Ухвала
від 22.11.2018 по справі 478/1878/18
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/1878/18 пров. №2/478/560/2018

У х в а л а

про відкриття провадження у справі

22 листопада 2018 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Чернишевського, буд. №35) до ОСОБА_2 (місце проживання: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Червона Балка, буд. №4), Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Миру, буд. №4), Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208), товариства з обмеженою відповідальністю Ватутіна Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56000, Миколаївська область, Казанківський район, селище Казанка, вул. Гагаріна, буд. №86) про визнання дій протиправними, скасування розпорядження про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та виключення відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно,

В с т а н о в и л а:

13.11.2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2, Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області, Казанківської РДА Миколаївської області, ТОВ Ватутіна Казанківського району Миколаївської області про визнання дій протиправними, скасування розпорядження про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та виключення відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

В обґрунтування позовних вимог ОСОБА_1 зазначила, що відповідно до Державного акту на право приватної власності на землю серії І-МК №018951 від 15.11.2001 року вона є власником земельної ділянки, площею 9,29 га в межах згідно з планом для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області.

З моменту отримання вказаної земельної ділянки вона безперервно по теперішній час володіє та користується нею.

Маючи намір передати земельну ділянку в оренду та оформити договір оренди землі відповідно до вимог діючого законодавства, вирішила виготовити технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на зазначену вище земельну ділянку.

Звернувшись до Веселобалківської сільської ради Казанківського району із заявою про надання викопіювання із плану землекористування Веселобалківської сільської ради на належну їй земельну ділянку та отримавши зазначене викопіювання довідалась, що воно не відповідає даним Державного акту на право приватної власності на землю серії І-МК №018951 від 15.11.2001 року, а саме її земельна ділянка передана та зареєстрована за ОСОБА_2

18.07.2018 рок, через порушення її прав щодо володіння, розпорядження та користування належною земельною ділянкою, вимушена була звернутися до суду із позовом до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, де під час розгляду справи по сутті останній надав суду копію технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та копію договору оренди землі, укладеним між ним та ТОВ Ватутіна .

Вважає, що зазначені вище обставини призвели до порушення її прав щодо володіння, розпорядження та користування належною земельною ділянкою, тому просила визнати протиправними дії посадових осіб Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області щодо внесення до викопіювання з карти землекористування Веселобалківської сільської ради Казанківського району погодження із зазначенням меж земельної ділянки ОСОБА_2, які співпадають із межами земельної ділянки, яка належить їй і якою вона користується з 2001 року; скасувати розпорядження Казанківської РДА Миколаївської області від 12.12.2016 року за №419-р про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСОБА_2 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в межах території Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області та виключити відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно - земельну ділянку кадастровий номер 4823681100:01:000:0136 ОСОБА_2 від 01.06.2017 року за реєстраційним номером 1269224948236 та інформацію про реєстрацію договору оренди землі, укладеним між ОСОБА_2 та ТОВ Ватутіна від 12.06.2017 року, дата реєстрації 11.08.2017 року за номером запису про інше речове право 22175826.

Позовну заяву ОСОБА_1 подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ст.19, п.1 ч.4 ст.274 ЦПК України, дана категорія справ не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.13, ст.19, ст.187 ЦПК України, суддя

У х в а л и л а:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Чернишевського, буд. №35) до ОСОБА_2 (місце проживання: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Червона Балка, буд. №4), Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Миру, буд. №4), Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208), товариства з обмеженою відповідальністю Ватутіна Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56000, Миколаївська область, Казанківський район, селище Казанка, вул. Гагаріна, буд. №86) про визнання дій протиправними, скасування розпорядження про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та виключення відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Чернишевського, буд. №35) до ОСОБА_2 (місце проживання: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Червона Балка, буд. №4), Веселобалківської сільської ради Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56030, Миколаївська область, Казанківський район, с. Весела Балка, вул. Миру, буд. №4), Казанківської районної державної адміністрації Миколаївської області (місцезнаходження: 56002, Миколаївська область, смт. Казанка, вул. Миру, буд. №208), товариства з обмеженою відповідальністю Ватутіна Казанківського району Миколаївської області (місцезнаходження: 56000, Миколаївська область, Казанківський район, селище Казанка, вул. Гагаріна, буд. №86) про визнання дій протиправними, скасування розпорядження про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та виключення відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 10 год. 00 хв. 13 грудня 2018 року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Відповідачі мають право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п'ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз'яснити відповідачам, що вони мають право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Одночасно позивачу доцільно висловити свою думку щодо можливості вирішення справи шляхом ухвалення заочного рішення на підставі наявних у справі доказів за наявності умов, передбачених ст.280 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до апеляційного суду Миколаївської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання лише в частині недотримання правил підсудності, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено25.11.2018
Номер документу78059141
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/1878/18

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні