Ухвала
від 05.09.2018 по справі 804/4002/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 вересня 2018 р. справа № 804/4002/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Павловського Д. П. при секретарі судового засідання Трайдук С.В. представник заявника представник відповідача не прибув не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (місцезнаходження: 49094, Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Набережна Перемоги, будинок 26; код ЄДРПОУ 21910427) про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

13 червня 2018 року Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою, в якій просить суд: замінити стягувача Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області щодо виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20.04.2015 року по справі № 804/4002/15 його правонаступником Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20.04.2015 року позов управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до Державного підприємства - Спеціалізоване управління підривних робіт "Криворіжшляхвибухпром" було задоволено повністю, та видано виконавчий лист про стягнення заборгованості в сумі 5379,79 грн. Постановою Кабінету Міністрів України № 821 від 08.11.2017 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, тому, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 19.06.2018 року заяву призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

У відкрите судове засідання 05.09.2018 року сторони не прибули, належним чином повідомлялись про дату, час та місце розгляду заяви.

За змістом вимог заяви представник заявника просив суд розгляд заяви здійснювати за відсутністю представника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За викладених обставин, враховуючи приписи частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, заяву розглянуто без участі сторін, за наявними у справі матеріалами.

Перевіривши матеріали справи, дослідивши всі надані до заяви докази, суд дійшов висновку про наявність підстав щодо задоволення вимог заяви про заміну сторони виконавчого провадження, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20 квітня 2015 року позов було задоволено повністю, та стягнуто з Державного підприємства - Спеціалізоване управління підривних робіт Криворіжшляхбухпром (код ЄДРПОУ 03443784) на користь управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі м. Кривого Рогу заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах по списку № 2 за січень-лютий 2015 року у сумі 5379,79 грн. (а.с. 17-18).

З матеріалів справи вбачається, що 14.12.2016 року представником позивача було отримано виконавчий лист по справі (а.с. 22).

Так, згідно із Постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" від 16 грудня 2015 року № 1055, прийнято рішення деякі територіальні органи Пенсійного фонду України окремих органів Пенсійного фонду України реорганізувати, шляхом злиття, якою управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області реорганізовано шляхом злиття в Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 821 від 08.11.2017 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Отже, судом встановлено, що Криворізьке центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглянув справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Отже, суд погоджується з твердженням заявника щодо необхідності заміни сторони позивача (стягувача) за виконавчим документом по справі, тому, суд приходить до висновку про наявність підстав щодо задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 14, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (місцезнаходження: 49094, Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Набережна Перемоги, будинок 26; код ЄДРПОУ 21910427) про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити повністю.

Допустити заміну позивача (стягувача) управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області щодо виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 20.04.2015 року по справі № 804/4002/15 на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (місцезнаходження: 49094, Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Набережна Перемоги, будинок 26; код ЄДРПОУ 21910427).

Копію ухвали направити всім сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд, відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Д.П. Павловський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.09.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77914658
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/4002/15

Ухвала від 05.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

Ухвала від 15.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

Ухвала від 17.03.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

Постанова від 20.04.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні