Ухвала
від 26.10.2018 по справі 754/14210/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/3531/18

Справа № 754/14210/18

У Х В А Л А

Іменем України

26 жовтня 2018 року м. Київ

слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

11.10.2018 року слідчий Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 , подав до суду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Деснянського УПГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018101030000073 від 24.04.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що упродовж 2015-2018 років службові особи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Деснянського району м. Києва та інших комунальних медичних закладів м. Києва використовуючи службове становище усупереч інтересам служби діючи умисно з метою отримання неправомірної вигоди для самих себе чи інших фізичних або юридичних осіб порушуючи вимоги Наказу Міністерства охорони здоров`я України № 325 від 08.06.2015 року «Про затвердження санітарно-протиепідемічних правил і норм поводження з медичними відходами», завдали тяжкі наслідки інтересам територіальної громади м. Києва. Зокрема встановлено, що КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Деснянського району м. Києва упродовж 2015-2018 років та іншими комунальними медичними закладами міста Києва укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ряд договорів на надання послуг по завантаженню, перевезенню для подальшого знешкодженню медичних відходів групи « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які є епідемічно-небезпечними медичними відходами. Відповідно до п. 18 Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами, затверджених Наказом Міністерства охорони здоров`я України № 325 від 08.06.2015 року патологоанатомічні та органічні операційні відходи категорії В підлягають кремації (спалюванню). Разом з цим, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » має ліцензію від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 05.11.2011 року № 500702 лише на операції у сфері поводження з небезпечними відходами, а саме перевезення. За юридичною адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що товариство орендує приміщення під офіс у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » площею 25,7 м2 та відповідно жодних потужностей для надання послуг по знешкодженню медичних відходів не має.

Допитана у якості свідка директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 пояснила, що товариство справді займається лише перевезенням медичних відходів та за місяць приблизно збирає 40 тон медичних відходів. З метою утилізації цих відходів товариство укладає договори з наступними юридичними особами: Філіал « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », Ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Окрім вказаного, на території міста Києва працюють також інші юридичні особи, які займаються збиранням, перевезенням, зберіганням, обробленням, утилізацією, знешкодженням клінічних та подібних їм відходів, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 ».

Допитані у якості свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 повідомили, що кілька разів бачили автомобілі у промисловій зоні та невстановлені особи скидали медичні та біологічні відходи до річки «Либідь».

З метою встановлення достовірності показань допитаних свідків, підтвердження наявності договірних відносин між суб`єктами господарювання, які здійснюють збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію та знешкодження клінічних та подібних їм відходів, подальшого аналізу та проведення судових експертиз, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, які містять банківську таємницю відносно РС СКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ( НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , які являється клієнтами ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та мають відкриті розрахункові рахунки в вказаній банківській установі. Вказані документи мають значення для кримінального провадження, оскільки їх вилучення забезпечить проведення почеркознавчої та економічної експертизи та встановлення всіх учасників кримінального правопорушення, що дозволить проводити інші слідчі (розшукові) дії направлені на прийняття обґрунтованого процесуального рішення у розумні строки.

В судове засідання слідчий Деснянського УПГУНП у м. Києві ОСОБА_3 не з`явився, просить провести розгляд клопотання у його відсутність, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підтримує у повному обсязі.

Розгляд вказаного клопотання проходив без участі особи, у володінні якої знаходяться вказані документи, оскільки слідчим виконані вимоги ч. 2 статті 163 КПК України.

Дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З матеріалів досудового розслідування вбачається наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Таким чином, враховуючи, що документи, які знаходяться у володінні службових осіб ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом отримати зазначені документи неможливо, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити частково.

Надати слідчим СВ Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступдо інформаціїта документів,з можливістювилучення копійв паперовомувигляді тана електроннихносіях,що знаходятьсяу володінні ПАТ Комерційного банку « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , відносно наступних юридичних осіб та рахунків:

- PC СКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ): р/р НОМЕР_7 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_9 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_10 (МФО НОМЕР_8 );

- TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ): р/р НОМЕР_11 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_12 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_13 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_14 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_15 (МФО НОМЕР_8 ); р/р НОМЕР_16 (МФО НОМЕР_8 );

- TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ): р/р НОМЕР_17 (МФО НОМЕР_18 ); р/р НОМЕР_19 (МФО НОМЕР_18 ); р/р НОМЕР_20 (МФО НОМЕР_18 ); р/р НОМЕР_21 (МФО НОМЕР_18 ); р/р НОМЕР_22 (МФО НОМЕР_23 ); р/р НОМЕР_24 (МФО НОМЕР_23 ); р/р НОМЕР_25 (МФО НОМЕР_23 ); р/р НОМЕР_26 (МФО НОМЕР_23 );

- TOB « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_27 ): р/р НОМЕР_28 (МФО НОМЕР_29 ); р/р НОМЕР_30 (МФО НОМЕР_29 ); р/р НОМЕР_31 (МФО НОМЕР_29 ); р/р НОМЕР_32 (МФО НОМЕР_29 );

- TOB « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ): р/р НОМЕР_33 (МФО НОМЕР_29 ), а саме:

- юридичних справ, у тому числі: анкет клієнта банку, всіх банківських карток зі зразками підписів посадових осіб та відбитків печатки, копій паспортів, доручень, заяв, договорів, документів, які надавались банку та були складені і підписані сторонами при відкритті, обслуговуванні (подальшій зміні поточних даних) банківських рахунків,довіреностей на право користування (розпорядження) банківськими рахунками, договорів та інших документів, оплата вартості товарів та послуг за якими здійснювалася шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки вказаних підприємств;

- документів з оформлення (відкриття/закриття) рахунку, в тому числі: усіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, установчих договорів, статутів, свідоцтв про реєстрацію, договорів, повідомлень про відкриття рахунків з інформацією щодо ІР-адрес, з яких відбувалося управління такими рахунками, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунками);

- документів про рух грошових коштів по рахунку у друкованому та електронному вигляді (форматі Excel) з обов`язковим зазначенням номерів платіжних документів, часу та дати платежів, сум коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), із зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що перераховано кошти та звідки і за що отримано кошти), за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по вказаному рахунку за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

- заяв на зняття грошових коштів, внесення, переведення коштів по такому рахунку за період часу з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

- документів щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками банку банківських операцій по рахунку, а саме: реєстру фінансового моніторингу, файлів-повідомлень, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта тощо за період з моменту їх відкриття по час виконання ухвали суду;

- виписок з номерами телефонів, з яких проходило з`єднання системи «Клієнт - банк» між комп`ютером банку і комп`ютерами вказаних компаній, з зазначенням часу і дати проведення вказаних з`єднань на паперовому та магнітному (електронному) носіях з моменту відкриття рахунку по час виконання ухвали суду;

- контрактів, у тому числі зовнішньоекономічних, на підставі яких здійснювалося зарахування та списання грошових коштів та документів, що складалися під час їх виконання та оплати.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів і речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78274324
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —754/14210/18

Ухвала від 26.10.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні