Ухвала
від 20.11.2018 по справі 4/39-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "20" листопада 2018 р. м. Житомир Справа № 4/39-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Макаревича В. А., за участі секретаря судового засідання Шарана Я. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 4/39-Б

За заявою Овруцької міжрайонної державної податкової інспекції

Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області

До боржника Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч)

про визнання банкрутом

інші учасники провадження у справі про банкрутство:

- ліквідатор Борейко А.М.;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків в Овруцькому р-ні (11100, м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, 31-а);

- Овруцький районний центр зайнятості (11104, м. Овруч, вул. Прикордонна, 14);

За участі в судовому засіданні:

- від кредиторів: не з'явились;

- від боржника: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №4/39-Б про банкрутство Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч, Житомирська область).

Справа розглядається відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, чинній до 19.01.2013.

Ухвалою суду від 23.10.2018, серед іншого прийнято до відома проміжний звіт ліквідатора Борейка А.М. про хід ліквідаційної процедури та долучено його до матеріалів справи; призначено наступне засідання для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури на "20" листопада 2018 р. об 11:30 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 409.

Ухвалою суду від 23.10.2018 зокрема відкладено розгляд у судовому засіданні заяви ОСОБА_3 № б/н від 21.09.2018 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок у справі на "20" листопада 2018 р. об 11:30 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 409.

В судовому засіданні було оголошено зміст документів, що надійшли до господарського суду до початку судового засідання:

- 05.11.2018 на адресу суду надійшла заява № б/н від 01.11.2018 від ОСОБА_3 про залишення без розгляду заяви № б/н від 21.09.2018 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

19.11.2018 - до суду надійшла заява від арбітражного керуючого Борейка А. М. про ознайомлення з матеріалами

Суд долучає до матеріалів справи подані ліквідатором Борейком А.М. документи.

В судовому засіданні розглядалась заява № б/н від 21.09.2018 ОСОБА_3 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

05.11.2018 на адресу суду надійшла заява № б/н від 01.11.2018 від ОСОБА_3 про залишення без розгляду заяви ОСОБА_3 № б/н від 21.09.2018 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок. Зазначено про необхідність розгляду заяви ОСОБА_3 за відсутності заявника, оскільки він не може прибути в судове засідання.

Зазначену заяву суд розцінює як заяву ОСОБА_3 про відмову від розгляду заява № б/н від 21.09.2018 ОСОБА_3 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

Дослідивши матеріали поданої заяви господарський суд вважає за необхідне зазначити про таке.

Частинами 1, 3, 5 ст. 191 ГПК України передбачено, що позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Суд не приймає відмову позивача від позову у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач (заявник) відмовився від позову (заяви) і відмову прийнято судом.

З матеріалів справи вбачається, що заява ОСОБА_3 № б/н від 01.11.2018 є фактично заявою про відмову від заяви про видачу копії постанови.

З огляду на те, що дана відмова не суперечить законодавству та не порушує чиїх-небудь прав та охоронюваних законом інтересів, суд приймає відмову заявника від поданої заяви про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне закрити провадження з розгляду поданої ОСОБА_3 заяви про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

Ліквідатор Борейко А.М. у судове засідання не з'явився, вимоги ухвали суду від 23.10.2018 не виконав, хоча мав достатньо часу для виконання заходів ліквідаційної процедури до 16.11.2018, як про це було зазначено в ухвалі суду від 23.10.2018.

Представники кредиторів у судове засідання не з'явились.

З огляду на таке, господарський суд вважає за необхідне повідомити про наступне.

Згідно ч.37 Інформаційного листа ВГСУ від 28.03.2013 №01-06/606/2013 господарський суд може усунути арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов'язків за клопотанням комітету кредиторів, органу, упоноваженого управляти державним майном або за власною ініціативою.

У рішенні Європейського Суду з прав людини у справі Мусієнко проти України від 20.01.2011 Суд зазначив, що запобігання неналежній та такій, що затягує справу, поведінці сторін у цивільному процесі є завданням саме державних органів.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про необхідність попередити ліквідатора Борейка А.М., що у разі подальшого затягування строку розгляду справи та невиконання в повній мірі вимог ухвали суду від 23.10.2018, судом може бути розглянута можливість усунення арбітражного керуючого від виконання обов'язків ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч, Житомирська область).

Керуючись ст ст. 121, 234, 235 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрута" в редакції, чинній до 19.01.2013, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Закрити провадження з розгляду заяви ОСОБА_3 № б/н від 21.09.2018 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

2. Призначити наступне судове засідання на "11" грудня 2018 р. о 11:30 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 409.

3. ПОВТОРНО ліквідатору Борейку Андрію Михайловичу виконати вимоги ухвали суду від 23.10.2018, а саме надати до суду в термін до 10.12.2018:

- докази відсутності у банкрута майна та інших активів, які належать банкруту на праві власності чи повного господарського відання, зокрема, відповідні офіційні документи Державної авіаційної служби України, Центру надання послуг, пов'язаних з використанням транспортних засобів м. Житомира, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області (надати відповіді на зроблені запити);

- докази закриття ліквідаційного рахунку банкрута;

- протокол засідання комітету кредиторів на якому був розглянутий проміжний звіт станом на 22.03.2018;

- проміжний звіт про хід ліквідаційної процедури за наступний період з підтверджуючими доказами, розглянутий на засіданні комітету кредиторів, протокол засідання комітету кредиторів надати суду;

- відповідь з Овруцького ВП Коростенського ВП ГУ НП України щодо інформації стосовно кримінального провадження №12014060250000092.

- забезпечити виконання повноважень ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) в порядку, визначеному ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та належне виконання заходів, передбачених ст.ст. 29 - 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", спрямованих на задоволення вимог кредиторів та за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків .

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу, тощо).

4. Повідомити учасників провадження про дату, час та місце наступного судового засідання шляхом надсилання копії даної ухвали.

Попередити арбітражного керуючого Борейка А.М. про недопустимість затягування строку ліквідаційної процедури та можливість усунення від виконання обов'язків ліквідатора Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд"(м. Овруч, Житомирська область) у разі неналежного виконання обов'язків.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає оскарженню в частині закриття провадження з розгляду заяви ОСОБА_3 № б/н від 21.09.2018 про видачу копії постанови про визнання банкрутом Овруцького районного міжгосподарського об'єднання "Райагробуд" (м. Овруч) для представлення до нотаріальної контори по оформленню правовстановлюючих документів на будинок.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Суддя Макаревич В.А.

ВІдомість розсилки:

1 - в справу

2 - Ліквідатору Борейку А.М. (рек. з пов.) та на електронну адресу

3 - Овруцька ОДПІ (11102, м. Овруч, вул. Сабурова,1/20) - реком.

4 - УПФУ в Овруцькому р-ні (м. Овруч, вул. Леніна, 12) - реком.

5 - ВВД ФССНВ в Овруцькому р-ні (11100, м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, 31-а) - реком.

6 - Овруцький РЦЗ (11104, м. Овруч, вул. Прикордонна, 14) - реком.

7 - ОСОБА_3 (м. Овруч, вул. Василівська, 15) - рек. з пов.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено23.11.2018
Номер документу78047259
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/39-б

Ухвала від 21.03.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 26.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні