Ухвала
від 04.12.2018 по справі 916/2683/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"04" грудня 2018 р.м. Одеса

№ 916/2683/18

Господарський суд Одеської області у складі судді Невінгловської Ю.М., розглянувши матеріали вх. № 2891/18

за позовом: Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” (02092, м. Київ, вул. Алма-Атинська, 37) в особі Одеської філії Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” (65006, м. Одеса, 3-й Вапняний пров., 4-а);

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю „Фреш бріз” (08132, м. Київ, вул. Залізнична, 92, офіс 8)

про стягнення 14691,03 грн.

ВСТАНОВИВ:

29.11.2018 року позивач - Приватне акціонерне товариство „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” в особі Одеської філії Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” звернувся до Господарського суду Одеської області з позовною заявою (вх. ГСОО №2891/18) до відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю „Фреш бріз”, в якій просить суд стягнути з відповідача грошову заборгованість у розмірі 14691,03 грн., а також стягнути з відповідача судовий збір у розмірі 1762,00 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд зазначає таке:

По-перше, за приписами п. 2 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява, серед іншого, повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб).

Так, у відповідності до змісту позовної заяви в якості адреси відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю „Фреш бріз” визначено: 08132, м. Київ, вул. Залізнична, 92, офіс 8.

Однак, у відповідності до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійсненого судом за кодом ЄДРПОУ 40457374, зареєстрована юридична особа із найменуванням – Товариство з обмеженою відповідальністю „Фреш бріз” за місцезнаходженням – 08132, Київська обл., Києво-Святошенський р-н, м. Вишневе, вул. Залізнична, буд. 92, офіс 8.

З огляду на зазначене, позовна заява ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” в особі Одеської філії ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” не містить належного визначення адреси відповідача.

По-друге, у відповідності до п. 8 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява, серед іншого, повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Однак, подана позивачем позовна заява, в порушення вказаних вимог ст.162 Господарського процесуального кодексу України, не містить відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

По-третє, п.1 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України визначено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

За приписами ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Як встановлено судом, відповідно до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю „Фреш бріз” – 08132, Київська обл., Києво-Святошенський р-н, м. Вишневе, вул. Залізнична, буд. 92, офіс 8.

Між тим, до позовної заяви позивачем в якості доказу надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданої до неї документів надано, зокрема, опис вкладення з якого вбачається, що поштове відправлення надіслано відповідачу на адресу: 08132, м. Київ, вул. Залізнична, 92, офіс 8.

Доказів надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу на адресу: 08132, Київська обл., Києво-Святошенський р-н, м. Вишневе, вул. Залізнична, буд. 92, офіс 8, до позовної заяви не додано.

Отже, доданий до позовної заяви опис вкладення не може бути належним доказом надіслання копії позовної заяви відповідачу у розумінні ст. 172 Господарського процесуального кодексу України.

По-четверте, відповідно до ч.2 ст.164 Господарського процесуального кодексу України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Так, відповідно до змісту позовної заяви, позивач зазначає, що поставка брикетів здійснювалась на Одеську філію ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ”, яка розташована за адресою: м. Одеса, 3-й Вапняний провулок, 4-А.

Однак, подана ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” в особі Одеської філії ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” позовна заява, в порушення вказаних вимог ст. 164 Господарського процесуального кодексу України не містить доказів, підтверджуючих здійснення відповідачем поставки на адресу Одеської філії ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ”.

Згідно з ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням встановлених недоліків, на підставі ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення позовної заяви ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” в особі Одеської філії ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ” без руху із встановленням позивачу строку для усунення виявлених недоліків, шляхом надання до суду: письмових відомостей щодо вірного визначення адреси відповідача; письмових відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви; належних документів, підтверджуючих надіслання відповідачу копії позовної заяви та копій доданих до неї документів листом з описом вкладення; належні докази, підтверджуючі викладені позивачем обставини щодо здійснення відповідачем поставки на адресу Одеської філії ПрАТ „Київ-Дніпровське МППЗТ”, згідно вимог ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” в особі Одеської філії Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” - залишити без руху.

2.Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом 8-ми днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

3.Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

4.Копію ухвали надіслати:

1)Приватному акціонерному товариству „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” на адресу:

- 02092, м. Київ, вул. Алма-Атинська, 37;

2)Одеській філії Приватного акціонерного товариства „Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту” на адресу:

- 65006, м. Одеса, 3-й Вапняний пров., 4-а.

Ухвала набрала законної сили 04.12.2018 р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.М. Невінгловська

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78279217
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2683/18

Рішення від 18.02.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 24.01.2019

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Невінгловська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні