Ухвала
від 26.11.2018 по справі 359/9668/18
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/9668/18

Провадження №1кс/359/2825/2018

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26листопада 2018року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання прокурора Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 в кримінальному провадженню №42017111100000108, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.04.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

26.11.2018 року прокурор Бориспільськоїмісцевої прокуратуриКиївської області,звернувся досуду зклопотанням пропроведення обшуку за місцем функціонування АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Бориспільський район., с. Щасливе, Харківське шосе, буд. 1.

Так, Бориспільським ВП Головного управління Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке 19.04.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 42017111100000108 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Бориспільської місцевої прокуратури.

До Бориспільської місцевої прокуратури Київської області надійшла заява ОСОБА_5 з приводу того, що на території Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Березанського, Баришівського, Яготинського та Згурівського районів здійснюють незаконну діяльність газопровідні станції з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою що створює загрозу загибелі людей чи настання тяжких наслідків.

В ході перевірки викладених у заяві ОСОБА_5 фактів, з приводу незаконного функціонування на території Бориспільського, Переяслав-Хмельницького, Березанського, Баришівського, Яготинського та Згурівського районів автомобільних газопровідних станцій та пунктів з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей чи настання тяжких наслідків, встановлено, що за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57, функціонує АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462 та здійснює незаконну діяльність.

Крім того, 21.09.2018 було здійснено виїзд, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57,, де функціонує АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, яка на момент виїзду функціонувала та використовувала обладнання для зберігання та розповсюдження скрапленого газу (чек на заправку скрапленим газом додається).

Відповідно до наданої відповіді з Головного управління Держпраці у Київській області, дозволи ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462 на виконання робіт та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57,, Головним управлінням Держпраці у Київській області не видавалися.

Інформація, щодо погоджень на початок діяльності АГЗП з реалізації скрапленого газу на території Київської області у вищезазначеного суб`єкта господарювання, в Головному управлінні Держпраці у Київській області відсутня.

Крім того, відповідно до відповіді з Головного управління ДСНС України у Київській області, суб`єкт господарювання ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462 за документами дозвільного та погоджувального характеру на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки для здійснення господарської діяльності, а саме автомобільні газові заправки за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57, до Головного управління ДСНС України у Київській області не звертався.

Таким чином, встановлено, що АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57, при експлуатації та функціонуванні створює загрозу загибелі людей або настання інших тяжких наслідків внаслідок порушення правил безпеки.

Під час досудового розслідування встановлено, що є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза для життя та здоров`я людей або настання інших тяжких наслідків, внаслідок функціонування АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57.

У зв`язку з викладеним, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у проведенні обшуку АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57.

Підставами для проведення вказаного обшуку є встановлення під час досудового розслідування достатніх даних вважати, що за місцем функціонування АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57, здійснюється використання обладнання для зберігання та розповсюдження скрапленого газу без відповідних документів (дозволів) на проведення робіт з підвищеною небезпекою, використовуються машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки та таким чином існує реальна загроза для життя та здоров`я людей або настання інших тяжких наслідків, внаслідок їх функціонування.

Речі, майно які планується відшукати, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, підлягають вивченню і в подальшому направленню для проведення експертиз, можуть бути використані як доказ, оскільки містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику службових осіб ТОВ «МК ОІЛ».

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку за місцем функціонування АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, Харківське шосе 57, з метою виявлення, фіксації та вилучення майна.

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

Відповідно до інформаційної довідки № 138858456 від 24.09.2018 суб`єктом речового права на земельну ділянку, що знаходиться за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, вулиця Харківське шосе, будинок 57 у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно на праві власності зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю «Промбудсервіс».

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 272 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що за вказаною адресою можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання прокурора Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Бориспільської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , які включені до групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42017111100000108 від 19.04.2017 та слідчим БориспільськогоВП ГУНП вКиївській області ОСОБА_8 , ОСОБА_9 у вказаномукримінальному провадженніна обшукіз залученнямспеціалістів Головногоуправління Держпраці у Київській області та Головного управління ДСНС України у Київській області за місцем функціонування АГЗП, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «МК ОІЛ», ЄДРПОУ 42118462, за адресою: Київська обл., Баришівський р-н., с. Бзів, вулиця Харківське шосе, 57 (суб`єктом речового права на земельну ділянку площею 0,272 га кадастровий номер 3220280400:02:028:0151 за вищевказаною адресою являється ТОВ «Промбудсервіс», код ЄДРПОУ 24885983, на праві оренди), з метою виявлення, фіксації та вилучення майна, а саме: машини, механізми, установки підвищеної небезпеки для здійснення господарської діяльності щодо автомобільних газозаправочних станцій, цистерн (резервуарів) для зберігання скрапленого газу, скраплений газ, який міститься в цистернах (резервуарах), заправну колонку, електронасосні агрегати та інші машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки за допомогою яких здійснюється подача скрапленого газу, грошових коштів, які отримані в результаті функціонування вищевказаного майна, а також документів, які підтверджують право на експлуатацію вищевказаного майна.

Термін дії ухвали слідчого судді становить один місяць і становить до 26.12.2018 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78225906
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/9668/18

Ухвала від 26.11.2018

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні