Ухвала
від 21.11.2018 по справі 550/1307/18
ЧУТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 550/1307/18

Провадження № 2/550/328/18

Номер рядка звіту 49

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

21 листопада 2018 року смт.Чутове

Суддя Чутівського районного суду Полтавської області Михайлюк О.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (стара назва Щорса), 28)

до ОСОБА_2 (незареєстрованої в смт. Чутове Чутівського району Полтавської області, фактично проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2),

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Чутівський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області (службова адреса: вул. Набережна, 15, смт. Чутове Полтавської області, код ЄДРПОУ 34369385)

про звільнення сплати заборгованості за аліментами,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 в якому просить:

1.Здійснити виклик в судове засідання до суду за адресою: смт. Чутове, вул. Набережна, 15, Чутівського району Полтавської області в якості відповідача ОСОБА_2 (останнє відоме місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_3, п.і. 93200) через офіційний сайт Судова влада України , так як явка до суду є обов'язковою;

2.Звільнити ОСОБА_1, реєстраційний номер картки платників податків - НОМЕР_1, від сплати заборгованості за аліментами в сумі 26452, гривень 60 копійок, що нарахована Чутівським районним відділом Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області (ЄДРПОУ 34369385) по виконавчому провадженню №16620761 на підставі виконавчого листа №2-1373, виданого Первомайським міським судом Луганської області від 09.12.2009 року за цивільною справою №2-1373 2009 року.

3.Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4 на користь ОСОБА_1 судові витрати.

Також в позовній заяві позивач просив розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстав для відмови у відкритті провадження, залишення позовної заяви без руху або її повернення немає.

Враховуючи те, що відповідно до положень ч. 6 ст. 19 ЦПК України дана справа є малозначима, вона підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити та визначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Згідно з ч.11 ст. 128 ЦПК України відповідач, третя особа, свідок зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

Суду не відоме місце проживання відповідача ОСОБА_2

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне здійснити виклик до суду відповідача ОСОБА_2 в порядку, передбаченому ч.11 ст.128 ЦПК України.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 128, 175, 177, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (стара назва Щорса), 28) до ОСОБА_2 (незареєстрованої в смт. Чутове Чутівського району Полтавської області, фактично проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2), Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Чутівський районний відділ Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області (службова адреса: вул. Набережна, 15, смт. Чутове Полтавської області, код ЄДРПОУ 34369385) про звільнення сплати заборгованості за аліментами.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Судове засідання для розгляду справи по суті провести 20 грудня 2018 року о 13 годині 00 хвилин у залі судових засідань в приміщенні Чутівського районного суду Полтавської області, розташованому за адресою: вул. Набережна, 15, смт. Чутове, Полтавська область.

Відповідача ОСОБА_2 викликати в судове засіданні у порядку, визначеному ч. 11 ст. 128 ЦПК України, через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали письмовий відзив проти позову з посиланням на відповідні докази та норми права, якими обґрунтовуються заперечення.

Копія відзиву та додані до нього документи іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважної причини, суд вирішує справу на підставі наданих матеріалів.

Роз'яснити відповідачу право на пред'явлення зустрічного позову у строк протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали та копії позовної заяви з доданими до неї документами.

Роз'яснити позивачу право у разі отримання відзиву проти позову надати письмову відповідь із викладом своїх пояснень, міркувань, аргументів та відповідних доказів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотивів їх визнання або відхилення в строк протягом 10 днів з дня отримання такого відзиву.

Копія відповіді на відзив та додані до неї документи іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Направити третій особі копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк протягом 10 днів з дня отримання даної ухвали та позовної заяви письмові пояснення щодо предмету спору із викладом своїх аргументів і міркувань та відповідних доказів на підтримку або заперечення проти позову, а щодо відзиву - протягом 10 днів із дня його отримання.

Копія письмових пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

У разі ненадання третьою особою письмових пояснень у встановлений судом строк без поважної причини, суд вирішує справу на підставі наданих матеріалів.

Інформація щодо справи, що розглядається може бути отримана учасниками справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://ct.pl.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. І. Михайлюк

Дата ухвалення рішення21.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу78006006
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення сплати заборгованості за аліментами

Судовий реєстр по справі —550/1307/18

Рішення від 20.12.2018

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Михайлюк О. І.

Ухвала від 21.11.2018

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Михайлюк О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні