Ухвала
від 13.11.2018 по справі 757/55999/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55999/18-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Групою прокурорів у складі прокурорів Генеральної прокуратури України, прокурорів місцевих та регіональних прокуратур здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 12016000000000137 від 11.05.2016 за фактами вчинення службовими особами ПАТ «Укрзалізниця», його афілійованих підприємств та службовими особами ряду комерційних структур кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України.

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у всіх нежитлових будівлях, приміщеннях і спорудах за місцем фактичного знаходження виробничого підрозділу «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», що розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Овідіопольська дуга, 6, право власності на які зареєстровано за ПАТ «Укрзалізниця», державою в особі Міністерства транспорту та зв`язку України.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з метою встановлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, які матимуть значення доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення завірених належним чином документів за відсутності оригіналів зазначених документів, не підлягає задоволенню, оскільки прокурором не обґрунтовано та конкретизовано клопотання в цій частині. Прокурор не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , прокурорам групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні, старшому слідчому в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_5 , слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, за дорученням в порядку ст. 36 КПК України працівникам (співробітникам) оперативних підрозділів, на проведення із залученням спеціалістів на проведення обшуку у всіх нежитлових будівлях, приміщеннях і спорудах за місцем фактичного знаходження виробничого підрозділу «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», що розташовані за адресою: м. Одеса, вул. Овідіопольська дуга, 6, право власності на які зареєстровано за ПАТ «Укрзалізниця», державою в особі Міністерства транспорту та зв`язку України, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення:

- документів, що регламентують діяльність виробничого підрозділу «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», включаючи положення про підрозділ, накази про призначення осіб на керівні посади, посадових інструкцій службових осіб підрозділу керівного складу, положення, що регламентують діяльність утворених у підрозділі комісій, діяльність пов`язану із здійсненням вхідного, технічного контролю якості продукції та наказів, якими згадані документи введено в дію, що діяли упродовж 2017-2018 років;

- усіх договорів, контрактів, угод, укладених регіональною філією «Одеська залізниця» з ТОВ «СПП Груп» (код ЄДРПОУ 39047858), в тому числі від 06.01.2017 № ОД/НХ-17-14НЮ, з ТОВ «Сіметрон» (код ЄДРПОУ 39991903), в тому числі від 05.03.2018 № ОД/НХ-18-135НЮ, від 02.05.2018 № ОД/НХ-18-361НЮ, з ТОВ «Дніпропетровський завод перетворювальної техніки» (код ЄДРПОУ 39578141) упродовж 2017-2018 років на постачання будь-яких діодів, тиристорів (в тому числі ДЛ161-200-16 УХЛ-2, Д143-630-40 УХЛ2, Д132-50-12, Д132-50-15, Д112-25-10, Д112-10-10, Д271-250-28 УХЛ2, Д171-400-11(8), Д271-250-28 УХЛ2, ДЛ161-200-12, ДЛ171-320-12, Т161-160-12, ДЛ153-1250-24, ДЛ-153-1600-28) з усіма додатками, фінансово-господарськими та іншими документами щодо їх виконання (з усіма змінами, доповненнями): звірок розрахунків, актів взаємозаліків, платіжних доручень, відомостей про рух коштів в рамках зазначених договорів, платіжних документів на підставі яких перераховувалися кошти, інших пов`язаних з господарськими відносинами документів (кошторисів, листування, проектів договорів, документів щодо складського зберігання продукції та її відпуску зі складів, документів щодо переміщення продукції як між зазначеними підприємствами так і безпосередньо в самих підприємствах, товарно-транспортних накладних щодо отримання та переміщення продукції, чорнових записів та розрахунків, оборотно-сальдових відомостей, установчих документів, бланків, довіреностей, специфікацій, паспортів на поставлену продукцію, актів вхідного (технологічного, технічного) контролю якості продукції, рахунків-фактур, виписок банку з додатками, видаткових накладних, податкових накладних, доручень, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків, актів звірки, довідок розрахунків, прибуткових ордерів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, розрахунків договірної ціни (розрахунків договірної ціни з локальними кошторисами), документів страхування та надання фінансової допомоги, статутних документів та печаток і штампів підприємств/установ/організацій, які фактично за вказаною адресою не зареєстровані та не знаходяться, документів, що свідчать про відкриття банківських рахунків виробничим підрозділом «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» і документів відносно керування цими банківськими рахунками, рухом коштів по ним, чекових книжок, електронних засобів віддаленого доступу до керування цими банківськими рахунками), засобів мобільного зв`язку та SIM-карток мобільних операторів, які використовувались з метою вчинення незаконних дій і можуть містити відомості про контакти керівництва виробничого підрозділу «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (керівника підрозділу, заступників керівника підрозділу, головного бухгалтера, керівників цехів підрозділу) з іншими особами задіяними у злочинній схемі розтрати та заволодіння грошовими коштами державного підприємства;

- усіх документів, що передували укладенню договорів, контрактів, угод між регіональною філією «Одеська залізниця» та ТОВ «СПП Груп» (код ЄДРПОУ 39047858), ТОВ «Сіметрон» (код ЄДРПОУ 39991903),

ТОВ «Дніпропетровський завод перетворювальної техніки» (код ЄДРПОУ 39578141) упродовж 2017-2018 років на постачання будь-яких діодів, тиристорів (усієї документації про проведення торгів, в тому числі за процедурою запиту цінових пропозицій без використання електронної системи закупівель, тендерної документації в повному обсязі, протоколів засідань тендерного комітету, запитів цінових пропозицій, тендерних пропозицій, документів щодо техніко-економічного обґрунтування придбання згаданої продукції);

- документів, в яких відображено на який саме рухомий склад, коли, ким, при проведенні яких ремонтів або при виконанні яких договорів (контрактів, угод) встановлено отримані упродовж 2017-2018 років ТОВ «СПП Груп» (код ЄДРПОУ 39047858), ТОВ «Сіметрон» (код ЄДРПОУ 39991903), ТОВ «Дніпропетровський завод перетворювальної техніки» (код ЄДРПОУ 39578141) діоди, тиристори, а також документів, в яких відображено періодичність ремонту зазначеного рухомого складу у зв`язку з виходом з ладу встановлених діодів, тиристорів;

- продукції (діоди, тиристори) отриманої регіональною філією «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» (в тому числі отриманої безпосередньо виробничим підрозділом «Моторвагонне депо Одеса-Застава 1» регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця») упродовж 2017-2018 років від ТОВ «СПП Груп» (код ЄДРПОУ 39047858), ТОВ «Сіметрон» (код ЄДРПОУ 39991903), ТОВ «Дніпропетровський завод перетворювальної техніки» (код ЄДРПОУ 39578141);

- вказаних вище документів в електронному вигляді, що зберігаються за допомогою комп`ютерної техніки (у системних блоках комп`ютерів, моноблоках, ноутбуках, за допомогою електронних інформаційних систем або їх частин, на серверах) шляхом зняття копії інформації.

В задоволенні інших вимог відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. __ прокурор ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1

13.11.2018

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77940457
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/55999/18-к

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні