Рішення
від 28.11.2018 по справі 290/1125/18
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/1125/18

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

28 листопада 2018 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Бабича С.В., з участю секретаря судового засідання Розвадовського В.В., розглянувши в відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Годиська сільська рада Романівського району Житомирської області, -

В С Т А Н О В И В :

В жовтні 2018 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_3 померла її мати - ОСОБА_2, внаслідок чого відкрилася спадщина.

Посилаючись на те, що вона є спадкоємцем ОСОБА_2, однак на даний час вона не може оформити свої спадкові права у зв'язку з тим, що у свідоцтві про її народження у відомостях про матір прізвище останньої зазначено ОСОБА_2.

У зв'язку з цим, заявник просить суд ухвалити рішення, яким встановити, той факт, що ОСОБА_2 є її матір'ю.

В судове засідання заявник та заінтересована особа, які були належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, не з'явилися, заявивши клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності. При цьому, заявник свою заяву підтримала, а заінтересована особа проти її задоволення не заперечила.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт родинних відносин між фізичними особами, якщо такий факт має юридичне значення.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ОСОБА_2, що підтверджується відповідним свідоцтвом про смерть.

У свідоцтві про народження заявника її матір'ю записана ОСОБА_2.

В довідці, виданій виконавчим комітетом Годиської ради Романівського району Житомирської області № 403 від 24 жовтня 2018 року зазначено, що на час відкриття спадщини після смерті ОСОБА_2 разом з нею проживала її дочка ОСОБА_1 в АДРЕСА_1, що на даний час являється зареєстрованим місцем проживання заявника.

Наведені вище обставини на переконання суду свідчать про обґрунтованість доводів заявника, щодо наявності родинних відносин між нею та ОСОБА_2

Факт, про встановлення якого просить ОСОБА_1, має для неї юридичне значення, оскільки вказаний факт пов'язаний з реалізацією її спадкових прав.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 12, 13, 206, 259, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1) про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Годиська сільська рада Романівського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул. Миру, 6 с. Годиха Романівський район Житомирська область, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 04345256) задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 є дочкою ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3.

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України.

Суддя С.В. Бабич

Дата ухвалення рішення28.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78187958
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Годиська сільська рада Романівського району Житомирської області

Судовий реєстр по справі —290/1125/18

Рішення від 28.11.2018

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні