Ухвала
від 29.11.2018 по справі 127/29651/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/29651/18

Провадження 1-кс/127/15499/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2018 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання старшого слідчого з ОВС Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до речей та документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , за відсутності клопотання про застосування технічних засобів фіксації судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

20.11.2018 слідчий ОСОБА_2 , звернулася до суду з вищевказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що у слідчого в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018020000000070 від 19.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Під час судового розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що невстановленими особамиз метоюприкриття незаконноїдіяльності,у період2016-2018роківстворено суб`єктипідприємницької діяльності(юридичніособи)на підставнихосіб,які немаютьвідношення достворення таведення фінансово-господарськоїдіяльності, втому числіТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),ОК ІНФОРМАЦІЯ_4 (кодза ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення за фактом фіктивного підприємництва, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також у зв`язку з необхідністю призначення судово-почеркознавчої експертизи, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до оригіналів/належної якості завірених копій документів на земельну ділянку з кадастровими номерами 0520680200:03:003:0216, 0520680203:03:003:0120, 0520680203:03:002:0202; матеріалів щодо зміни цільового призначення, наявності заборон та обмежень на відчуження та реалізацію вказаних земельних ділянок; рішення органів місцевого самоврядування та його виконавчого комітету щодо видачі містобудівних умов та обмежень на забудову вказаних земельних ділянок; відкопіювання від чергового плану та генерального плану, та їх вилучення, які перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_1 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , керуючись ст. 40, ст. 131, ст. 132, ст. ст. 159-164 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явилася, завчасно подала заяву про розгляд клопотання у її відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено те, що речі про доступ до яких клопоче слідчий мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та проведенні експертиз.

Враховуючи те, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує неможливість отримання вказаних відомостей іншими способами, а в подальшому відомості, що містяться в речах та документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також використані для проведення експертиз, тому слідчий суддя дійшов висновку, що дане клопотання слід задовольнити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області підполковнику податкової міліції ОСОБА_2 , старшому слідчому СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_5 на тимчасовий доступ, виїмку належним чином завірених копій документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів на земельні ділянки з наступними кадастровими номерами: 0520680200:03:003:0216, на якій ведеться будівництво житлових будинків за адресою: АДРЕСА_2 , забудовник ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 , м. Вінниця, Каскад-Будінвест; 0520680203:03:003:0120, на якій ведеться будівництво житлових будинків за адресою: АДРЕСА_2 , забудовник ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , м. Хмельницький); 0520680203:03:002:0202, на якій ведеться будівництво житлових будинків за адресою: АДРЕСА_2 , забудовник ОК ІНФОРМАЦІЯ_4 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 , м. Хмельницький), матеріалів щодо зміни цільового призначення, наявності заборон та обмежень на відчуження та реалізацію вказаних земельних ділянок; рішення органів місцевого самоврядування та його виконавчого комітету щодо видачі містобудівних умов та обмежень на забудову вказаних земельних ділянок; відкопіювання від чергового плану та генерального плану.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78206507
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/29651/18

Ухвала від 29.11.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні