Ухвала
від 22.11.2018 по справі 2-н-833/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 2-н-833/11

6/405/199/18

УХВАЛА

22 листопада 2018 року м. Кропивницький

Ленінський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого-судді: Драного В.В.

при секретарі: Дерев'янко А.В.

розглянувши матеріали заяви старшого державного виконавця Фортечного відділу державної виконавчої служби м. Кропивницький Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області ОСОБА_1 про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою Комунального підприємства Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство Кіровоградської міської ради про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, -

ВСТАНОВИВ:

Старший державний виконавець Фортечного ВДВС м. Кропивницький ГТУЮ у Кіровоградській області ОСОБА_1 звернулася із заявою до суду, в якій просить видати дублікат судового наказу, виданого Ленінським районним судом м. Кіровограда про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОКВП Дніпро-Кіровоград заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

У відповідності до пп. 17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір за видачу дубліката судового наказу та виконавчого листа сплачується судовий збір в розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з абз. 4 ст. 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік з 1 січня 2018 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1762 гривень.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення).

Заявником в заяві не зазначено ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України) та перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України , суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

У зв'язку з тим, що заявник не сплатив судовий збір та подав заяву про видачу дубліката судового наказу з порушенням вимог ч. 1 ст. 183 ЦПК України, суд повертає її заявнику без розгляду .

За таких обставин, керуючись ст.ст. 10, 183, 353, пп. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд ,-

УХВАЛИВ:

Заяву старшого державного виконавця Фортечного відділу державної виконавчої служби м. Кропивницький Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області ОСОБА_1 про видачу дубліката судового наказу у справі за заявою Комунального підприємства Кіровоградське водопровідно-каналізаційне господарство Кіровоградської міської ради про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_2 заборгованості за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в частині визначення розміру судових витрат, протягом п'ятнадцяти днів з моменту її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню на підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції через Ленінський районний суд м. Кіровограда шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Ленінського районного суду

м. Кіровограда В.В. Драний

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено29.11.2018
Номер документу78179576
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-833/11

Ухвала від 02.08.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 20.12.2011

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Ухвала від 03.06.2011

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Зуєва В. І.

Ухвала від 07.10.2011

Цивільне

Краснолиманський міський суд Донецької області

Мороз Л. І.

Ухвала від 07.06.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Галущак Л. О.

Ухвала від 05.12.2011

Цивільне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Тарнавський М. В.

Ухвала від 08.06.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 10.02.2012

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Голуб А. В.

Ухвала від 13.02.2012

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Голуб А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні