Ухвала
від 27.11.2018 по справі 400/1096/18
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 400/1096/18

Провадження № 1-кс/400/325/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2018 року

Петрівський районнийсуд Кіровоградськоїобласті вскладі:слідчого судді ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши клопотання слідчогоСВПетрівського ВПДолинського ВПГУНП Українив Кіровоградськійобласті лейтенантаполіції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 , по кримінальному провадженні №12018120260000029 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП України в Кіровоградській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджене прокурором Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів. Клопотання мотивованетим,що у провадженні СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження №42018121070000029 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами моніторингу даних офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що комунальною установою « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Петрівської районної ради Кіровоградської області проведено тендерну процедуру по «закупівлі автобусу спеціалізованого шкільного» з очікуваною вартістю 1850000 гривень. Переможцем торгів визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та 11.05.2018 укладено договір про закупівлю товарів за публічні кошти з комунальною установою « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Петрівської районної ради Кіровоградської області. Відповідно до тендерної документації придбано «Автобус спеціалізований шкільний ІНФОРМАЦІЯ_4 », який виготовлено у 2018 році. Проте, з сертифікату відповідності завершеного транспортного засобу вбачається, що вказаний автобус виготовлено у 2017 році. За результатами моніторингу цін на автомобільний транспорт в межах України, встановлено, що вартість зазначеного транспортного засобу 2017 року випуску в середньому є меншою на 170000 гривень та складає 1680000 гривень.

В тендерній документації, яку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » подало для участі у тендері, містяться гарантійні листи щодо року випуску автобусу та щодо технічної справності автобусу (вих. №6/6, 4/4 від 18.04.2018 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), в яких сказано, що «Автобус спеціалізований шкільний АТАМАN D093S2» дійсно виготовлений у 2018 році.

В ході перевірки даної інформації було отримано сертифікат відповідності завершеного транспортного засобу №000454 автобусу спеціального шкільного АТАМАН D093S2, який виданий 19.10.2017 року, та який подавався до КУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Петрівської районної ради Кіровоградської області, тобто фактично автобус спеціалізований шкільний ІНФОРМАЦІЯ_5 D093S2 виготовлений ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у 2017 році та його вартість є меншою від вартості аналогічного автобусу 2018 року випуску, що є порушенням умов тендерної документації КУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Петрівської районної ради Кіровоградської області.

З метою проведення повного, всебічного та об`єктивного розслідування обставин кримінального провадження, 12.07.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_7 за вих. №4691/03/121-2018 було направлено запит до ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » про надання інформації та копій документів щодо реалізації (продажу) автобусу спеціального шкільного АТАМАН D093S2 VIN Y7BD093S2JB000141, двигун № НОМЕР_1 , а саме: інформацію про технічні, якісні та кількісні характеристики транспортного засобу, інформацію про комплектацію, дату та місце виготовлення транспортного засобу, дату та місце випуску транспортного засобу, копії актів приймання-передачі транспортного засобу, актів обстеження (огляду) транспортного засобу, сертифікатів якості та відповідності колісного транспортного засобу, копії гарантійних листів на вищевказаний транспортний засіб.

23.07.2018 року Петрівським відділенням поліції Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області отримано відповідь з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », з відмовою в наданні інформації та копії документів, посилаючись на норму ст.159 КПК України.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), а саме: до документів щодо реалізації (продажу) автобусу спеціального шкільного АТАМАН D093S2 VIN НОМЕР_2 , двигун № НОМЕР_1 , довідки, записи, акти про технічні, якісні та кількісні характеристики транспортного засобу, про комплектацію, дату та місце виготовлення транспортного засобу, дату та місце випуску транспортного засобу, актів приймання-передачі транспортного засобу, актів обстеження (огляду) транспортного засобу, сертифікатів якості та відповідності колісного транспортного засобу, гарантійних листів на вищевказаний транспортний засіб.

У нежитловому приміщенні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , можуть зберігатися речі та документи, що можуть бути доказами у кримінальному провадженні та свідчити про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Розглянувши клопотання та додані до нього документи, вивчивши матеріали кримінального провадження №12018120260000029, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступдо речейі документівздійснюється напідставі ухвалислідчого судді,суду.

Враховуючи вищевикладене,а такожте,що в ходіпроведення досудовогорозслідування виникланеобхідність уотриманні тимчасовогодоступу доречей ідокументів, асаме:документів щодореалізації (продажу)автобусу спеціальногошкільного АТАМАНD093S2VIN НОМЕР_2 ,двигун № НОМЕР_1 ,довідки,записи,акти протехнічні,якісні такількісні характеристикитранспортного засобу,про комплектацію,дату тамісце виготовленнятранспортного засобу,дату тамісце випускутранспортного засобу,актів приймання-передачітранспортного засобу,актів обстеження(огляду)транспортного засобу,сертифікатів якостіта відповідностіколісного транспортногозасобу,гарантійних листівна вищевказанийтранспортний засіб, так як це має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і хоча є охоронюваною законом таємницею, проте іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, є неможливим, вважаю за необхідне клопотання задовольнити.

Керуючись ст.ст.160-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВПетрівського ВПДолинського ВПГУНП Українив Кіровоградськійобласті лейтенантаполіції ОСОБА_3 -задовольнити.

Надати слідчому слідчоговідділення Петрівськоговідділення поліціїДолинського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вКіровоградські областілейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому слідчоговідділення Петрівськоговідділення поліціїДолинського відділуполіції Головногоуправління Національноїполіції вКіровоградські областікапітану поліції ОСОБА_5 , слідчому слідчого відділення Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградські області капітану поліції ОСОБА_6 та прокурору Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), що перебувають у володінні приватного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до документів щодо реалізації (продажу) автобусу спеціального шкільного АТАМАН D093S2 VIN НОМЕР_2 , двигун № НОМЕР_1 , довідки, записи, акти про технічні, якісні та кількісні характеристики транспортного засобу, про комплектацію, дату та місце виготовлення транспортного засобу, дату та місце випуску транспортного засобу, актів приймання-передачі транспортного засобу, актів обстеження (огляду) транспортного засобу, сертифікатів якості та відповідності колісного транспортного засобу, гарантійних листів на вище вказаний транспортний засіб.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто з 27 листопада 2018 року до 27 грудня 2018 року.

Роз`яснити, що особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя(підпис)

З оригіналом згідно

Слідчий суддя Петрівського районного суду ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78127020
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —400/1096/18

Ухвала від 10.12.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 06.09.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 04.09.2018

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні