Ухвала
від 29.11.2018 по справі 826/2490/18
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/2490/18

УХВАЛА

29 листопада 2018 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Беспалова О. О., суддів: Парінова А. Б., Губської О. А., розглянувши клопотання Державної фіскальної служби України про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги та поновлення строку на апеляційне оскарження на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 вересня 2018 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Місто Фонтанів" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправним та скасування рішення № 541667/41271443 від 05 січня 2018 року, зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання апелянта про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги та поновлення строку на апеляційне оскарження на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 вересня 2018 року.

Вказане клопотання обґрунтоване відсутністю бюджетних асигнувань в частині звільнення від сплати судового збору та неможливістю своєчасно подати апеляційну скаргу через відсутність бюджетних асигнувань в частині поновлення строку на апеляційне оскарження.

У відповідності до ч. 1 ст. 133 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Відповідно до ч. 2 ст. 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно ст. 8 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 р. № 3674-VI враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Відтак, колегія суддів приходить до висновку про відсутність умов, передбачених ст. 8 вказаного Закону, для звільнення апелянта від сплати судового збору, яким, крім зазначеного, не подано доказів тяжкого матеріального становища.

Згідно частини 3 ст. 295 КАС України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Розглянувши подане клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження суд вважає, що строк було пропущено не з поважних причин, а через невиконання приписів процесуального закону в частині сплати судового збору.

Жодних перешкод для своєчасного подання апеляційної скарги за таких умов колегією суддів не вбачається.

Відсутність бюджетного асигнування не може бути самостійною підставою для поновлення строку на апеляційне оскарження та зупинення дії оскаржуваного рішення, що матиме негативні наслідки для сторони, на користь якої воно ухвалене.

Таким чином, заявлені клопотання задоволенню не підлягають.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 133, 295 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Державної фіскальної служби України про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги та поновлення строку на апеляційне оскарження на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 вересня 2018 року залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О. О. Беспалов Суддя О. А. Губська Суддя А. Б. Парінов

Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78190586
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення № 541667/41271443 від 05 січня 2018 року, зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/2490/18

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Беспалов Олександр Олександрович

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Беспалов Олександр Олександрович

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Беспалов Олександр Олександрович

Рішення від 17.09.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні