Ухвала
від 20.11.2018 по справі 495/10582/18
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/10582/18

Номер провадження 1-кс/495/5436/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 листопада 2018 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

при секретарі судового засідання: ОСОБА_2

за участю слідчого СВ БілгородДністровського ВП ГУНП в Одеській області, майора поліції ОСОБА_3

розглянувши усудовомузасіданнів залісудум.Білгород-Дністровському клопотання слідчого СВ БілгородДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті,майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів

В С Т А Н О В И В :

20.11.2018 року слідчий СВ БілгородДністровського ВП ГУНП в Одеській області, майор поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженим прокурором Білгород-Дністровської місцевої прокуратури клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

В клопотанні зазначено, що 10.01.2014 Білгород-Дністровською міжрайонною прокуратурою за ч. 1 ст. 272 КК України зареєстровано кримінальне провадження № 42014160240000002 щодо діяльності АЗС об`єкта підвищеної небезпеки, розташованої по АДРЕСА_1 без введення в експлуатацію, що загрожує загибелі чи настання інших тяжких наслідків. На даний час розслідування проводиться СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області.

Під час розслідування встановлено, що по АДРЕСА_1 розташована АЗС під брендом « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Зазначена АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташована на земельній ділянці 5110300000:01:007:0271 по АДРЕСА_1 орендованої 18.04.2014 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 у ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно реєстраційного посвідчення № НОМЕР_2 від 29.12.2017, виданого ДПІ Оболонського району м. Києва безпосередньо діяльність на АЗС по АДРЕСА_1 здійснює ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код. ЄДРПОУ НОМЕР_3 зареєстрованого по АДРЕСА_2 .

Будь яка інформація щодо діяльності підприємства на «Дошці споживача» відсутня. Проведеним розслідуванням без отримання необхідних документів встановити законність здійснення діяльності по наданню ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » послуг з реалізації пального на АЗС по АДРЕСА_1 - не можливо.

Також доказати причетність службових осіб АЗС в реалізації недоброякісної продукції пального не маючи зразків палива марки А-95, А-92 і дизельного пального з ємкостей розташованих на території АЗС для проведення експертизи паливних матеріалів, а також отримання приходної та розхідної документації за 2018 рік, сертифікатів якості та інших дозвільних документів, які надають право на здійснення реалізації паливних матеріалів неможливо.

Таким чином, з метою встановлення істини у справі вкрай необхідно отримання зазначеної інформації тільки шляхом проведення тимчасового доступу до речей та документів.

Враховуючи вимоги Кримінального процесуального кодексу, а саме ст. 93 ч. 2 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Згідно частини два вказаної статі тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінальногопровадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності до п. 19 ч. 1 ст. 3 КПК України, сторонами кримінального провадження є - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що можливість вилучення належним чином завірених копій наступних документів, що знаходяться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 , або в приміщенні АЗС по АДРЕСА_1 , а саме: Договір оренди приміщення по АДРЕСА_1 з додатками, укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »; Дозвільні документи про введення в експлуатацію АЗС; Договори на закупівлю і постачання пального на АЗС по АДРЕСА_1 , акти приймання передачі палива, накладні, сертифікати відповідності пального що надійшло на АЗС у 2018 році, трудові договори між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » і фізичними особами про виконання робіт на АЗС по АДРЕСА_1 та їх дозволи на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки та зразки дизельного палива та марки А-92, А-95 з ємкостей розташованих на території АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АДРЕСА_1 для проведення експертизи паливних матеріалів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин по кримінальному провадженню за № 42014160240000002 від 10.01.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 ч. 1 КК України, з метою встановлення істини у справі вкрай необхідно отримання зазначеної інформації тільки шляхом проведення тимчасового доступу до речей та документів.

Керуючись ст. ст. 159-164 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ БілгородДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті,майора поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ та можливість вилучити належним чином завірені копії наступних документів, що знаходяться в приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по АДРЕСА_2 , або в приміщенні АЗС по АДРЕСА_1 , а саме: Договір оренди приміщення по АДРЕСА_1 з додатками, укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »; Дозвільні документи про введення в експлуатацію АЗС; Договори на закупівлю і постачання пального на АЗС по АДРЕСА_1 , акти приймання передачі палива, накладні, сертифікати відповідності пального що надійшло на АЗС у 2018 році, трудові договори між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » і фізичними особами про виконання робіт на АЗС по АДРЕСА_1 та їх дозволи на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки

- зразки дизельного палива та марки А-92, А-95 з ємкостей розташованих на території АЗС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АДРЕСА_1 для проведення експертизи паливних матеріалів

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області протягом п`яти діб з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78039027
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —495/10582/18

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні