Ухвала
від 16.11.2018 по справі 203/3838/18
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/3838/18

1-кс/0203/506/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 листопада 2018 року Кіровський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №32017040650000063,-

ВСТАНОВИВ:

Другим відділом розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017040650000063 за фактом ухилення від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток в сумі понад 4 млн. грн. службовими особами ТОВ «Дан-Пак», відомості за яким внесено до ЄРДР 09.11.2017 року з правовою кваліфікацією за ч.3 ст.212 КК України.

В наданому клопотанні старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області капітана податкової поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу прокуратури Дніпрпоетрвоської області радником юстиції ОСОБА_4 , поставлено питання про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні, що використовується ТОВ «Дан-Пак» по вул.Шевченка,23/33 в м.Дніпро та право власності на яке належить засновнику, директору та головному бухгалтеру вказаного товариства ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення документів, предметів та речей, що свідчать про незаконну діяльність ТОВ «Дан-Пак» по взаємовідносинам з ТОВ «Селена-Буд», ТОВ «Інтегріті ЛТД», ТОВ «Дніпроспектрбуд», ТОВ «Юнікод компані», ТОВ «Жордон», ТОВ «Сайдекс», ТОВ «Гарний бізнес», ТОВ «Бізнес трейд імперіал», ТОВ «Праймбуд компані», ТОВ «Брейвіс інцест буд», ТОВ «Карткапітал», ТОВ «Конфорт», а саме: господарських та бухгалтерських документів; оптичних та змінних носіїв інформації; предметів та цінностей (грошових коштів), здобутих злочинним шляхом, а також предметів та документів, що свідчать про здійснення протиправних дій.

В наданій заяві слідчий просив розглянути подане ним клопотання за його відсутності, в зв`язку із робочою завантаженістю, зазначивши про підтримання клопотання в повному обсязі.

Перевіривши викладені в клопотанні доводи, дослідивши надані до нього копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Статтею 13 КПК України встановлено, що не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.ч.1,2 ст.233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Обгрунтовуючи заявлене клопотання слідчий посилався на те, що є об`єктивні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, які можуть бут використані в якості доказів у кримінальному провадженні, знаходяться в приміщенні, що використовується ТОВ «Дан-Пак» по вул.Шевченка,23/33 в м.Дніпро та право власності на яке належить засновнику, директору та головному бухгалтеру вказаного товариства ОСОБА_5 .

Перевіряючи доводи клопотання та його відповідність вимогам ч.3 ст.234 КПК України, слідчий суддя враховує наступне.

Згідно фабули, наведеної у витягу з ЄРДР від 09.11.2017 року, вбачається, що досудове розслідування було розпочато за ч.3 ст.212 КК України, за фактом ухилення службовими особами ТОВ «Дан-Пак» від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на суму понад 4 млн. грн., при здійсненні фінансово-господарської діяльності підприємства в період 2015-2016 років, в порушення пп.134.1.1, п.134.1 ст.134, п.п.198.1,198.2,198.6 ст.198 Податкового кодексу України, шляхом безпідставного завищення сум витрат та віднесення до складу податкового кредиту фінансово-господарських взаємовідносин з підприємствами, які мають ознаки транзитності та фіктивності, у т.ч. з ТОВ «Селена-Буд», ТОВ «Інтегріті ЛТД», ТОВ «Дніпроспектрбуд», ТОВ «Юнікод компані», ТОВ «Жордон», ТОВ «Сайдекс», ТОВ «Гарний бізнес», ТОВ «Бізнес трейд імперіал», ТОВ «Праймбуд компані», ТОВ «Брейвіс інцест буд», ТОВ «Карткапітал», ТОВ «Конфорт».

При цьому, до клопотання надано копію акту від 22.05.2017 року документальної планової виїзної перевірки ТОВ «Дан-Пак» щодо дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період 23.09.2014 - 31.12.2016 р.р., яким встановлено заниження товариством податку на прибуток та на додану вартість; податкові повідомлення-рішення від 06.07.2017 року, прийняті на підставі цього акту; судові рішення про відмову в задоволенні позову ТОВ «Дан-Пак» щодо скасування цих повідомлень-рішень.

Також до клопотання долучені копії протоколів допиту в якості свідків службових осіб ТОВ «Бізнес трейд імперіал», ТОВ «Праймбуд компані», з яких вбачається, що ці особи не мають жодного відношення до діяльності зазначених товариств.

Таким чином, надані до клопотання копії матеріалів кримінального провадження №32017040650000063 в достатній мірі свідчать про те, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.212 КК України.

Також слідчий суддя враховує, що з урахуванням характеру кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України та фабули кримінального правопорушення, речі тадокументи,які плануєтьсявідшукати під час проведення обшуку, а саме: документи фінансово-господарських відносин зазначених вище підприємств, електронні носії інформації, мають суттєве значення у кримінальному провадженні та можуть бути використані в якості доказів, дадуть можливість встановити обставини,які підлягаютьдоказуванню укримінальному провадженні згідно ст.91 КПК України, зокрема: події вчиненого кримінального правопорушення, сутності фінансово-господарських взаємовідносин між підприємствами, осіб причетних до вчинення злочину, розмір заподіяних збитків; визначити належну правову кваліфікацію вчиненого злочину, а також є необхідними для проведення почеркознавчих, технічних та економічних експертиз.

Згідно долученої до клопотання Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, сформованої станом на 18.10.2018 року вбачається, що квартира АДРЕСА_1 зареєстрована на праві особистої власності за ОСОБА_5 , що збігається з юридичною адресою місцезнаходження ТОВ «Дан-Пак» згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також згідно наданих до клопотання документів та відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, власник цього приміщення ОСОБА_5 є засновником та керівником вказаного товариства.

Відповідно до інформації, що перебуває у володінні провайдера телекомунікаційного зв`язку ТОВ «Фрегат СП», встановлено, ІР-адреса, за якою ТОВ «Ден-Пак» надавалась звітність засобами телекомунікаційного зв`язку, знаходиться за податковою адресою цього товариства по вул.Шевченка,23/33 в м.Дніпро.

Окрім цього, з долучених до клопотання документів вбачається, що слідством вживались заходи для отримання відповідних документів в порядку, передбаченому ст.93 КПК України, шляхом направлення відповідного запиту на адресу керівника ТОВ «Дан-Пак», який було залишено без реагування.

З урахуванням вищенаведеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України, є обґрунтованим, а цілі, за яких планується проведення обшуку, відповідають меті його проведення, визначеної ч.1 ст.234 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.13,233,234,235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області капітана податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №32017040650000063 задовольнити.

Надати дозвілна проведенняобшуку вприміщенні за адресою: вул.Шевченка,23/33 в м.Дніпро, що використовується ТОВ «Дан-Пак» (код ЄДРПОУ 39403886) та належить на праві власності засновнику та керівнику вказаного товариства ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та вилучення документів, предметів та речей по взаємовідносинам ТОВ «Дан-Пак» (код ЄДРПОУ 39403886) з ТОВ «Селена-Буд» (код ЄДРПОУ 39627806), ТОВ «Інтегріті ЛТД» (код ЄДРПОУ 39522277), ТОВ «Дніпроспектрбуд» (код ЄДРПОУ 37539083), ТОВ «Юнікод компані» (код ЄДРПОУ 39884496), ТОВ «Жордон» (код ЄДРПОУ 39773173), ТОВ «Сайдекс» (код ЄДРПОУ 40107747), ТОВ «Гарний бізнес» (код ЄДРПОУ 39240589), ТОВ «Бізнес трейд імперіал» (код ЄДРПОУ 40393337), ТОВ «Праймбуд компані» (код ЄДРПОУ 39975111), ТОВ «Брейвіс інцест буд» (код ЄДРПОУ 3988712), ТОВ «Карткапітал» (код ЄДРПОУ 40048142), ТОВ «Конфорт» (код ЄДРПОУ 39410872), які зберегли на собі сліди вчинення кримінального правопорушення та містять відомості відносно нього, а саме: первинні фінансово-господарські документи, документи складського обліку, договори (контракти), угоди, додатки і доповнення до них, в тому числі щодо транспортування ТМЦ від зазначених вище товариств, специфікації; відомості бухгалтерських обліків і податкових обліків (їх реєстри), журнали-ордери оборотно-сальдових відомостей бухгалтерських обліків (1-С), товарно-транспортні накладні, податкові накладні, накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти виконаних робіт (послуг, акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг); доручення на отримання-передачу товарів (виконання робіт, послуг); книги обліку придбання і продажу товарів (робіт, послуг); журнали в їзду/виїзду транспортних засобів, в яких відображені відомості про транспортні засоби, якими постачались товарно-матеріальні цінності; звіти по виконанню робіт (наданню послуг); кошториси по виконанню робіт (наданню послуг); платіжні документи: платіжні доручення, виписки банків, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки, документи про проведення заліків взаємних зустрічних вимог, акти прийому-передачі векселів та акти пред`явлення їх до сплати; відомості щодо наявних співробітників та обладнання; чорнові записи, чорнова бухгалтерія; печатки, штампи, факсиміле із реквізитами підприємств, які задіяні у вчинені кримінального правопорушення; зняття інформації стосовно протиправної діяльності ТОВ «Дан-Пак (код ЄДРПОУ 39403886), що міститься в комп`ютерній техніці (системні блоки, сервери, ноутбуки, нетбуки); оптичні носії інформації лазерні диски, змінні носії інформації флеш-накопичувачі; предмети і цінності (грошові кошти), здобуті злочинним шляхом, а також предмети і документи, що свідчать про здійснення протиправних дій та мають значення у даному кримінальному провадженні.

Право на проведення обшуку надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , а також слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №32017040650000063, зокрема: заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_6 ; старшим слідчім з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ; слідчим з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ; прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні, а також співробітникам податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області, визначених слідчим відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст.40,41 КПК України.

Строк дії ухвали про проведення обшуку встановити один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення16.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78284629
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —203/3838/18

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 16.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 30.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні