Ухвала
від 13.11.2018 по справі 916/1758/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"13" листопада 2018 р.м. Одеса Справа № 916/1758/18

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.

при секретарі судового засідання Чебан К.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ,

Представники сторін:

Від заявника: ОСОБА_2 - довіреність.

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погасити грошові вимоги кредиторів, прийнято рішення про припинення діяльності ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» шляхом ліквідації.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 21.08.2018 року прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 04.09.2018р. відкрито провадження у справі про банкрутство ТОВ Індастрік Трейд , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Постановою Господарського суду Одеської області від 04.10.2018р., серед іншого, визнано банкрутом ТОВ Індастрік Трейд ; відкрито ліквідаційну процедуру ТОВ Індастрік Трейд , строком на дванадцять місяців передбачену ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ; призначено ліквідатором ТОВ Індастрік Трейд голову ліквідаційної комісії ОСОБА_3 (65031, м. Одеса, вул. Миколи Боровського, 36).

05.10.2018 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення № 54635 про визнання ТОВ Індастрік Трейд банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, встановлено місячний граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів з дня опублікування оголошення.

13.11.2018 року до Господарського суду Одеської області надійшов звіт про результати проведення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс ТОВ Індастрік Трейд .

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Банкрута, господарський суд встановив:

В процесі ліквідаційної процедури, ліквідатором здійснено запити до державних органів та отримано довідки від Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, Головного управління держпраці в Одеській області, Арцизького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області, Комунального підприємства Об'єднаний трудовий архів міста і сіл Арцизького району , Арцизького відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Одеської філії ПАТ Укртелеком , ПАТ ЕК Одесаобленерго , Головного управління статистики в Одеській області, Одеського обласного управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України, Головного сервісного центру МВС України, .

Згідно вказаного звіту ліквідатора та отриманих довідок, вбачається відсутність у банкрута майна, транспортних засобів та інших активів, а також те, що в ході здійснених ліквідатором ТОВ Індастрік Трейд заходів, спрямованих на виявлення майнових активів банкрута, рухоме та нерухоме майно відсутнє, дебіторська заборгованість також відсутня. Згідно з ліквідаційним балансом поданим ліквідатором, який затверджений згідно протоколу засідання ліквідаційної комісії ТОВ Індастрік Трейд від 12.11.2018 р. у банкрута відсутні будь-які активи та вбачаються виключно пасиви підприємства у формі непогашеної кредиторської заборгованості. У зв'язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів, розрахунки з кредитором не проводились.

Відповідно до акту інвентаризації від 12.11.2018р. підприємство не має матеріальних цінностей, грошових коштів, бланків документів суворої звітності, необоротних активів, наявні грошові кошти у сумі 18000,00 грн.

Згідно реєстру вимог кредиторів станом на 12.11.2018р. ТОВ Індастрік Трейд має 1 кредитора, а саме: ОСОБА_4 з вимогами у сумі 311998,40 грн.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна №136293145 від 03.09.2018р. у боржника відсутнє нерухоме майно.

Будь-яких заперечень від кредиторів банкрута до суду не надходило, крім того 13.11.2018р. від ОСОБА_4 надійшов відзив на звіт ліквідатора, згідно якого останній не заперечує проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Скарг на дії ліквідатора ТОВ Індастрік Трейд за час його роботи до господарського суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Згідно ч. 5 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд може винести ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів менший, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

У відповідності з ч. 6 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

У частині 7 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим законом.

Згідно ч. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

За таких обставин, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/1758/18, ліквідаційний баланс банкрута - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431), ліквідувати та припинити ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) та зобов'язати державного реєстратора у порядку, передбаченому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» , провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431), закриває провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 37 - 46, п. 6 ст. 83, ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом» , ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/1758/18 про визнання ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) - банкрутом.

2. Затвердити ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431).

3. Вимоги кредиторів, незадоволені за відсутністю майна банкрута, вважати погашеними.

4. Відповідно до п. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів,

6. Ліквідувати та припинити ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) з виключенням з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій України.

7. Зобов'язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431) та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431).

8. Припинити ліквідаційну процедуру та повноваження ліквідатора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ІНДАСТРІК ТРЕЙД» (68400, Одеська область, м. Арциз, вул. Орджонікідзе, 27 В, офіс 4-3, код ЄДРПОУ 39747431).

9. Провадження у справі № 916/1758/18 - закрити.

10. Копію ухвали надіслати: ліквідатору, Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, Головному управлінню статистики в Одеській області.

Повний текст ухвали підписано 23.11.2018р. на підставі ст. 233 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено23.11.2018
Номер документу78047998
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/1758/18

Ухвала від 13.11.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 04.10.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 04.09.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.08.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні