Ухвала
від 20.11.2018 по справі 905/1945/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

20.11.2018 Справа № 905/1945/18

Господарський суд Донецької області у складі судді Курило Г.Є.,

при секретарі судового засідання Конько В.В.

розглянувши матеріали справи

за позовом Державного підприємства "Донецький науково-дослідний інститут землеустрою", м. Маріуполь

до відповідача Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, м. Костянтинівка

про стягнення заборгованості у розмірі 448924,39грн.

Представники сторін:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: Буданцева К.М. - за довіреністю.

В с т а н о в и в:

Державне підприємство "Донецький науково-дослідний інститут землеустрою", м. Маріуполь, позивач, звернулось до господарського суду Донецької області з позовом до відповідача, Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, м. Костянтинівка про стягнення заборгованості у розмірі 448924,39грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем умов Договору про закупівлю послуги з проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення на землях державної власності Артемівського району Донецької області №17-р від 13.09.2013.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 23.10.2018 постановлено прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №905/1945/18, здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначити на 20.11.2018 о 10:40 год.

12.11.2018 до канцелярії суду позивачем надано заяву про затвердження мирової угоди.

До заяви доданий оригінал мирової угоди, укладеної між позивачем та відповідачем та документи, що підтверджують повноваження представників позивача та відповідача, які підписали мирову угоду.

Представник позивача у підготовче засідання не з'явився, на електронну адресу суду та до канцелярії суду надіслав клопотання про розгляд справи без участі представника, суд задовольняє клопотання позивача.

Представник відповідача у підготовче засідання з'явився, просив затвердити мирову угоду.

Виходячи зі змісту мирової угоди у справі №905/1945/18, яка перебуває у провадженні господарського суду Донецької області, сторони домовилися про наступне:

1. Відповідач зобов'язується сплатити Позивачеві 448 924,39 грн. (чотириста сорок вісім тисяч дев'ятсот двадцять чотири грн. 39 коп.), що включає в себе:

- заборгованість по основній сумі боргу на день підписання даної Мирової угоди в розмірі 448 924,39 грн. (чотириста сорок вісім тисяч дев'ятсот двадцять чотири грн. 39 коп.);

Відповідач відшкодовує Позивачеві кошти, визначені пункту 1 даної Мирової угоди, шляхом перерахування їх на розрахунковий рахунок Державне підприємство Донецький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою р/с 26007054007602 в ПАТ Приватбанк г. Маріуполь МФО 335429 ЄДРПОУ 00689183 до 28 грудня 2018 року .

2. Позивач відмовляється від компенсації судового збору в розмірі 6733грн. 87 коп. (шість тисяч сімсот тридцять три гривні 87 коп.).

3. Сторони не заперечують проти дострокового погашення заборгованості з боку Відповідача при наявності фінансової можливості.

4. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

5. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам, цілком розуміють наслідки, що настануть для них після затвердження цієї Мирової угоди Господарським судом Донецької області, та прагнуть настання цих наслідків.

6. Мирова угода укладається у письмовій формі, підписується Позивачем та Відповідачем та підлягає затвердженню Господарським судом Донецької області.

7. Мирова угода набирає чинності з моменту набрання законної сили ухвалою Господарського суду Донецької області, якою її буде затверджено. Якщо Господарським судом Донецької області буде відмовлено в затвердженні Мирової угоди, Мирова угода вважається неукладеною.

8. Відповідно до статей 3, 4 Закону України Про виконавче провадження ця Мирова угода, затверджена Господарським судом Донецької області, є виконавчим документом. У разі невиконання або неналежного виконання умов Мирової угоди Відповідачем ухвала про затвердження мирової угоди підлягає пред'явленню до органу виконавчої служби на підставах, у спосіб та в межах, визначених Законом України Про виконавче провадження , іншими нормативно-правовими актами та з урахуванням трирічного строку пред'явлення виконавчих документів до виконання, встановленого статті 12 Закону України Про виконавче провадження .

9. Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для Позивача, Відповідача та Господарського суду Донецької області.

Частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі (ч. ч. 1, 2, 4 ст. 192 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до вимог ст.193 Господарського процесуального кодексу України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судом встановлено, що мирова угода не суперечать чинному законодавству, фактичним обставинам і матеріалам справи, стосуються лише прав та обов'язків сторін щодо предмету позову та не порушує прав і законних інтересів інших осіб. Дана мирова угода підписана повноважними представниками сторін та скріплена печатками позивача та відповідача.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Згідно з пунктів 3, 5 ст.231 Господарського процесуального кодексу України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

За таких обставин, враховуючи, що подана заява про затвердження мирової угоди не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, підписана повноважними представниками сторін господарський суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду, а провадження у справі закрити на підставі ст. 231 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 46, 192, 193, 231, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву про затвердження мирової угоди Державного підприємства "Донецький науково-дослідний інститут землеустрою", м. Маріуполь.

2. Затвердити мирову угоду, укладену між Державним підприємством "Донецький науково-дослідний інститут землеустрою", м. Маріуполь та Головним управлінням Держгеокадастру у Донецькій області, м. Костянтинівка у наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

м. Костянтинівка ___ листопада 2018 року

Державне підприємство Донецький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою , в особі в.о. директора Давиденко Лідії Миколаївни, яка діє на підставі Статуту (надалі - Позивач ), з однієї сторони, та Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області, в особі в. о. начальника Хачхарджи Олександра Івановича, який діє на підставі Положення про Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області, затвердженого наказом Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру від 17.11.2016 № 308 (надалі - Відповідач ), з другої сторони, які є Сторонами по справі №905/1945/18 (надалі - Сторони ), обговоривши предмет позову по справі № 905/1945/18, що перебуває на розгляді в Господарському суді Донецької області, досягли згоди про укладення Мирової угоди та про закриття провадження у справі на наступних умовах:

1. Відповідач зобов'язується сплатити Позивачеві 448 924,39 грн. (чотириста сорок вісім тисяч дев'ятсот двадцять чотири грн. 39 коп.), що включає в себе:

- заборгованість по основній сумі боргу на день підписання даної Мирової угоди в розмірі 448 924,39 грн. (чотириста сорок вісім тисяч дев'ятсот двадцять чотири грн. 39 коп.);

Відповідач відшкодовує Позивачеві кошти, визначені пункту 1 даної Мирової угоди, шляхом перерахування їх на розрахунковий рахунок Державне підприємство Донецький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою р/с 26007054007602 в ПАТ Приватбанк г. Маріуполь МФО 335429 ЄДРПОУ 00689183 до 28 грудня 2018 року .

2. Позивач відмовляється від компенсації судового збору в розмірі 6733грн. 87 коп. (шість тисяч сімсот тридцять три гривні 87 коп.).

3. Сторони не заперечують проти дострокового погашення заборгованості з боку Відповідача при наявності фінансової можливості.

4. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

5. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам, цілком розуміють наслідки, що настануть для них після затвердження цієї Мирової угоди Господарським судом Донецької області, та прагнуть настання цих наслідків.

6. Мирова угода укладається у письмовій формі, підписується Позивачем та Відповідачем та підлягає затвердженню Господарським судом Донецької області.

7. Мирова угода набирає чинності з моменту набрання законної сили ухвалою Господарського суду Донецької області, якою її буде затверджено. Якщо Господарським судом Донецької області буде відмовлено в затвердженні Мирової угоди, Мирова угода вважається неукладеною.

8. Відповідно до статей 3, 4 Закону України Про виконавче провадження ця Мирова угода, затверджена Господарським судом Донецької області, є виконавчим документом. У разі невиконання або неналежного виконання умов Мирової угоди Відповідачем ухвала про затвердження мирової угоди підлягає пред'явленню до органу виконавчої служби на підставах, у спосіб та в межах, визначених Законом України Про виконавче провадження , іншими нормативно-правовими актами та з урахуванням трирічного строку пред'явлення виконавчих документів до виконання, встановленого статті 12 Закону України Про виконавче провадження .

9.Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для Позивача, Відповідача та Господарського суду Донецької області.

Реквізити сторін

Позивач Державне підприємство Донецький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою 87500 Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Італійська, 136а, оф. 305 Код ЄДРПОУ 00689183 don_zem@ukr.net В.о. директора ____підпис


Л.М. Давиденко печатка Відповідач Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області вул. Європейська,13, м. Костянтинівка, Донецька область, 85102 Код ЄДРПОУ 39767332 тел./Факс: (06272) 2-11-06; 2-15-23 е-mail: donetsk@land.gov.ua В. о. начальника ____підпис
О. І. Хачхарджи печатка

Закрити провадження у справі №905/1945/18 у зв'язку з затвердженням мирової угоди.

Дана ухвала є виконавчим документом в частині, яка стосується виконання мирової угоди.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту набрання ухвалою законної сили.

Відповідно до п.17.5 Перехідних положень ГПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Стягувач: Державне підприємство "Донецький науково-дослідний інститут землеустрою" (87500, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Італійська, 136а, оф. 305, код ЄДРПОУ 00689183).

Боржник: Головне управління Держгеокадастру у Донецькій області (85102, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Європейська, 13, код ЄДРПОУ 39767332).

Повний текст ухвали підписаний 21.11.2018.

Дата набрання чинності ухвали - 20.11.2018.

Строк пред'явлення до виконання до 20.11.2021.

Суддя Ганна Євгеніївна Курило

Суддя Г.Є. Курило

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу77982724
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у розмірі 448924,39грн

Судовий реєстр по справі —905/1945/18

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні