Ухвала
від 08.11.2018 по справі 295/14721/18
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14721/18

1-кс/295/7027/18

УХВАЛА

Іменем України

08.11.2018 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 внесене в кримінальному провадженні №12018060020003886, слідчим СВ Житомирського ВП ГУ НП України в Житомирській області ОСОБА_3 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

В клопотанніслідчий зазначив,що упровадженні слідчоговідділення Житомирськогорайонного відділенняЖитомирського відділу поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Житомирськійобласті перебуваєкримінальне провадження№12018060020003886 від 19 вересня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що 18.09.2018 близько 11 год. 20 хв. за адресою АДРЕСА_1 , а саме на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виникла пожежа на складі готової продукції литої тари, чим завдала майнової шкоди вище вказаному комбінату на суму, що встановлюється. Проведеним оглядом місця події від 18.09.2018 встановлено, що під час пожежі, яка зі слів працівників розпочалася в складі готової продукції литої тари (лотки для яєць), повністю знищено готову продукцію та пошкоджено стіни та дах складу, частина даху та стін не витримали навантаження та були зруйновані. В подальшому пожежа розповсюдилася та перекинулася на дах розмолочного цеху, де і було знищено пожежею повністю дах вище вказаного цеху та частково пошкоджено і повністю зруйновано металеві конструкції на вказаному даху (вентиляцію). Третім об`єктом на якому також відбулася пожежа, це адміністративна будівля, в якій знаходиться цех литої тари, обладнання цеху розташовано на першому та другому поверсі, на третьому розміщено кабінети керівництва цеху, роздягальня та кімната прийому їжі. Внаслідок пожежі на будівлі цеху литої тари пошкоджено дах. Під час огляду місця події потрапити в приміщення готової продукції, та частину приміщень цеху литої тари, які були поряд зі складом готової продукції було не можливо, в зв`язку з проведенням заходів по локалізації та ліквідації пожежі. Згідно акту про пожежу від 18.09.2018 причина пожежі встановлюється. В подальшому з залученням експерта ІНФОРМАЦІЯ_2 було проведено повторний огляд місця події. В ході досудового розслідування необхідно встановити причину виникнення пожежі та її осередок, для чого необхідні спеціальні знання, що можливо лише в ході проведення судової пожежно-технічної експертизи, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_2 . При вивченні матеріалів експертом пожежо-технічної експертизи від експерта надійшло клопотання №624 від 08.10.2018 року.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий вказав, що на даний час у досудового слідства виникла необхідність у вилученні та дослідженні документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ,а саме документів, документації по ремонтам, технічної та технологічної документації. Відтак, зазначив, що за таких обставин, необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій. Крім того, можливість здійснення виїмки пов`язана з необхідністю досягнення мети отримання доступу до документів, оскільки, по-перше, у слідства може виникнути необхідність у проведені судово-почеркознавчої експертизи, а по-друге, у відповідності до ст.99 КПК України сторона кримінального провадження зобов`язана надавати суду для дослідження оригінали документів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи у її відсутності.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Виходячи зтого,що єдостатньо підставвважати,що зазначена інформація, містить охоронювану законом таємницю, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та те, що іншими способами неможливо отримати вказану інформацію, керуючись ст.ст.159-166 КПК України слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , за його дорученням співробітникам УЗЕ ДЗЕ НП України в Житомирській області, які здійснюють оперативний супровід вказаного кримінального провадження тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ,а саме документів до інвентаризаційної справи на будівлі на складі готової продукції литої тари, цеху литої тари та будівлі де відбулася пожежа, технічного паспорту на вище вказані будівлі, матеріалів про проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, технологічного та іншого інженерного обладнання, з метою вилучення належним чином завіреної копії.

Технологічної документації, що визначає технологічні процеси з виготовлення та зберігання продукції на підприємстві з метою вилучення належним чином завіреної копії.

Документації щодо контролю за дотриманням показників вологості та температури продукції, що зберігалась в складі готової продукції цеху литої тари, з метою вилучення належним чином завіреної копії.

Зобов`язати посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », надати та здійснити запис на цифровий носій інформації відеоматеріалів з камер відео спостереження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », АДРЕСА_1 , а саме з камер які безпосередньо наближені до місця виникнення пожежі та будівель, які були пошкоджені вогнем за період з 18.09.2018 року по 20.09.2018 року.

Встановити строк дії ухвали до 07.12.2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —295/14721/18

Ухвала від 08.11.2018

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні