Ухвала
від 29.11.2018 по справі 404/1318/18
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/1318/18

Номер провадження 2/404/1826/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2018 року Кіровський районний суд м.Кіровограда в складі:

головуючої судді -Панфілової А.В.

при секретарі - Проскурні О. О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кропивницькому цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до відповідача про зменшення розміру аліментів.

Ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда від 16 березня 2018 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи у спрощеному провадженні.

В судовому засіданні заявлено клопотання відповідача про прийняття до спільного розгляду зустрічного позову ОСОБА_2 до ОСОБА_1 третя особа Кіровоградський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Розгляд зазначеної справи було розпочато відповідно до ухвали суду про відкриття провадження в спрощеному провадженні .

Представник позивача не заперечує проти прийняття даного зустрічного позову до спільного розгляду.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України спори про зменшення розміру аліментів підлягають розгляду в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач має право подати зустрічний позов, який приймається до спільного розгляду з первісним , якщо обидва позови взаємопов язані .У випадку подання зустрічного позову у справі , яка розглядається за правилами спрощеного провадження , суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідають вимогам ст.ст. 175-177,194 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно з частинами першою, другою статті 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

За змістом частини першої статті 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Оскільки позови взаємопов язані, зустрічний позов відповідає вимогам ЦПК України, суд ухвалює прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом .

За даних обставин , наявності зустрічного позову, відповідно до ст. 195 ЦПК України , суд визнає за необхідне перевести розгляд справи зі спрощеного провадження в загальне позовне провадження та призначити по справі підготовче судове засідання .

Керуючись ст. 52,195-197, 274 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ

Прийняти до спільного розгляду зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 третя особа Кіровоградський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про стягнення пені за прострочення сплати аліментів.

Розгляд справи перевести з спрощеного провадження та розглядати в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження на 28.01.2019 року на 15 годину 00 хвилин в приміщенні Кіровського районного суду м. Кіровограда за адресою: м. Кропивницький, вул. Габдрахманова, 7, зал № 15.

Учасникам справи вручити копії даної ухвали (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення, або під розписку) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п'ятої статті 272 ЦПК України.

Згідно ст. ст. 178, 191 ЦПК України відповідач має право в п'ятнадцятидений строк із дня вручення ухвали надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву третьої особи і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз'яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення.

Роз яснити позивачу право подати до суду заяву про залучення в якості співвідповідача чи третьої особи до підготовчого судового засідання.

В п'ятиденний строк позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Третій особі надати пояснення в строк п ять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, згідно ст. 192 ЦПК України .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://kr.kr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда А. В. Панфілова

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено02.12.2018
Номер документу78229410
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —404/1318/18

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Рішення від 28.01.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 29.11.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 16.03.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні