Ухвала
від 04.12.2018 по справі 333/6704/18
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/6704/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.12.2018 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Ярошенко А.Г.,

за участю секретаря Мінаєва В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця Комунарського відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції про тимчасове обмеження керівника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Старавто ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу,

ВСТАНОВИВ:

До Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшло подання державного виконавця державної виконавчої служби у Комунарському районі м. Запоріжжя про тимчасове обмеження керівника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Старавто ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу.

У судове засідання державний виконавець не з'явився.

Дослідивши додані до подання документи, суд приходить до висновку, що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

У поданні державний виконавець вказує, що на виконанні Комунарського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області знаходиться зведене виконавче провадження 56667435 з виконання виконавчий лист № 334/725/15-к виданий 27.06.2017 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя про стягнення з ТОВ "Старавто" на користь ОСОБА_3 борг 8000,00 грн.

З виконання виконавчий лист № 334/725/15-к виданий 27.06.2017 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя про стягнути з ТОВ "Старавто" на користь ОСОБА_4 борг 8000,00 грн.

За вказаними виконавчими документами боржником є - ОСОБА_1 з

обмеженою відповідальністю "Старавто", код ЄДРПОУ: 37526353

Під час виконання рішення суду виконавцем встановлено, що згідно інформації наданої на запити з ДФС за боржником зареєстровані розрахункові рахунки, на які 16.07.2018 року державним виконавцем накладено арешт на кошти боржника, але коштів для задоволення вимог стягувачів недостатньо, відповідно до відповіді з бази АІС Автомобіль за боржником не зареєстровані транспортні засоби, Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно за боржником нерухоме майно не зареєстровано. Майно належне боржнику на праві власності відсутнє.

Виконавцем 31.08.2018 року на адресу керівника боржника ОСОБА_2 надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак керівник ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Старавто" на виклики не з'явився, про причини неявки не повідомив виконавця.

Вжитими виконавцем заходами встановлено, що боржник ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Старавто" 08.07.2018 року під особистий підпис отримали постанову про арешт майна боржника, 12.07.2018 року представник боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Старавто ОСОБА_5, який діяв за довіреністю виданої директором ОСОБА_2, був ознайомлений з матеріалами виконавчого провадження прощо свідчить підпис, але рішення суду до теперішнього часу не виконується.

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Старавто" відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 15.11.2018 року не знаходиться у стані припинення з чого можна зробити висновки, що дане підприємство діє та одержує доходи, однак кошти по рішенню суду не сплачує.

Разом з тим, в матеріалах подання відсутні об'єктивні данні, які підтверджують викладені у поданні обставини, а також дані, які б підтверджували намагання виїхати за кордон України а саме: отримання візи чи спроби перетнути кордон. Зазначені обставини не були підтверджені і у судовому засіданні.

У відповідності до вимог ст. 6 Закону України Про порядок виїзду та в'їзду в Україну громадян України - громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті. У випадку якщо боржник ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань. Однак зазначена тимчасова заборона не відноситься, у даному випадку, до компетенції суду.

Керуючись ст. 260, 441 ЦПК України, ст. 6 Закону України Про порядок виїзду та в'їзду в Україну громадян України , суд -

УХВАЛИВ:

У задоволені подання державного виконавця Комунарського відділу державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції про тимчасове обмеження керівника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Старавто ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу - відмовити.

Копію ухвали надіслати начальнику ДВС у Комунарському районі м. Запоріжжя для відома.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом 15 днів з дня її проголошення до Запорізького апеляційного суду через Комунарський районний суд м. Запоріжжя

Ухвала, набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Суддя Комунарського районного

суду м. Запоріжжя А.Г. Ярошенко

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78282050
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/6704/18

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ярошенко А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні