Ухвала
від 29.11.2018 по справі 819/1645/13-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/1645/13-a

29 листопада 2018 рокум. Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Мартиць О.І., розглянувши у письмовому провадженні подання відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом прокурора Борщівського району Тернопільської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області до публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування,

ВСТАНОВИВ:

19 листопада 2018 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшло подання відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом прокурора Борщівського району Тернопільської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області до публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В обґрунтування зазначено, що виконавчий лист №819/1645/13-а виданий 15.08.2013 Тернопільським окружним адміністративним судом в даній адміністративній справі було втрачено при передачі з відділу державної виконавчої служби Борщівського районного управління юстиції до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Ухвалою суду від 20.11.2018 призначено судове засідання з розгляду подання про видачу дубліката виконавчого листа на 29.11.2018 року.

28.11.2018 від Чортківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області як правонаступника управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області, через відділ документального забезпечення суду поступила письмова заява про розгляд подання про видачу дубліката виконавчого документа без участі їхнього представника.

Інші учасників справи в судове засідання не з'явилися з невідомих для суду причин, хоча своєчасно і належним чином повідомлялися про день, час і місце розгляду подання.

На підставі частини дев'ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає за можливе розглянути подання про видачу дубліката виконавчого документа в порядку письмового провадження.

Розглянувши подання відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про видачу дубліката виконавчого листа, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступні обставини.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 24.07.2013 позов прокурора Борщівського району Тернопільської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області до публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська технологічна станція" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування задоволено та стягнуто з публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська технологічна станція" (код ЄДРПОУ 00907444, вул. Купчинського, 12, смт. Скала-Подільська, Борщівський район, Тернопільська область) 134107,42 грн. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування станом на січень 2011 року на користь управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області.

15.08.2013 по даній адміністративній справі №819/1645/13-a Тернопільським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

На виконанні у відділі примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області перебуває зведене виконавче провадження №3956219 з примусового виконання виконавчих документів про стягнення із публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" заборгованості.

До зведеного виконавчого провадження входить ВП№41097415 з примусового виконання виконавчого листа №819/1645/13-а, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 15 серпня 2013 року про стягнення з публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" в користь управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області 134107,42 грн.

На підставі положень статей 17, 19, 20, 25 Закону України "Про виконавче провадження", 04.12.2013 державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Борщівського районного управління юстиції винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Керуючись статтею 33 Закону України "Про виконавче провадження" державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Борщівського районного управління юстиції 04.02.2014 винесено постанову про приєднання виконавчого провадження №41097415 до зведеного виконавчого провадження №3956219.

Постановою начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області від 16.06.2014 зведене виконавче провадження ЗВП №3956219 передано із відділу державної виконавчої служби Борщівського районного управління юстиції до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області для подальшого виконання.

Керуючись статтями 16, 20, 21 Закону України "Про виконавче провадження" державним виконавцем відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області ОСОБА_1, 09.09.2014 винесено постанову прийняття до виконання виконавчого провадження.

Однак, в матеріалах виконавчого провадження відсутній виконавчий лист №819/1645/13-а від 15.08.2013 про стягнення з публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" в користь управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області 134107,42 грн.

Таким чином, виконавчий лист №819/1645/13-а від 15.08.2013 було втрачено при передачі з відділу державної виконавчої служби Борщівського районного управління юстиції до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Згідно пункту 10 частини третьої статті 18 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець має право звертатися до суду або органу, який видав виконавчий документ, із заявою (поданням) про роз'яснення рішення, про видачу дубліката виконавчого документа у випадках, передбачених цим Законом, до суду, який видав виконавчий документ, - із заявою (поданням) про встановлення чи зміну порядку і способу виконання рішення, про відстрочку чи розстрочку виконання рішення;

Відповідно до п.18.4 Перехідних положень кодексу адміністративного судочинства України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Проаналізувавши зміст наведених норм, суд зазначає, що ними встановлені гарантії для забезпечення виконання судових рішень, які набрали законної сили, а також захисту прав стягувачів у виконавчому провадженні, у випадках коли виконавчий лист втрачений та/або строк пред'явлення виконавчого листа до виконання пропущений з об'єктивних і незалежних від стягувача причин.

Підсумовуючи описані вище обставини, які встановлені судом і підтверджені відповідними доказами, суд зазначає, що виконавчий лист №819/1645/13-а, виданий Тернопільським окружним адміністративним судом 15.08.2013, про стягнення з публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" в користь управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області 134107,42 грн. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування станом на січень 2011 року був у встановлений законом строк пред'явлений до примусового виконання і перебував на примусовому виконанні, однак не був виконаний.

Крім того, суд вказує, що несплата страхових внесків відповідно приведе до неврахування періодів стажу громадянам, які працювали в публічному акціонерному товаристві "Скала - Подільська сільськогосподарська машинно - технологічна станція" при виході на пенсію, тобто можуть бути порушені права та законні інтереси третіх осіб, що, на думку суду, є додатковою підставою для видачі дубліката виконавчого листа.

Таким чином, суд дійшов висновку, що для належної реалізації прав стягувача у виконавчому провадженні, необхідно видати дублікат зазначеного виконавчого листа, оскільки його оригінал, як вказано вище, втрачений з незалежних від нього причин.

Керуючись статтями 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі №819/1645/13-а - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа №819/1645/13-а, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 15 серпня 2013 року про стягнення з публічного акціонерного товариства "Скала - Подільська сільськогосподарська технологічна станція" (код ЄДРПОУ 00907444, вул. Купчинського, 12, смт. Скала-Подільська, Борщівський район, Тернопільська область) 134107,42 грн. (сто тридцять чотири тисячі сто сім гривень 42 копійки) заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування станом на січень 2011 року на користь управління Пенсійного фонду України в Борщівському районі Тернопільської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали складено 29.11.2018.

Головуючий суддя Мартиць О.І.

копія вірна:

Суддя Мартиць О.І.

Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78189460
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Судовий реєстр по справі —819/1645/13-а

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Постанова від 24.07.2013

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Данилевич Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні