Ухвала
від 22.11.2018 по справі 522/13146/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/13146/17

Провадження №1-кс/522/21291/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2018 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси - ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 за погодженням прокурора Одеської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 та матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017160500003300 від 17.06.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів в рамках досудового розслідування кримінального провадження № №12017160500003300 від 17.06.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України, мотивуючи наступним.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі наказу регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 13.03.2017 № 04/18 «Про проведення перевірки» фахівцями відділу економічної та інформаційної безпеки регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Управління економічної безпеки Департаменту безпеки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » проведено перевірку процедур державних закупівель, договірної роботи, орендних відносин і тарифної політики служби електропостачання регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У ході перевірки встановлено, що згідно затвердженого Положення завданнями структурного підрозділу апарату управління служби електропостачання регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » являється:

- діяльність у сфері експлуатації пристроїв контактної мережі, тягових підстанцій, обладнання електропостачання, службово-технічних, культурно-побутових та інших будівель та споруд, які знаходяться на балансі дистанцій електропостачання;

- фінансування основної діяльності дистанцій електропостачання по технічному утриманню, капітальному ремонту, а також на технічне переоснащення обладнання електропостачання;

- передача та постачання електроенергії споживачам, згідно з ліцензіями по тарифам, затвердженим НКРЕ, у порядку, передбаченому чинним законодавством та наказами начальника Товариства та Філії та інше.

Службі електропостачання регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » підпорядковуються наступні виробничі підрозділи: ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ІНФОРМАЦІЯ_9 .

У ході перевірки порядку приєднання та підключення електроустановок абонентів до електричних мереж регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що згідно наданої документації службою електропостачання за період 2016 року було розроблено та видано 192 ТУ (технічних умов) на приєднання, з яких: 63 - по стандартному підключенню, 129 - по не стандартному підключенню. Вказана діяльність на період 2015-2016 років регламентувалась відповідно до законодавства України та відомчих нормативно правових актів ІНФОРМАЦІЯ_10 , а саме: наказу ІНФОРМАЦІЯ_10 від 20.10.2014 №663-Ц «Про затвердження та введення в дію Порядку здійснення заходів з приєднання та підключення електроустановок до електричних мереж залізниць України, наказу Одеської залізниці від 19.03.2015 №56/Н «Про затвердження та уведення в дію Порядку здійснення заходів з приєднання та підключення електроустановок до електричних мереж Одеської залізниці».

Згідно наказу №56/Н від 19.03.2015 видача технічних умов приєднання до електричних мереж залізниці (далі-ТУ) у повному обсязі забезпечується службою електропостачання залізниці, шляхом створення комісії з розгляду матеріалів щодо письмових запитів структурних підрозділів залізниці, сторонніх підприємств, установ на видачу (ТУ) на приєднання до електричних мереж залізниці. Затверджений склад комісії: голова комісії (заступник головного інженера залізниці-начальник технічної служби), заступник голови комісії (начальник служби електропостачання), члени комісії (заступник начальника служби електропостачання, начальник технічного відділу служби електропостачання, начальник відокремленого структурного підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_11 », начальник служби управління майновими та земельними ресурсами, начальник фінансово-економічної служби, начальник юридичної служби), секретар комісії (інженер технічного відділу служби електропостачання).

З метою перевірки роботи комісії в службі електропостачання регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було ознайомлено з протоколами засідань за 2015 та 2016 рік. В ході чого стало відомо, що за 2015 рік складено 13 протоколів, в яких серед обов`язкових членів комісії відсутні представники служби управління майновими та земельними ресурсами, фінансово-економічної служби та юридичної служби та які по незрозумілим питанням не запрошувались на засідання комісії. Таким чином засідання відбувалися тільки за участю представників служби електропостачання та представника підрозділу « ІНФОРМАЦІЯ_11 ».

07.04.2017 до службового кабінету відділу економічної та інформаційної безпеки було викликано начальника ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , з метою з`ясування обставин приймання товару «ШУАЗ» та « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (згідно накладної №6 від 29.12.2015) та наявності специфікації комплектуючих. В ході бесіди останній пояснив, що дійсно вказані « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та « ІНФОРМАЦІЯ_12 » приймались згідно накладної (копія накладної додається) в якої вказувались лише найменування, номери та ціни «ШУАЗ» та «ЕЖУ-Б», а затверджена печаткою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » специфікації комплектуючих кожного окремого « ІНФОРМАЦІЯ_13 » та « ІНФОРМАЦІЯ_12 », була надана представниками вказаного підприємства на звичайних аркушах А-4, та звірялась з фактично встановленими комплектуючими робітниками ПС Застава-1 та ІНФОРМАЦІЯ_3 при прийняті обладнання згідно накладної. В розмові ОСОБА_4 було запропоновано надати існуючу в нього специфікацію для перевірки, про що він віддав усне розпорядження про надіслання шляхом електронної пошти існуючої в ІНФОРМАЦІЯ_3 (в кількості 15-ти одиниць). При роздрукуванні специфікації останній категорично відмовився завіряти своїм підписом, посилаючись на те, що йому необхідно у складі комісії повторно виїхати на ПС Застава-1 та все перевірити. Таким чином представниками служби електропостачання, в ході перевірки, тричі надавались різні між собою специфікації, однак на прохання завірити їх, всі в категоричній формі відмовлялись.

07.04.2017 ОСОБА_4 прибув до службового кабінету фахівців з економічної та інформаційної безпеки регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та пред`явив існуючі в нього оригінали специфікацій до вищевказаних «ШУАЗ» (в кількості 16-ти одиниць, специфікації до 1-го ЕЖУ-Б та 2-х контакторів ШУАЗ-09.1№1 надано не було). Вказані специфікації було завірено печаткою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » та підписами ОСОБА_4 та ОСОБА_5 . З вказаних примірників були зняті копії, на яких розписався ОСОБА_4 ..

Установлено, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 відкрито розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », МФО НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

До суду надійшла заява слідчого в якій зазначено, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів він підтримує, та просить провести розгляд за його відсутності.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачений цим Кодексом, в зв`язку з чим суд вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності слідчого.

У відповідності до ч.4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Виклик особи не здійснювався на підставі ч. 3 ст. 163 КПК України.

Розглянувши клопотання, вивчивши надані до нього матеріали, вважаю необхідним клопотання задовольнити, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що перелічені речі та документи знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », МФО НОМЕР_3 , що за адресою: АДРЕСА_1 , мають значення для кримінального провадження, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей та документів.

Керуючись вимогами ст. ст. 40, 131, 159, 160, 162, 163, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 за погодженням прокурора Одеської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні 12017160500003300 від 17.06.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати тимчасовий доступ на вилучення завірених належним чином копій документів, що стали підставою для відкриття розрахункового рахунку № НОМЕР_2 належний ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , який перебуває у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », МФО НОМЕР_3 , а також вилучення копії завірених належним чином наступних документів:

- інформації, як на паперових так і електронних носіях (в форматі EXEL), про рух грошових коштів з розшифровкою контрагентів (назва, код ЄДРПОУ), призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документа (номер або інші символи, які використовуються для ідентифікації трансакції) за період з 01.11.2015 по 01.01.2017.

- юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 (статуту, установчого договору, свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) СПД юридичної особи; паспортів уповноважених осіб; договору найму, наказу іншого документа про призначення на посаду директора; довіреності на ім`я особи, яка має право відкриття та розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора, інших довіреностей);

- картки із зразками підписів і відбитку печатки;

- заяви на відкриття рахунку;

-договору на розрахунково-касове обслуговування клієнта з додатками;

- заяв на видачу чекових книжок;

- інформації, яка міститься у витратних ордерах і корінцях грошових (касових) чеків про отримання посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , або іншими особами готівкових грошових коштів через касу банку, а також інформації, яка міститься у відповідних довіреностях на отримання готівкових коштів по рахункам підприємства за період з 01.11.2015 по 01.01.2017.;

- інформації, яка міститься в договорах та інших документах, на підставі яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , використовувалася система віддаленого доступу типу «Клієнт-банк» (заяви клієнта про встановлення системи, договори на обслуговування системи, акту про введення системи в експлуатацію; документів, які засвідчують встановлення системи, генерацію і повторну генерацію електронного ключа та електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі даних електронних ключів) з часу відкриття по час закриття.

- платіжних доручень на перерахування грошових коштів по рахунку з 01.11.2015 по 01.01.2017;

- інформації про ІР-адресу, з якої ведеться управляння рахунком ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за допомогою системи «Клієнт-банк», зі вказівкою самої ІР-адреси;

- інших документів, які знаходяться в справі по юридичному оформленню рахунків клієнта банка.

Зобов`язати відповідальних осіб надати тимчасовий доступ до речей та документів слідчому СВ Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_2 , оперуповноваженому 3 відділу ГВ КЗЕ УСБУ в Одеській області капітану ОСОБА_6 , іншим слідчим з групи слідчих.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення тобто до 22.12.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: 22.11.2018

Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78107799
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —522/13146/17

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні