Ухвала
від 21.11.2018 по справі 377/78/18
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/78/18

Провадження №1-кс/377/275/18

21 листопада 2018 року слідчий суддя Славутицького міського суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Славутичі клопотання слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , про надання доручення про проведення експертизи по матеріалам кримінального провадження за №12017110270000288, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.11.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.286 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до слідчого судді із вищевказаним клопотанням, за яким зазначає, що по вищевказаному кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні судової інженерно-транспортної експертизи.

За поданим клопотанням слідчий просить задовольнити клопотання та доручити експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Українипроведення судової інженерно-транспортної експертизи.

Неприбуття слідчого у судове засідання в силу ч.3ст. 244 КПК Українине перешкодило розгляду клопотання.

В порядку ч.1 ст.107КПК України рішення про фіксацію судового розгляду за допомогою технічних засобів слідчим суддею не приймалося, клопотання з цього приводу не надходили.

Перевіривши клопотання та доводи слідчого наданими доказами, слідчий суддя дійшов висновку про те, що подане клопотання підлягає задоволенню на підставі нижче наведеного.

Як встановлено слідчим суддею та підтверджується матеріалами справи, упровадженні СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області знаходиться кримінальне провадження №12017110270000288, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.11.2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.286 КК України.

З матеріалівкримінального провадженнявбачається,що 17листопада 2017року,близько 17години 00хвилин,у темнупору доби,водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,керуючи автомобілемЗАЗ Lanos,реєстраційний номер НОМЕР_1 ,по проспектуДружби Народів,м.Славутич,Київської областів напрямкувід центрміста,порушила правилабезпеки дорожньогоруху таздійснила наїздпередньою частиноюавтомобіля напішохода ОСОБА_5 ,який перетинавпроїзну частинудороги зліва направо,відносно напрямкуруху транспортногозасобу. Під час досудового розслідування є необхідність у проведенні судової інженерно-транспортної експертизи.

У відповідності зіст. 242 КПК Україниекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи.

Згідно зіст. 244 ч.6 КПК Українислідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Приймаючи до уваги, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, вважаю за необхідне задовольнити клопотання слідчого, доручивши проведення експертизи експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.242-244,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Доручити експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (адреса: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 15), проведення судової інженерно-транспортноїекспертизи на вирішення якої поставити наступні питання:

- Як з технічної точки зору та згідно вимог Правил дорожнього руху України повинен був діяти водій автомобіля ЗАЗ LANOS, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , в даній дорожній обстановці, щоб уникнути наїзду на пішохода ОСОБА_5 в момент виникнення небезпеки для його руху?

- Чи відповідала швидкість руху автомобіля ЗАЗ LANOS, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 . обрана водієм видимості елементів дороги по напрямку руху?

- Чи мав технічну можливість водій автомобіля ЗАЗ LANOS, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 попередити наїзд на пішохода шляхом застосування термінового гальмування в момент виникнення небезпеки для його руху?

- Чи мав технічну можливість водій автомобіля ЗАЗ LANOS, державний реєстраційний номер НОМЕР_1 попередити наїзд на пішохода шляхом безпечної зміни смуги руху автомобіля (об`їзду) в момент виникнення небезпеки для його руху, якщо так то яким чином?

- Чи вбачаються в діях водія автомобіля ОСОБА_4 невідповідності вимогам Правил дорожнього руху України, які стали причиною вказаної дорожньо-транспортної пригоди?

- Чи вбачаються невідповідності вимогам Правил дорожнього руху України, які стали причиною вказаної ДТП в діях пішохода ОСОБА_5 , якщо так, то яких саме?

Для дослідження експертам надати матеріали кримінального провадження №12017110270000288 в одному томі.

Проведення інженерно-транспортної експертизи за експертною спеціалізацією «Дослідження механізму і обставин дорожньо-транспортних пригод», проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 69 КПК України експертам дозволяється часткове або повне знищення об`єкта експертизи або зміна його властивостей, в разі якщо це передбачено методикою дослідження.

Копію цієї ухвали для виконання доручення також направити в названу експертну установу.

За результатами виконання цього доручення відповідний висновок експертів Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України необхідно надати слідчому СВ Славутицького ВП Броварського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта, відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків у суді, під час провадження досудового розслідування.

Контроль за виконанням цієї ухвали покласти на вищевказаного слідчого та відповідного процесуального прокурора.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСлавутицький міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78000714
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —377/78/18

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Телепенько А. Д.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Телепенько А. Д.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Павленко Оксана Петрівна

Ухвала від 21.11.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні