Ухвала
від 30.10.2018 по справі 754/14947/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/3800/18

Справа № 754/14947/18

У Х В А Л А

Іменем України

30 жовтня 2018 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Деснянського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018101030000073 від 24.04.2018, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Деснянськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання слідчогоДеснянського УПГУНП вм.Києві ОСОБА_3 ,погоджене прокурором Київськоїмісцевої прокуратури№ 3 ОСОБА_4 пронадання тимчасовогодоступу додокументів,а самевідомостей порозрахунковому рахунку№ НОМЕР_1 (МФО НОМЕР_2 ),який належитьТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 )та р/р НОМЕР_4 (МФО НОМЕР_2 ),який належитьТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),що знаходятьсяу володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

Клопотання обґрунтоване тим, що упродовж 2015-2018 років службові особи Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Деснянського району м. Києва та інших комунальних медичних закладів м. Києва використовуючи службове становище усупереч інтересам служби діючи умисно з метою отримання неправомірної вигоди для самих себе чи інших фізичних або юридичних осіб порушуючи вимоги Наказу Міністерства охорони здоров?я України № 325 від 08.06.2015 «Про затвердження санітарно-протиепідемічних правил і норм поводження з медичними відходами», завдали тяжкі наслідки інтересам територіальної громади м. Києва.

Зокрема встановлено, що Комунальним некомерційним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Деснянського району м. Києва упродовж 2015-2018 років та іншими комунальними медичними закладами міста Києва укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ряд договорів на надання послуг по завантаженню, перевезенню для подальшого знешкодженню медичних відходів групи « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які є епідемічно небезпечними медичними відходами.

Відповідно до п. 18 Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами, затв. Наказом Міністерства охорони здоров?я України № 325 від 08.06.2015 патологоанатомічні та органічні операційні відходи категорії В підлягають кремації (спалюванню).

Разом з цим, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » має ліцензію від ІНФОРМАЦІЯ_6 від 05.11.2011 № 500702 лише на операції у сфері поводження з небезпечними відходами, а саме перевезення.

За юридичною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » встановлено, що товариство орендує приміщення під офіс у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » площею 25,7 м2 та відповідно жодних потужностей для надання послуг по знешкодженню медичних відходів не має.

Допитана у якості свідка директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_5 пояснила, що товариство справді займається лише перевезенням медичних відходів та за місяць приблизно збирає 40 тон медичних відходів. З метою утилізації цих відходів товариство укладає договори з наступними юридичними особами: Філіал « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

Окрім вказаного, на території міста Києва працюють також інші юридичні особи, які займаються збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, утилізацією, знешкодженням клінічних та подібних їм відходів, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 ».

Допитані у якості свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 повідомили, що кілька разів бачили автомобілі у промисловій зоні та невстановлені особи скидали медичні та біологічні відходи до річки «Либідь».

З метою встановлення достовірності показань допитаних свідків, підтвердження наявності договірних відносин між суб`єктами господарювання, які здійснюють збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію та знешкодження клінічних та подібних їм відходів, подальшого аналізу та проведення судових експертиз, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, які містять банківську таємницю відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), які являються клієнтами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), а саме: юридичної справи, руху грошових коштів по рахунках, грошових чеків, платіжних доручень та меморіальних ордерів, доручень, інших документів щодо отримання грошових коштів, їх надходження та використання у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суму коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), із зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), за період з моменту відкриття рахунків по дату винесення ухвали.

Вказані документи мають значення для кримінального провадження, оскільки їх вилучення забезпечить проведення почеркознавчої та економічної експертизи та встановлення всіх учасників кримінального правопорушення, що дозволить проводити інші слідчі (розшукові) дії направлені на прийняття обґрунтованого процесуального рішення у розумні строки.

Відповідно до інформації ІНФОРМАЦІЯ_15 встановлено, що наступні юридичні особи мають відкриті рахунки в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ):

1.ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): р/р НОМЕР_1 (МФО НОМЕР_2 );

2.ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ): р/р НОМЕР_4 (МФО НОМЕР_2 ).

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

До початку розгляду клопотання, стороною кримінального провадження, якою подано вказане клопотання, подана заява про розгляд клопотання у його відсутність, також, слідчим у заяві зазначено, що клопотання підтримує в повному обсязі, із підстав, наведених у ньому та просить слідчого суддю задовольнити вказане клопотання.

За наведених обставин, слідчий суддя вирішив за можливе розглядати дане клопотання без участі слідчого.

Оглянувши письмові докази, долучені до клопотання, слідчий суддя дійшов наступного.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи те, що вищезазначені документи містять відомості, які становлять банківську таємницю, що охороняється законом, а також те, що їх дослідження необхідне для швидкого та повного розслідування, з урахуванням того що іншим способом не можливо встановити фактичні дані про функціонування даних банківських рахунків, а тому слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись статтями 159-166, 369, 370, 371, 372, 309 КПК України слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого Деснянського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018101030000073 від 24.04.2018, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України задовольнити.

Надати групі слідчихСВ ДеснянськогоУП ГУНПу м.Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю зможливістю вилученнякопій впаперовому виглядіта наелектронних носіяхінформації тадокументів відноснор/р НОМЕР_1 (МФО НОМЕР_2 ),який належитьТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(ЄДРПОУ НОМЕР_3 )та р/р НОМЕР_4 (МФО НОМЕР_2 ),який належитьТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),що знаходятьсяу володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-юридичної справи, у тому числі: анкет клієнта банку, всіх банківських карток зі зразками підписів посадових осіб та відбитків печатки, копій паспортів, доручень, заяв, договорів, документів, які надавались банку та були складені і підписані сторонами при відкритті, обслуговуванні (подальшій зміні поточних даних) банківських рахунків,довіреностей на право користування (розпорядження) банківськими рахунками, договорів та інших документів, оплата вартості товарів та послуг за якими здійснювалася шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки вказаних підприємств;

-документи з оформлення (відкриття/закриття) рахунку, в тому числі: усіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, установчих договорів, статутів, свідоцтв про реєстрацію, договорів, повідомлень про відкриття рахунків з інформацією щодо ІР-адрес, з яких відбувалося управління такими рахунками, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунками);

-документів про рух грошових коштів по рахунку у друкованому та електронному вигляді (форматі Excel) з обов`язковим зазначенням номерів платіжних документів, часу та дати платежів, сум коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), із зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що перераховано кошти та звідки і за що отримано кошти), за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

-платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по вказаному рахунку за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

-заяв на зняття грошових коштів, внесення, переведення коштів по такому рахунку за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

-документів щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками банку банківських операцій по рахунку, а саме: реєстру фінансового моніторингу, файлів-повідомлень, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта тощо за період з моменту їх відкриття по час виконання ухвали суду;

-виписок з номерами телефонів, з яких проходило з`єднання системи «Клієнт - банк» між комп`ютером банку і комп`ютерами вказаних компаній, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з`єднань на паперовому та магнітному (електронному) носіях з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

-контрактів, у тому числі зовнішньоекономічних, на підставі яких здійснювалося зарахування та списання грошових коштів та документів, що складалися під час їх виконання та оплати.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 1 (один) місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.10.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78103354
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018101030000073 від 24.04.2018, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —754/14947/18

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні