Ухвала
від 20.11.2018 по справі 526/2168/18
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/2168/18

Провадження № 1-кс/526/866/2018

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 листопада 2018 року слідчий суддя Гадяцького районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю заступника начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Гадяч клопотання про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Заступника начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майор поліції ОСОБА_3 звернулась до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів, посилаючись на те, що нею проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12018170130000872, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 08.11.2018 року.

У клопотанні заступник начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майор поліції ОСОБА_3 вказує, що 08.11.2018 року до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області надійшло повідомлення по телефону 102, що 08.11.2018 року поблизу с. Запсільське Гадяцького району невстановлені особи за допомогою трактора та автомобіля незаконно добувають із незаконного кар`єра пісок.

Під часвиїзду слідчо-оперативноїгрупи на місцеподії буловстановлено,що неподалікс.ЗапсільськеГадяцького району,де розміщенаКТП-114знаходиться незаконноштучно створенийкар`єр,в якому видобуваютьпісок,а також,знаходиться навказаному місцітехніка,якою незаконнодобувають пісок та йоговивозять,а саме:автомобіль «DAFCF85.460»,д.н.з. НОМЕР_1 ,з спеціалізованимнапівпричепом «WIELTONNV3»,д.н.з. НОМЕР_2 ;навантажувач фронтальний«SDLGL956FH",д.н.з. НОМЕР_3 .

За вказаним фактом 08.11.2018 року СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області внесено відомості до ЄРДР за №12018170130000872, правова кваліфікація ч. 1 ст. 240 КК України.

В ході досудового розслідування та оперативно-розшукових заходів було встановлено, що 01.10.2018 року між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі генерального директора ОСОБА_4 та Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Гадяцької районної ради в особі директора ОСОБА_5 укладено договір №01/10/2018-П про надання послуг спецтехнікою та договір про надання послуг перевезення вантажним автомобільним транспортом №01/10/2018. Згідно умов договору вид робіт, які повинно виконувати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », не вказано. Зі слів ОСОБА_4 , 08.11.2018 року, згідно попередньої домовленості із директором КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , він надав вказівку водіям ОСОБА_6 та ОСОБА_7 автомобілем «DAF CF85.460», д.н.з. НОМЕР_1 , з спеціалізованим напівпричепом «WIELTON NV3», д.н.з. НОМЕР_2 та навантажувачем фронтальним «SDLG L956FH", д.н.з. НОМЕР_3 , які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », їхати до піщаного кар`єру, що розташований неподалік с. Запсільське Гадяцького району. З даного кар`єру водії набирали пісок та на автомобілі «DAF CF85.460», д.н.з. НОМЕР_1 , з спеціалізованим напівпричепом «WIELTON NV3», д.н.з. НОМЕР_2 - водій ОСОБА_6 відвозив даний пісок на територію КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Всього водій ОСОБА_6 відвіз на територію КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » 2 автомобіля піску близько 24 т кожний. Документи на перевезення піску у водія відсутні, оскільки товаро-транспортні накладні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не видавалися, акт виконаних робіт не складався, в зв`язку з тим, що роботи не завершені.

До цього часу КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ніяких документів на придбання та перевезення піску не надало. 08.11.2018 року було проведено огляд території КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в АДРЕСА_1 . В ході огляду виявлено купу піску об`ємом 314,159 м.3 Зі слів водія ОСОБА_6 саме на територію КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » він 08.11.2018 року привіз із кар`єру в с. Запсільське пісок, а саме 2автомобіля близько 24т кожний .

Однак, зі слів ОСОБА_8 , який із 17.09.2018 року по 01.11.2018 року, був директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », пісок об`ємом 598,9 т , який 17.09.2018 року підприємство придбало в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », згідно договору зберігання, знаходиться до цього часу на території КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В свою чергу, ОСОБА_9 , який по жовтень 2018 року займав посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » підтвердив факт продажу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » піску об`ємом 598,9 т та зазначив, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » пісок, який купляло в ФОП ОСОБА_10 , згідно договору поставки, укладеного в лютому 2018 року, також зберігало на території КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 , згідно договору оренди між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

До цього часу директор КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 пояснень та будь-яких документів з приводу знаходження піску на території КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не надав.

В ході проведення досудового розслідування з метою встановлення фактів походження вказаного піску та законність його перебування на території КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), яке розташоване по АДРЕСА_2 , директором якого є ОСОБА_11 , а саме: установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; договору купівлі-продажу №17/09-18 від 17.09.2018 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »в особі директора ОСОБА_8 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »в особі директора ОСОБА_9 а, акту прийому-передачі піску та платіжних документів по даному договору (платіжного доручення, рахунку фактури, видаткової накладної); договору зберігання від 18.09.2018 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_8 та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Гадяцької районної ради в особі директора ОСОБА_5 , акту прийому-передачі піску та платіжних документів по даному договору ( платіжного доручення, рахунку фактури, видаткової накладної).

Вказані документи знаходяться в адміністративному корпусі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яке розташоване по АДРЕСА_2 , директором якого є ОСОБА_11 ..

Оскільки,отримати вказанідокументи вінший спосібнеможливо таінформація,яка міститьсяв них маєдоказове значеннята можебути використанадля встановленняосіб,причетних довчинення кримінальногоправопорушення,також поданих документахнеобхідно проводитиекспертизи, взв`язку зцим заступник начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майор поліції ОСОБА_3 просила слідчого суддю надати їй тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів вищезазначених документів, які знаходяться в адміністративному корпусі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого по АДРЕСА_2 .

Також, заступник начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майор поліції ОСОБА_3 просила данеклопотання розглядати безвиклику представникаТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,уволодінні якогознаходяться документи, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ.

Розглянувши клопотання вважаю, що воно підлягає до задоволення, з таких підстав.

Частиною 1 ст.159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, а саме, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження , в зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно до ч.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Враховуючи,що вказані документи знаходяться в розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та існує реальна загроза зміни або знищення документів, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ, томувважаю занеобхідне розглядданого клопотанняпровести без викликупредставника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Оскільки вищевказана документація має суттєве значення для встановлення важливих обставин в даному кримінальному провадженні, а також враховуючи те, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних документів, тому клопотання заступника начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до зазначених документів з можливістю їх вилучення підлягає до задоволення

Керуючись ст.ст.159-166, ч.2 ст. 376 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Надати заступнику начальника СВ Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів документів, а саме: договору купівлі-продажу №17/09-18 від 17.09.2018, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »в особі директора ОСОБА_8 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »в особі директора ОСОБА_9 а, акту прийому-передачі піску та платіжних документів по даному договору (платіжного доручення, рахунку фактури, видаткової накладної); договору зберігання від 18.09.2018, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_8 та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Гадяцької районної ради в особі директора ОСОБА_5 , акту прийому-передачі піску та платіжних документів по даному договору ( платіжного доручення, рахунку фактури, видаткової накладної), а також вилучення копій документів, а саме: установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які знаходяться в адміністративному корпусі Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), що розташоване по АДРЕСА_2 , директором якого є ОСОБА_11 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Повну ухвалу оголошено 20 листопада 2018 року.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Гадяцького районного суду

Полтавської області : ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78004995
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —526/2168/18

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 19.02.2019

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 11.12.2018

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Заколодяжна О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні