Ухвала
від 22.11.2018 по справі 477/1276/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/1276/18

Провадження №2/477/662/18

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

та повернення оригіналів письмових доказів

22 листопада 2018 року Жовтневий районний суд Миколаївської області

у складі: головуючого у справі судді - Глубоченка С.М.,

за участі секретаря судових засідань - ОСОБА_1,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в м. Миколаєві цивільної справи за позовомза позовом ОСОБА_2 до Коларівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області

про визнання права власності в порядку спадкування за законом

ВСТАНОВИВ:

12 червня 2018 року позивач ОСОБА_2 звернулася до суду із позовом в якому просить визнати за нею право власності на земельну ділянку, загальною площею 2,0 га, кадастровий номер 4823381700:20:000:0421, що розташована на території Коларівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області, в порядку спадкування за законом після смерті сина ОСОБА_3, померлого 21 квітня 2009 року.

Ухвалою суду від 27 червня 2018 року позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання.

Позивач в підготовче судове засідання не з'явилася, надіслала письмову заяву про залишення позову без розгляду, повернення судового збору та оригіналу звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки підготовлений товариством з обмеженою відповідальністю Український експертний центр по вимірюванню та оцінці .

Відповідач - Коларівська сільська рада Вітовського району Миколаївської області в судове засідання свого представника не направила, надіслала заяву про розгляд справи за відсутності свого представника.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно пункту 5 частини 1 статті 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Судом встановлено, що заява про залишення позову без розгляду подана позивачем, до початку розгляду справи по суті.

Враховуючи вкладені обставини суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви про залишення позову без розгляду.

У відповідності до статті 96 ЦПК України оригінали письмових доказів до набрання судовим рішенням законної сили повертаються судом за клопотанням осіб, які їх подали, якщо це можливо без шкоди для розгляду справи. У справі залишається засвідчена суддею копія письмового доказу.

На підставі викладеного суд приходить до висновку, що повернення оригіналу звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки підготовлений товариством з обмеженою відповідальністю Український експертний центр по вимірюванню та оцінці представнику позивача, не суперечить приписам статті 96 ЦПК України.

Відповідно до частини 2 статті 133 ЦПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 7 закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила, за ухвалою суду у разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв'язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

В зв'язку з тим, що позовну заяву залишено без розгляду згідно пункту 5 частини 1 статті 257 ЦПК України за заявою позивача, підстави для повернення судового збору відсутні.

Керуючись частиною 2 статті 133, статтями 96, 257, 258 - 260ЦПК України, пунктом 4 частини 1 статті 7 закону України Про судовий збір ,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву залишити без розгляду.

Повернути оригінал звіту з експертної грошової оцінки земельної ділянки (кадастровий номер: 4823381700:20:000:0421) для ведення особистого селянського господарства, підготовлений товариством з обмеженою відповідальністю Український експертний центр по вимірюванню та оцінці , залишивши в матеріалах справи засвідчену копію.

Відмовити в задоволенні заяви про повернення сплаченого судового збору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду Миколаївської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Згідно частини 2 статті 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до підпункту 15.5 пункту 1 Перехідних положень ЦПК України в редакції від 03 жовтня 2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

СУДДЯ С.М. ГЛУБОЧЕНКО

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено23.11.2018
Номер документу78038608
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —477/1276/18

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 27.06.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 15.06.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні