Ухвала
від 13.11.2018 по справі 922/6335/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"13" листопада 2018 р. Справа № 922/6335/15

вх. № 6335/15

Господарський суд у складі:

суддя Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

учасники у справі про банкрутство не з'явилися

розглянувши справу за заявою Центральної ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, м. Харків

до ТОВ "ТБ "Велес", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 30.05.2016 р. ТОВ "ТБ "Велес" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Ющенко В.М.

Ухвалою суду від 25.10.2017 р. відсторонено Ющенко В.М. від виконання нею обов'язків ліквідатора ТОВ "ТБ "Велес"; призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Коваль І.В.

Ухвалою суду від 14.08.2018 р. розгляд звіту ліквідатора був відкладений на 25.09.2018 р.

25.09.2018 р. у зв'язку з відпусткою судді Швидкіна А.О. учасників у справі про банкрутство було повідомлено про перенесення судового засідання, призначеного ухвалою суду від 14.08.2018 р., з 25.09.2018 р. на 13.11.2018 р.

29.10.2018 р. до суду надійшов звіт ліквідатора та документи на підтвердження виконання ліквідаційної процедури, а також клопотання про затвердження звіту про відшкодування витрат арбітражного керуючого Коваль І.В., пов'язаних із виконанням нею повноважень ліквідатора ТОВ "ТБ "Велес".

Ліквідатор та представник ініціюючого кредитора у судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 13.01.2016 р. було порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "ТБ "Велес", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Ющенко В.М.

13.01.2016 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України здійснено оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "ТБ "Велес".

Ухвалою суду від 30.03.2016 р. в попередньому засіданні було затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "ТБ "Велес", в наступному складі: вимоги Західної ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківської області на загальну суму 867261,13 грн., з яких: 636211,00 грн. включено до третьої черги, 231050,73 грн. - до шостої черги задоволення вимог кредиторів; визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, у тому числі Західної ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області з грошовими вимогами на суму 399299,75 грн. не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Постановою господарського суду Харківської області від 30.05.2016 р. ТОВ "ТБ "Велес" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Ющенко В.М.

31.05.2016 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України здійснено оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ "ТБ "Велес" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Після публікації повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на адресу ліквідатора та господарського суду не надійшло жодної заяви з грошовими вимогами до банкрута.

Ухвалою суду від 08.06.2016 р. здійснено заміну ініціюючого кредитора - Західну ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на її правонаступника Центральну ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківської області.

Ухвалою суду від 25.10.2017 р. відсторонено Ющенко В.М. від виконання нею обов'язків ліквідатора ТОВ "ТБ "Велес"; призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Коваль І.В.

Ліквідатором в ході ліквідаційної процедури були здійснені наступні заходи: складено реєстр вимог кредиторів ТОВ "ТБ "Велес"; на підставі наказу № 2 від 03.11.2017 р. проведено інвентаризацію майна банкрута, за результатами проведеної якої встановлено відсутність у ТОВ "ТБ "Велес" грошових документів, необоротних активів та незавершеного будівництва, фінансових інвестицій та цінних паперів, матеріальних цінностей, прийнятих на відповідальне зберігання, нематеріальних активів, основних засобів, дебіторської заборгованості, встановлено наявність грошових коштів у розмірі 560,00 грн. та кредиторської заборгованості перед Західною ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківської області, про що складено інвентаризаційні акти та описи; встановлено відсутність відкритих виконавчих проваджень, стороною за якими є ТОВ "ТБ "Велес"; закрито розрахункові рахунки банкрута, що підтверджується довідкою ПАТ КБ "ПриватБанк"; документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, установчих документів, печатки та штампів банкрута не виявлено.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна підприємства підтверджується довідками Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; Державної служби України з безпеки на транспорті; Головного управління Держпраці у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Херсонській, Львівській, Київській областях; Управління Держпраці у Миколаївській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Чернігівській Тернопільській, Волинській, Рівненській, Чернівецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Закарпатській, Черкаській областях; відомостями, що є у відкритому доступі з веб-порталу Державної авіаційної служби України, бази даних "Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг"; Головного управління регіональної статистики; Головного управління статистики у Харківській області; Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області; Департаменту дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України; Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області; Регіонального сервісного центру МВС України в Харківській області; інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта.

Виявлені в ході провадження у справі про банкрутство кошти у розмірі у розмірі 560,00 грн. були направлені на часткове відшкодування витрат арбітражного керуючого, пов'язаних із виконанням ліквідаційної процедури.

За період проведення процедури ліквідації грошові вимоги кредитора не погашалися через відсутності у ТОВ "ТБ "Велес" грошових коштів та майна; у зв'язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором було складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю.

До суду надійшло клопотання ліквідатора про затвердження звіту про відшкодування витрат арбітражного керуючого Коваль І.В., пов'язаних із виконанням нею повноважень ліквідатора ТОВ "ТБ "Велес" в період з 25.10.2017 р. по 17.04.2018 р., на суму 1849,21 грн.

Згідно з абз. абз. 2, 3 ч. 7 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

17.09.2018 р. на засіданні комітету кредиторів ТОВ "ТБ "Велес" було погоджено звіт про відшкодування витрат арбітражного керуючого Коваль І.В., пов'язаних із виконанням нею повноважень у справі, на суму 1849,21 грн., відшкодування яких вирішено здійснити за рахунок коштів боржника.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведено всі необхідні дії з ліквідації банкрута та наданий суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора - арбітражного керуючого Коваль І.В. про здійснення та відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням нею повноважень у справі про банкрутство ТОВ "ТБ "Велес" в період з 25.10.2017 р. по 17.04.2018 р., на суму 1849,21 грн., затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та закрити провадження у справі.

Керуючись ч. 5 ст. 45, ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 233-235 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора - арбітражного керуючого Коваль І.В. про здійснення та відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням нею повноважень у справі про банкрутство ТОВ "ТБ "Велес" в період з 25.10.2017 р. по 17.04.2018 р. на суму 1849,21 грн.

2. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

3. Ліквідувати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Велес" (код ЄДРПОУ 36225353, адреса: 61019, м. Харків, вул. Калініна, буд. 91).

4. Визнати вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута ТОВ "ТБ "Велес", погашеними.

5. Провадження у справі закрити.

6. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

Ухвала набирає законної сили 13 листопада 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Копію ухвали направити ліквідатору, кредитору, банкруту, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, Головному управлінню статистики у Харківській області, Міжрайонному ВДВС по Холодногірському та Новобаварському районах м. Харкова ГТУЮ у Харківській області, Головному управлінню ДФС у Харківській області.

Повний текст ухвали складено 19 листопада 2018 року.

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77916134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/6335/15

Ухвала від 13.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.08.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.08.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 05.07.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 25.06.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 03.04.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні