Ухвала
від 19.11.2018 по справі 202/6142/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/6142/18

Провадження № 1-кс/202/8278/2018

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 листопада 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018040000000891 від 29.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що 19.09.2018 року між ТОВ "Оптіма Баланс", код 40470065, в особі директора ОСОБА_5 та ТОВ "Екосфера Дніпро", код 39706704, в особі директора ОСОБА_6 укладено договір поставки № 204 відповідно до специфікації 8 морських контейнерів на загальну суму 400 000,00 грн., при цьому умови укладання договору поставки здійснювалися у телефонному режимі за номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , оскільки представники ТОВ "Екосфера Дніпро" напередодні, використовуючи в Інтернет мережі сайт "Olx", що належить ТОВ "Ємаркет Україна", код 34716896 (Olx Group), знайшли об`яву, щодо продажу вищевказаного товару та зв`язувалися по вказаним в ній телефонам.

Відповідно до платіжного доручення № 4900 від 19.09.2018 року по умовам договору ТОВ "Екосфера Дніпро" здійснило оплату у сумі 200 000,00 грн. на банківський рахунок АТ "Сбербанк" № НОМЕР_3 , що належить ТОВ "Оптіма Баланс".

Представники ТОВ "Оптіма Баланс" умови договору не виконали та вказаний товар не поставили, при цьому грошові кошти, що надійшли на банківський рахунок ТОВ "Екосфера Дніпро" у сумі 200 000,00 грн. не повернули.

Встановлено, що директором та засновником ТОВ "Оптіма Баланс" являється ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при цьому відповідно до бази даних "Армор", останній значиться померлим, про що внесено відомості до ЖЄО № 15318 від 14.09.2018 року, що фактично унеможливлює ведення фінансово-господарської діяльності підприємством та підписання договорів гр. ОСОБА_5 .

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження та доказування протиправної діяльності, проведено тимчасовий доступ до речей і документів, які перебували у володінні банківської установи АТ "Сбербанк", МФО 320627, а саме документів по юридичному оформленню (відкриттю) рахунків, що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахунках ТОВ "Оптіма Баланс".

Відповідно до отриманої інформації щодо підключень до серверу Банку за системою "Клієнт-Банк" клієнта ТОВ "Оптіма Баланс" встановлено IP-адресу НОМЕР_4 , з якої здійснювався доступ через мережу Інтернет.

За наявною інформацією на сайті www.ripe.net встановлено, що вищевказана IP-адреса зареєстрована за провайдером ТОВ "Інттел", код 37071936.

За отриманою інформацією з ТОВ "Інттел" IP-адресу НОМЕР_4 використовує абонент ОСОБА_7 , що здійснює доступ у мережу Інтернет за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, у органу досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукання та вилучення речей і документів, щодо взаємовідносин між ТОВ "Оптіма Баланс" та ТОВ "Екосфера Дніпро", а також іншими підприємствами, де вбачаються ознаки шахрайських дій.

Відповідно до інформації з реєстру прав власності на нерухоме майно щодо права власності на об`єкт нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , відомості щодо вказаного об`єкту нерухомого майна відсутні.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукання та вилучення речей і документів, щодо взаємовідносин між ТОВ "Оптіма Баланс", код 40470065, та ТОВ "Екосфера Дніпро", код 39706704, а також іншими підприємствами, де вбачаються ознаки шахрайських дій: документів щодо фінансово-господарської діяльності, статутних документів підприємств (статути, протоколи загальних зборів, виписки, витяги, довіреності, реєстраційні картки, заяви про внесення змін до реєстраційних документів та інші статутні документи), документів, в яких відображаються відомості щодо ведення господарської діяльності юридичними чи фізичними особами (у тому числі, кадрова документація, відомості, товарно-транспортні, видаткові, чи податкові накладні, банківська документація), або тих, що мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, банківські картки, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерна техніка, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, картки пам`яті, флеш-накопичувачі та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040000001088 від 14.09.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_8 , слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 12018040000000891, або працівниками оперативного підрозділу на підставі відповідного доручення, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукання та вилучення речей і документів, щодо взаємовідносин між ТОВ "Оптіма Баланс", код 40470065, та ТОВ "Екосфера Дніпро", код 39706704, а також іншими підприємствами, де вбачаються ознаки шахрайських дій: документів щодо фінансово-господарської діяльності, статутних документів підприємств (статути, протоколи загальних зборів, виписки, витяги, довіреності, реєстраційні картки, заяви про внесення змін до реєстраційних документів та інші статутні документи), документів, в яких відображаються відомості щодо ведення господарської діяльності юридичними чи фізичними особами (у тому числі, кадрова документація, відомості, товарно-транспортні, видаткові, чи податкові накладні, банківська документація), або тих, що мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, банківські картки, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерна техніка, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, картки пам`яті, флеш-накопичувачі та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали до 18 грудня 2018 року включно.

Ухвала надає право на проникнення за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77962711
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/6142/18

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні