Ухвала
від 19.11.2018 по справі 904/5192/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про повернення заяви про забезпечення позову

19.11.2018м. ДніпроСправа № 904/5192/18

за позовом Компанії BOSHER LIMITED, Нікосія Кіпр

до відповідача-1: Підприємство іноземного інвестора "БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ", м. Київ

відповідача-2: ОСОБА_1, с. Балки Запорізької області

відповідача-3: ОСОБА_2, с. Новоселівка Дніпропетровської області

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Державний реєстратор Чумаківської сільської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області Третяк Тетяна Василівна, с. Чумаки Дніпропетровський район; треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Державний реєстратор, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Лозенко Валентина Володимирівна, м. Дніпро;

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Відповідача: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Кононенко Світлана Анатоліївна, м. Дніпро

про вжиття запобіжних заходів

Суддя Первушин Ю.Ю.

Без участі представників сторін.

СУТЬ СПОРУ:

Компанія BOSHER LIMITED, Нікосія Кіпр звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області із заявою за №б/н від 16.11.2018 про забезпечення позову, в якій просить:

- накласти арешт на адміністративну будівлю з приміщенням кафе літ.А-2, реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 1453671012101, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, АДРЕСА_1, земельну ділянку (кадастровий номер НОМЕР_1), реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 42072312214, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, місто Підгородне, земельну ділянку (кадастровий номер НОМЕР_2), реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 42066012214, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський р., м. Підгородне, а також на грошові кошти Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ (ідентифікаційний код юридичної особи 24433821) що знаходяться на будь-яких рахунках у будь-якому банку, фінансовій установі, які будуть виявлені під час виконання цієї ухвали.

- заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, у тому числі особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, зокрема, Міністерству юстиції України та його територіальним органам, нотаріусам та іншим органам чи особам, які виконують функції державної реєстрації прав на нерухоме майно у відповідності до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", вчиняти будь - які реєстраційні дії у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відносно наступного майна: 1) адміністративної будівлі з приміщенням кафе літ.А-2, реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 1453671012101, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, АДРЕСА_1 ; 2) земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_1), реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 42072312214, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, м.Підгородне; 3) земельної ділянки (кадастровий номер НОМЕР_2), реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна 42066012214, що знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський р., м. Підгородне.

- заборонити будь-яким органам, в тому числі - директору та загальним зборам учасників Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ (ідентифікаційний код юридичної особи 2443 3821) приймати будь-які рішення щодо: зміни розміру статутного капіталу Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ , зміни часток у статутному (складеному) капіталі Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ , зміни складу учасників Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ , розпорядження рухомим та нерухомим майном Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ ; подання заяви про банкрутство Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ ; укладання договорів позики, поруки, застави, іпотеки та будь-яких інших правочинів, які можуть призвести до переходу права власності на рухоме або нерухоме майно, а також збільшення зобов'язань Підприємства іноземного інвестора БОШЕР ПЕТРОЛЄУМ .

Розглянувши вказану заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що остання підлягає поверненню заявнику на підставі ч.7 ст.140 Господарського процесуального кодексу України. При цьому, суд виходив з наступного.

За приписами ст.136 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Статтею 139 Господарського процесуального кодексу України визначено вимоги щодо змісту та форми заяви про забезпечення позову. Зокрема, частиною 1 вказаної статті унормовано, що заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; 4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; 6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Частиною 7 ст.140 Господарського процесуального кодексу України визначено, що суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 139 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Заявник - Компанія BOSHER LIMITED в поданій заяві зазначив про відсутність пропозиції щодо зустрічного забезпечення.

З огляду на наведені норми чинного законодавства, зважаючи на те, що заявник, обмежившись зазначенням у заяві про відсутність пропозиції щодо зустрічного забезпечення, всупереч вимогам п. 6 ч. 1 ст. 139 ГПК України у заяві про забезпечення позову не навів жодних конкретно визначених пропозицій позивача щодо зустрічного забезпечення (здійснення якого може вимагати суд способами, визначеними ч.2 ст.141 ГПК України), суд вважає за необхідне заяву про забезпечення позову повернути заявнику.

При цьому, суд вважає за доцільне роз'яснити заявнику, що повернення заяви про забезпечення позову з наведених вище підстав не перешкоджає повторному зверненню до суду з відповідною заявою після усунення визначених вище недоліків.

Таким чином, керуючись приписами ст.ст.139, 140 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Повернути заяву №б/н від 16.11.2018 про забезпечення позову Компанії BOSHER LIMITED.

2. Згідно ч.2 ст.235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Додаток: заява про забезпечення позову на 47-ми аркушах, в т.ч. оригінал квитанція №24660343-1 від 16.11.2018.

Ухвала набирає законної сили 19.11.2018 та відповідно до пп. 17.5 п. 17 розділу XI "Перехідні положення" ГПК України та ч. 1 ст. 256 ГПК України може бути оскаржена в апеляційному порядку до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Суддя Ю.Ю. Первушин

Дата ухвалення рішення19.11.2018
Оприлюднено20.11.2018
Номер документу77948265
СудочинствоГосподарське
Сутьвжиття запобіжних заходів

Судовий реєстр по справі —904/5192/18

Ухвала від 19.11.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні