Ухвала
від 27.11.2018 по справі 752/12047/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/12047/18

Провадження по справі № 2/752/4920/18

У Х В А Л А

27.11.2018 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.

за участі секретаря судового засідання Веременко Т.В.

вирішивши у відкритому судовому засіданні в м. Києві питання щодо прийняття до провадження зустрічної позовної заяви у справі за позовом ОСОБА_1, від імені та в інтересах якої діє ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю Слух про звільнення займаного приміщення та стягнення орендної плати,

встановив:

у провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Слух про звільнення займаного приміщення та стягнення орендної плати.

При відкритті провадження у зазначеній вище визначено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, підготовче судове засідання було призначено на 27.11.2018 року.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача просив прийняти до провадження заяву про збільшення позовних вимог, копія якої ним була надіслана на адресу відповідача 20.11.2018 року.

Представник відповідача просив приєднати до справи відзив відповідача, копія якого надіслана на адресу позивача з порушенням встановленого судом строку з тих підстав, що відповідальна особа товариства, котра отримала копію ухвали про відкриття провадження у справі та копію позовної заяви з додатками не передала отримані матеріали відповідним особам для своєчасного реагування. Крім того просив суд прийняти до провадження зустрічну позовну заяву ТОВ Слух про визнання договору оренди продовженим.

Відповідно до правил ст. 49 ЦПК України, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання, а правилами ст. 193 цього ж Кодексу, відповідач має право пред явити зстрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Як видно зі змісту зустрічного позову, представник відповідача бажає об єднати в одне провадження ряд позовних вимог, котрі виникають з одних правовідносин, що і основний позов.

На думку суду, доцільним буде об єднання в одне провадження з первісним позовом, заявленим ОСОБА_1 до ТОВ Слух про звільнення займаного приміщення та стягнення орендної плати з зустрічним позовом, заявленим ТОВ Слух до ОСОБА_1 про визнання договору оренди продовженим, оскільки обидва позови взаємопов язані і їх спільний розгляд є доцільним, а відтак суд вважає визнати, що відповідач має право на подачу суду відзиву щодо заявлених до нього ОСОБА_1 позовних вимог.

Для повного та всебічного розгляду заявлених позовних вимог сторонами у справі необхідно продовжити підготовче провадження, а тому суд вважає за необхідне продовжити у справі підготовче судове засідання з наданням учасникам справи подати суду відповідь на відзив, а також відзив на зустрічні позовні вимоги, вирішити питання щодо можливого врегулювання спору мирним шляхом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 193, 194 ЦПК України, суд -

ухвалив:

клопотання представників сторін у справі задовольнити.

Прийняти до провадження позовну заяву ОСОБА_1, від імені та в інтересах якої діє ОСОБА_2, до товариства з обмеженою відповідальністю Слух про збільшення позовних вимог.

Прийняти до провадження зустрічну позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Слух до ОСОБА_1 про визнання договору оренди продовженим.

Об єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1, від імені та в інтересах якої діє ОСОБА_2, до товариства з обмеженою відповідальністю Слух про звільнення займаного приміщення та стягнення орендної плати зустрічну позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю Слух до ОСОБА_1 про визнання договору оренди продовженим.

Продовжити підготовче судове засідання у справі об 11 00 год. 15 лютого 2019 року в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 14А, каб. №35).

Не пізніше п ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали про об єднання в одне провадження первісного позову з зустрічним позов та призначення підготовчого судового засідання учасники справи мають право подати відзив на зустрічні позовні вимоги і докази, що підтверджують заперечення проти позовів до суду з підтвердженням направлення іншому учаснику та не пізніше п яти днів з дня отримання відзиву і до початку продовження підготовчого засідання відповіді на відзив, з викладенням письмово своїх міркувань та наданням відповідних доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу суду можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: К.Г. Плахотнюк

Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено28.11.2018
Номер документу78141193
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення займаного приміщення та стягнення орендної плати

Судовий реєстр по справі —752/12047/18

Ухвала від 17.02.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Рішення від 05.06.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Рішення від 05.06.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 27.11.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.06.2018

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні