Ухвала
від 28.11.2018 по справі 548/1522/18
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/1522/18

Провадження №1-в/548/77/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.11.2018 року м. Хорол

Хорольський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Хорол подання Хорольського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерстава юстиції України про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу за вироком Хорольського районного суду Полтавської області від 03.09.2018 року відносно :

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Лукім`я Оржицького району Полтавської області, мешканця АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, засудженого 03.09.2018 року вироком Хорольського районного суду Полтавської області за ст. 185 ч.1 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.,

В С Т А Н О В И В :

Хорольський районний сектор з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерстава юстиції України звернувся в суд з вищевказаним поданням, мотивуючи його тим, що ОСОБА_4 , на даний час має скрутний матеріальний стан і в зв`язку з цим жодних дій на виконання призначеного покарання не вчинив.

Представник Хорольського районного сектору з питань пробації ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилася подала письмову заяву про розгляд справи за її відсутності та прохала задовольнити подання з наведених у ньому підстав.

Прокурор в судовому засіданні вказав, що вважає подання обґрунтованим та при вирішенні даного питання поклався на розсуд суду.

ОСОБА_4 в судовезасідання нез`явився,подав письмовузаяву пророзгляд справиза йоговідсутності тапрохав розстрочити виплатуприсудженогойому штрафу.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши матеріали подання, суд дійшов до висновку про необхідність задоволення подання з наступних підстав.

Судом встановлено, що вироком Хорольського районного суду Полтавської області ОСОБА_4 засудженозаст.185ч.1КК Українидо покаранняу видіштрафу врозмірі п`ятдесятинеоподаткованих мінімумівдоходів громадян,що складає850грн.

Згідно п. 10 ст. 537 КПК України під час виконання вироків суд, визначений ч. 2 ст. 539 цього кодексу має право вирішувати питання про заміну покарання відповідно до частини 5 ст. 53 КК України.

Згідно ч.ч.1,3ст.26КВК Українизасуджений зобов`язанийсплатити штрафу місячнийстрок післянабрання вирокомсуду законноїсили іповідомити проце кримінально-виконавчійінспекції замісцем проживанняшляхом пред`явленнядокумента просплату штрафу. У разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Згідно ч. 4 ст. 53 КК України з урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

Так як засуджений прохав розстрочити виплату даного штрафу, оскільки перебуває у скрутному матеріальному становищі, то суд вважає за необхідним розстрочити сплату засудженим штрафу.

Враховуючи вищевикладене слід засудженому ОСОБА_4 відстрочити на строк3 місяці виконання вирокуХорольськогорайонного судуобласті від 03.09.2018 року відповіднодо якого останнього, визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та застосовано до нього покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 грн.

Керуючись ст. ст. 534, 537, 539 КПК України, суд -

УХ В А Л И В:

Подання Хорольського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерстава юстиції України про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу за вироком Хорольського районного суду Полтавської області від 03.09.2018 року відносно ОСОБА_4 - задовольнити повністю.

Розстрочити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 строком на 3 місяці виплату штрафу в розмірі 850 грн. за вироком Хорольського районного суду Полтавської області від 03.09.2018 року.

Ухвала може бути оскаржена в судову палату по кримінальних справах апеляційного суду Полтавської області протягом 7 (семи) діб з дня її оголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 7 (семи) діб з дня отримання копії цієї ухвали.

Головуючий: ОСОБА_1

СудХорольський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення28.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78167225
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —548/1522/18

Ухвала від 28.11.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Вирок від 03.09.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Постанова від 22.08.2018

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні