Ухвала
від 20.11.2018 по справі 712/14141/18
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження №1- кс/712/7069/18

Справа №712/14141/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

20 листопада 2018 року Слідчий суддя Соснівського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №32017250000000002 від 10 січня 2017 року за ч.3 ст. 212 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивує тим, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні №32017250000000002, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), будучи відповідальними за правильність нарахування та своєчасність сплати податків та обов`язкових платежів до державного бюджету, упродовж січня жовтня 2016 року, шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності товариства операцій з придбання хімічних добрив та послуг по їх фасуванню і перевезенню у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що має ознаки фіктивності, ухилилися від сплати податку на додану вартість у загальній сумі 4 810 тис. грн., що є в особливо великих розмірах.

Крім того відповідно до акту №18/23-00-14-0807/39669736 від 19.01.2018 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період з 02.03.2015 по 30.09.2017 встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » упродовж з липня 2015 по вересень 2017 шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності товариства операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей у підприємств із ознаками фіктивності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ухилилися від сплати податку на додану вартість у загальній сумі 4 763 тис. грн., що є в особливо великих розмірах.

Згідно інформаційної картки з баз даних ДФС України встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , як юридична особа зареєстровано: ІНФОРМАЦІЯ_15 .

В зв`язку з вищевикладеним, з метою встановлення всіх обставин по кримінальному провадженню, вбачається необхідність долучити до матеріалів кримінального провадження документи реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а саме: заяв, реєстраційних карток, статутів, документів про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документів, що пов`язані з місцезнаходження підприємства, протоколів загальних зборів учасників товариства, анкет щодо засновників та службових осіб, установчого договору, доручень на представництво інтересів, довіреностей на представлення інтересів, довіреностей на переуступку корпоративних прав, договорів купівлі-продажу корпоративних прав, наказів щодо призначення посадових осіб, протоколів загальних зборів учасників товариства та інших документів.

Таким чином, для з`ясування всіх обставин здійснення реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та призначення відповідних експертних досліджень, вбачається необхідність у тимчасовому доступі до оригіналів документів реєстраційної справи вказаного підприємства.

В судове засідання прокурор не з`явилася, проте скерувала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі. Клопотання підтримала в повному обсязі.

Згідно із ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах, належить: конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до часткового задоволення, оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що проведення тимчасового доступу до документів, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »,(код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), а саме: заяв, реєстраційних карток, статутів, документів про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документів, що пов`язані з місцезнаходження підприємства, протоколів загальних зборів учасників товариства, анкет щодо засновників та службових осіб, установчого договору, доручень на представництво інтересів, довіреностей на представлення інтересів, довіреностей на переуступку корпоративних прав, договорів купівлі-продажу корпоративних прав, наказів щодо призначення посадових осіб, протоколів загальних зборів учасників товариства та інших документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_15 має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а в подальшому, використання отриманих документів як доказів, а саме з можливістю ознайомлення з указаними вище документами, вилучення їх копій без вилучення їх оригіналів.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 про здійснення тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №32017250000000002 від 10 січня 2017 року за ч.3 ст. 212 КК України задовольнити частково.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області капітану податкової міліції ОСОБА_4 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Черкаській області капітану податкової міліції ОСОБА_5 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Черкаській області капітану податкової міліції ОСОБА_6 або за відповідним дорученням слідчого на інших співробітників Державної фіскальної служби до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »,(код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_15 , а саме: заяв, реєстраційних карток, статутів, документів про внесення змін, які подаються до державного реєстратора, документів, що пов`язані з місцезнаходження підприємства, протоколів загальних зборів учасників товариства, анкет щодо засновників та службових осіб, установчого договору, доручень на представництво інтересів, довіреностей на представлення інтересів, довіреностей на переуступку корпоративних прав, договорів купівлі-продажу корпоративних прав, наказів щодо призначення посадових осіб, протоколів загальних зборів учасників товариства та інших документів з можливістю ознайомлення, вилучення копій документів без вилучення їх оригіналів.

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_7

Копію цієї ухвали мені вручено: «____»


2018 року о ____ год. __ хв.

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —712/14141/18

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні