Ухвала
від 20.11.2018 по справі 464/4311/18
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/4311/18

пр.№ 1-кс/464/2695/18

У Х В А Л А

20 листопада 2018 року слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140040001629 від 21.06.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2ст.205, ч. 3 ст. 191КК України,-

в с т а н о в и в :

старший слідчий третього відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 звернувся із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме до: оригіналів угод, договорів та додатків до них, специфікації до них, додаткових угод та договорів, рахунків-фактур; банківських виписок, актів приймання-передачі товарів (виконання робіт, надання послуг), податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, інших документів, що підтверджують завантаження/розвантаження та транспортування ТМЦ, платіжних документів, підсумкових відомостей ресурсів, векселів, оборотно-сальдових відомостей по рахунках №631 (контрагенти), №361, 281, актів проведення взаємозаліків, сертифікатів, паспортів якості та інших документів, що засвідчують якість товарів; документів листування з представниками та посадовими особами (в т.ч. роздруківки електронних документів), документів підтверджуючих повноваження отримувача товару (робіт, послуг), по вищевказаним контрагентам, довіреностей; а також документів на подальшу реалізацію (використання в виробництві, зберігання на складі) придбаної продукції (робіт, послуг і т.д.),та інших документів, які свідчать про фінансово - господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

В обгрунтування колопотання покликається на те, що підставою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали матеріали оперативного управління ГУ ДФС у Львівській області, відповідно до яких групою невстановлених осіб, впродовж 2017-2018 років, створено (придбано) ряд суб`єктів підприємницької діяльності, зокрема ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПП „ ОСОБА_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_7 (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_9 (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_10 (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у наданні податкової вигоди третім особам та конвертації безготівкових коштів у готівкові. Досудовиим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи в період 2017-2018 років, використовуючи реквізити підприємства з ознаками фіктивності - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з метою надання податкової вигоди, документально відобразили проведення вдаваних фінансово господарських операцій з продажу - придбання товарів (надання послуг) із підприємством реального сектору економіки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 . Про удаваний характер діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) свідчить, зокрема факт «підміни товару» - пересорт придбаної та реалізованої номенклатури товару, відсутність достатньої чисельності трудових ресурсів, матеріально-технічної бази для забезпечення діяльності підприємства в т.ч. на перевезення та зберігання особливих товарів, які мають обмежений термін придатності та спеціальний характер зберігання. Засновники, службові особи та працівники вказаних юридичних осіб є пов`язані між собою та є найманими працівниками на інших СГД, діяльність яких носить удаваний характер.

З огляду на те, що вказані документи містять доказову інформацію про нікчемні (фіктивні) правочини, причетних до вчинення злочину осіб, зразки їх підпису і почерку, є необхідними для проведення експертних досліджень та враховуючи те, що існує реальна загроза знищення оригіналів документів, які підтверджуватимуть проведення безтоварних (фіктивних) операцій, що може утруднитичи взагалізробити неможливимповне,всебічне таоб`єктивне розслідуваннявказаних кримінальнихправопорушень, існує необхідність вилучення саме оригіналів вказаних документів. Розгляд даного клопотання просить задоволити за відсутності представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності.

На підставі ч. 2 ст.163КПК України клопотання розглянуто без виклику ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з огляду на доведення слідчим обставин існування загрози зміни чи знищення документів.

Дослідивши додані до клопотання документи, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Враховуючи, те що вищевказані оригінали документів, які зберігаються та перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також є необхідні для проведення експертизи, відтак, можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та мати доказове значення у справі, неможливість іншими способами довести обставини, які можливо довести за допомогою цих документів, приходжу до висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-162, 166, 309 КПК України, -

у х в а л и в :

клопотання задоволити. Надати заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ФР ГУ ДФС у Львівській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення, а саме до: оригіналів угод, договорів та додатків до них, специфікації до них, додаткових угод та договорів, рахунків-фактур; банківських виписок, актів приймання-передачі товарів (виконання робіт, надання послуг), податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, інших документів, що підтверджують завантаження/розвантаження та транспортування ТМЦ, платіжних документів, підсумкових відомостей ресурсів, векселів, оборотно-сальдових відомостей по рахунках №631 (контрагенти), №361, 281, актів проведення взаємозаліків, сертифікатів, паспортів якості та інших документів, що засвідчують якість товарів; документів листування з представниками та посадовими особами (в т.ч. роздруківки електронних документів), документів підтверджуючих повноваження отримувача товару (робіт, послуг), довіреностей; а також документів на подальшу реалізацію (використання в виробництві, зберігання на складі) придбаної продукції (робіт, послуг і т.д.)та інших документів, які свідчать про фінансово - господарські взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які зберігаються та перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 ..

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями чинного КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77957217
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140040001629 від 21.06.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2ст.205, ч. 3 ст. 191КК України

Судовий реєстр по справі —464/4311/18

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні