Рішення
від 27.11.2018 по справі 349/1820/18
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/1820/18

Провадження № 2-о/349/77/18

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

27 листопада 2018 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

у складі головуючого судді Лошак О.О.

з участю секретаря судового засідання Мартиновської І.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження цивільну справу № 349/1820/18 за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, заінтересовані особи - Верхньолипицька сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області, Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій просить встановити факт родинних відносин між нею та ОСОБА_2, який помер 02 жовтня 2018 року.

У заяві зазначено, що 02 жовтня 2018 року в с.Верхня Липиця помер чоловік заявниці ОСОБА_2 12 жовтня 2018 року заявниця звернулася до Галицького об'єднаного управління ПФУ в Івано-Франківській області із заявою про перерахунок призначеної пенсії з врахуванням документів за особливі заслуги її чоловіка ОСОБА_2 Однак заявниці було відмовлено у перерахунку пенсії через те, що із наданих документів неможливо підтвердити факт родинних відносин між ними через помилку в написанні прізвища, оскільки згідно свідоцтва про одруження її чоловік ОСОБА_3, а у свідоцтві про смерть та посвідченні до до ордену за особливі заслуги зазначено ОСОБА_2 Оскільки в адміністративному порядку неможливо усунути такі розбіжності в документах, просила заяву задовольнити.

У судове засідання заявниця ОСОБА_4 не прибула,направила на адресу суду письмове клопотання про розгляд справи у її відсутності, просила заяву задовольнити.

Заінтересована особа - Верхньолипицька сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області свого представника в судове засідання не направила, до суду надійшла заява про розгляд справи у його відсутності,не заперечують щодо задоволення заяви ОСОБА_4

Галицьке об'єднання УПФ представника в судове засідання не направило, не повідомило суд про причини його неявки у судове засідання, хоча про день, час та місце слухання справи повідомлялося належним чином та у встановленому законом порядку.

За ст. 43 ЦПК України участь у судових засіданнях є правом, а не обов'язком сторін по справі.

Суд, дослідивши та перевіривши всі докази в їх сукупності, встановив такі факти та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до свідоцтва про одруження серія І-АБ №166020, виданого Верхньолипицькою сільською радою Рогатинського району Івано-Франківської області, 31 січня 1971 року одружились ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2,про що зроблено актовий запис за №3. Після реєстрації одруження присвоєно прізвище чоловікові та дружині Виваль.

Згідно свідоцтва про смерть серія І-НМ №277553, виданого 04 жовтня 2018 року виконавчим комітетом Верхньолипицької сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області, 02 жовтня 2018 року в с.Верхня Липиця помер ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3.

У відповідності до посвідчення №902777 від 19 січня 1977 року ОСОБА_2 нагороджений орденом Леніна №427028 на підставі указу президії Верїовної ради СРСР від 24 грудня 1976 року.

Відповідно до ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами. У судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Встановлення даного факту необхідно заявнині для перерахунку пенсії. Встановити факт родинних відносин в адміністративному порядку неможливо.

Оцінюючи всі зібрані, дослідженні і перевірені у судовому засіданні докази, суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 259, 263-265,315 ЦПК України, суд ,-

в и р і ш и в :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами задовольнити повністю.

Встановити, що ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, який помер 02 жовтня 2018 року в с.Верхня Липиця Рогатинського району Івано-Франківської області доводився чоловіком ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженці та жительці с.Верхня Липиця Рогатинського району Івано-Франківської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду подається до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Рогатинський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня складення судового рішення. Заявник: ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, зареєстроване місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_5.

Заінтересована особа: Верхньолипицька сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області, місцезнаходження: с.Верхня Липиця Рогатинський район Івано-Франківська область,ЄДРПОУ 04354829.

Заінтересована особа - Галицьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області , місцезнаходження: Івано-Франківська область, м. Галич, вул. Шевченка,10, код ЄДРПОУ 20551050.

Судове рішення складено 27 листопада 2018 року.

Суддя: Лошак О.О.

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78198879
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/1820/18

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Рішення від 27.11.2018

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 31.10.2018

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні