Ухвала
від 29.11.2018 по справі 815/617/18
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 листопада 2018 р.м.ОдесаСправа № 815/617/18

Категорія: 6.1 Головуючий в 1 інстанції: Цховребова М. Г

П'ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

доповідача - судді Турецької І.О.

суддів - Стас Л.В., Шеметенко Л.П.

за участі секретаря - Скоріної Т.С.

представника ТОВ ІН-КОМ-БУД - Дідорчук І.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника Чорноморської міської ради Одеської області, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області про відмову від адміністративного позову до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправним та скасування дозволу, зобов'язання вчинити певні дії,

за участі третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору:

- на стороні позивача - Управління архітектури та містобудування Чорноморської міської ради Одеської області;

- на стороні відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю ІН-КОМ-БУД , -

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2018 року Чорноморська міська рада Одеської області та Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеської області звернулися до суду першої інстанції з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про:

- визнання протиправним та скасування (анулювання) дозволу № ІУ 113173490124, на виконання будівельних робіт за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, вул. Пляжна, 6, 8, Будівництво готельно-ресторанного комплексу , виданого ТОВ ІН-КОМ-БУД ;

- зобов'язання, не пізніше наступного робочого дня з дня набрання законної сили рішенням у справі, виключити з реєстру запис про реєстрацію дозволу № ІУ 113173490124 на виконання будівельних робіт за вказаною адресою, виданого ТОВ ІН-КОМ-БУД .

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 21 травня 2018 року в задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись з даним рішенням суду, представник Чорноморської міської ради Одеської області та Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області подав апеляційну скаргу, в якій ставить питання про скасування рішення суду першої інстанції та про ухвалення нового - про задоволення позову.

06 серпня 2018 року від представника Чорноморської міської ради Одеської області та Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області надійшла заява про відмову від адміністративного позову.

Представник ТОВ ІН-КОМ-БУД не заперечувала проти задоволення даної заяви.

Інші учасники справи в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Перевіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що заява позивачів про відмову від позову підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.314 КАС України позивач може відмовитися від позову, а сторони можуть примиритися у будь-який час до закінчення апеляційного провадження.

У разі відмови від позову або примирення сторін суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу відповідно до вимог статей 189, 190 цього Кодексу, якою одночасно визнає нечинним судове рішення суду першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Частина 1 ст.189 КАС України передбачає, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі (ч.3 ст.189 КАС України).

Відповідно до ч. ч. 5, 6 ст.189 КАС України суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Враховуючи викладені норми, а також те, що відмова від позову не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, колегія суддів вважає можливим визнати рішення суду першої інстанції нечинним та закрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 189, 314, 325 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника Чорноморської міської ради Одеської області, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області про відмову від адміністративного позову - задовольнити.

Прийняти відмову Чорноморської міської ради Одеської області, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області від адміністративного позову.

Визнати рішення Одеського окружного адміністративного суду від 21 травня 2018 року у справі за адміністративним позовом Чорноморської міської ради Одеської області, Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеської області до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправним та скасування дозволу, зобов'язання вчинити певні дії - нечинним, а провадження у справі - закрити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її проголошення.

Доповідач - суддя І.О. Турецька

суддя Л.В. Стас

суддя Л.П. Шеметенко

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено04.12.2018
Номер документу78261057
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/617/18

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 19.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Рішення від 31.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Рішення від 30.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Рішення від 21.05.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

Ухвала від 26.02.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні