Ухвала
від 26.11.2018 по справі 2340/3063/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

26 листопада 2018 року справа № 2340/3063/18

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилюка В.О.,

секретар судового засідання – Попельнуха Ю.І.,

за участю представників:

позивача – не з'явився,

відповідача – не з'явився,

третьої особи – не з'явився,

розглядаючи за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, про застосування заходів реагування,

встановив:

Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області (далі – управління ДСНС, позивач) подало позов до позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси” (далі – навчальний заклад, відповідач), в якому просить застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси”, шляхом знеструмлення електроживлення, закриття всіх входів (із накладенням печаток) до повного усунення порушень з питань пожежної та техногенної безпеки.

26 листопада 2018 року сторони подали заяву про примирення сторін за таких умов:

- позашкільний навчальний заклад “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси, код ЄДРПОУ 21367288, який знаходиться за адресою: 18002, м. Черкаси, вул. Смілянська, 33, у строк до 01.01.2020 зобов'язується: обладнати частину приміщень автоматичною пожежною сигналізацією з виводом на пульт центрального спостереження за наявності відповідних бюджетних асигнувань (п. 1 опису виявлених порушень акту № 352 від 27.06.2018);

- відповідач у строк до 20.01.2020 зобов'язується надати письмове підтвердження усунення порушень, визначених у пункті 1 цієї заяви, позивачу;

- продовження строків виконання умов примирення, визначених у пункті 1 цієї заяви, можливе лише за взаємною згодою сторін, шляхом укладення додаткової угоди;

- позашкільний навчальний заклад “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси” зобов'язується ініціювати перевірку через управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на проведення позапланової перевірки у 2020 році.

Додатково у вказаній заяві представники сторін просили судове засідання, призначене на 26.11.2018, проводити без їх участі.

Третя особа, належним чином повідомлена про дату, час та місце судового розгляду в судове засідання свого представника не направила, заяви про розгляд справи без участі її представника до суду не надходило.

Вирішуючи заяву про примирення сторін, суд зазначає, що відповідно до статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до статті 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні умов примирення і продовжує судовий розгляд, якщо: умови примирення суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб або є невиконуваними; або одну зі сторін примирення представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Враховуючи, що до початку судового розгляду справи по суті сторони досягли примирення, суд дійшов висновку про можливість затвердження вищезазначених умов примирення, оскільки умови примирення не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, а також є виконуваними, дії представників сторін не суперечать інтересам осіб, яких вони представляють.

При цьому суд зауважує, що у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень згідно з частиною 3 статті 191 КАС України.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 142 КАС України у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п'ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Оскільки, вирішення справи відбулося шляхом примирення до початку розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне повернути позивачеві п'ятдесят відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 47, 142, 190, 238, 241, 248, 256, 294, 295 підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ухвалив:

Заяву управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області та позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси” про примирення задовольнити.

Затвердити наступні умови примирення:

- позашкільний навчальний заклад “Центр дитячої та юнацької творчості” м. Черкаси, код ЄДРПОУ 21367288, який знаходиться за адресою: 18002, м. Черкаси, вул. Смілянська, 33 у строк до 01.01.2020 зобов'язується обладнати частину приміщень автоматичною пожежною сигналізацією з виводом на пульт центрального спостереження за наявності відповідних бюджетних асигнувань (п. 1 опису виявлених порушень акту № 352 від 27.06.2018);

- відповідач у строк до 20.01.2020 зобов'язується надати письмове підтвердження усунення порушень, визначених у пункті 1 цієї заяви, позивачу;

- продовження строків виконання умов примирення, визначених у пункті 1 заяви, можливе лише за взаємною згодою сторін, шляхом укладення додаткової угоди;

- позашкільний навчальний заклад “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси” зобов'язується ініціювати перевірку через управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області на проведення позапланової перевірки у 2020 році.

Провадження в адміністративній справі за позовом управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області до позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси”, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, про застосування заходів реагування закрити.

Роз'яснити учасникам справи, що повторне звернення про заявлений предмет, з тих же підстав між тими самими сторонами не допускається. Водночас, у разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повернути управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області з Державного бюджету України судові витрати зі сплати судового збору в розмірі 881 (вісімсот вісімдесят одна) грн 00 коп.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак може бути оскаржена в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала складена в повному обсязі та підписана 26.11.2018.

Суддя В.О. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення26.11.2018
Оприлюднено29.11.2018
Номер документу78120886
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —2340/3063/18

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 04.10.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 07.08.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні