Ухвала
від 15.11.2018 по справі 916/2355/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про відкриття провадження у справі про банкрутство

"15" листопада 2018 р.м. Одеса Справа № 916/2355/18

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.

при секретарі судового засідання Чебан К.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 41, код ЄДРПОУ 40164742) про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом,

Представники сторін:

Від заявника: ОСОБА_2 - представник за довіреністю.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості в процедурі самостійної ліквідації, ліквідатором прийнято рішення про звернення до господарського суду.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 26.10.2018 року заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» заява про порушення провадження у справі про банкрутство містить всі необхідні реквізити та у ній викладені всі обставини, що є підставою для звернення до суду.

До матеріалів заяви надано докази проведення роботи ліквідаційною комісією в процедурі ліквідації за рішенням засновника, встановлені ч. 3 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» а саме: копії статутних документів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 , оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи з ЄДР, докази наявності заборгованості перед кредитором ФОП ОСОБА_3 на суму 70 000,00 грн., що підтверджується договором поставки нафтопродуктів №1404 від 04.08.2017, проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 29.09.2018 року, крім того наявні довідки про відсутність майна на балансі боржника, перелік всіх відомих кредиторів, акт інвентаризації та оцінки майна, згідно якого майно у боржника відсутнє, наявні грошові кошти у національній валюті України на розрахунковому рахунку у сумі 18 000,00 грн.

Крім того, в матеріалах справи наявний протокол Засідання ліквідаційної комісії ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 від 29.09.2018 року, відповідно до вказаного протоколу було вирішено припинити діяльність ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 шляхом ліквідації.

31.08.2018 року на адресу ФОП ОСОБА_3 надійшло повідомлення від голови ліквідаційної комісії ТОВ Одеса Транс 2017 про визнання вимог кредитора на суму 70 000,00 грн.

16.09.2018р. ФОП ОСОБА_3 звернувся до ліквідаційної комісії ТОВ Одеса Транс 2017 з вимогою про внесення кредиторських вимог на суму 70000,00 грн. до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно до протоколу засідання ліквідаційної комісії ТОВ Одеса Транс 2017 від 29.09.2018 р. вирішено визнати ФОП ОСОБА_3 кредитором ТОВ Одеса Транс 2017 у розмірі 70 000,00 грн. та звернутись до Господарського суду Одеської області з заявою про визнання банкрутом в порядку ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

01.10.2018р. головою ліквідаційної комісії ТОВ Одеса Транс 2017 повідомлено ФОП ОСОБА_3, що його вимоги у сумі 70000,00 грн. включені до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно ч. 5 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , згідно якої боржник зобов'язаний звернутись до господарського суду у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Частиною 1 статті 95 цього Закону передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується у порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ч. 2 статті 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про відкриття справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Так встановлено, що вартості майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 , щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, а також результатів проведеної інвентаризації недостатньо для задоволення вимог кредитора, згідно проміжного ліквідаційного балансу від 29.09.2018 року, тому господарський суд встановив наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст.ст. 10, 16, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 9 - 11, 16, 19, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ст.ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Одеса Транс 2017 (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, 41, код ЄДРПОУ 40164742).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Підсумкове засідання по справі призначити на "29" листопада 2018 р. о 14:00, яке відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка, 29), зал судового засідання № 2, тел. 307-990.

4. З моменту порушення провадження у справі про банкрутство: пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство; пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись у випадку та порядку, передбачених цим Законом; арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство; корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки майна боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється.

5. Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження відповідно до ч.2 ст. 19 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

6. Зобов'язати надати:

Заявника (боржника): оригінали документів доданих до заяви про відкриття справи про банкрутство (для огляду), докази надання ліквідатором боржника до органів доходів і зборів, Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування документів підприємства, у тому числі первинних документів, регістрів бухгалтерського та податкового обліку, для проведення відповідних перевірок та визначення наявності або відсутності заборгованості із сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових коштів, надати заяву про припинення платника податків та докази направлення цієї заяви, договір поставки нафтопродуктів №1404 від 04.08.2017р., докази зміни назви боржника.

Другий Малиновський ВДВС м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області: матеріали виконавчих проваджень, щодо стягнення з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Одеса Транс 2017» (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, буд. 41, КОД ЄДРПОУ 40164742) заборгованостей.

Головне управління статистики в Одеській області: баланси та фінансові звіти ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Одеса Транс 2017» (65005, м. Одеса, вул. Дальницька, буд. 41, КОД ЄДРПОУ 40164742) за період з 2015 року по теперішній час.

7. Явку заявника (боржника) визнати обов`язковою.

8. Копію ухвали надіслати: заявнику, Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Черняховського, 6), Другому Малиновському ВДВС м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Головному управлінню статистики в Одеській області.

Повний текст ухвали складено та підписано 20.11.2018р.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення15.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу77965974
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/2355/18

Ухвала від 28.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.01.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 29.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.10.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні