Ухвала
від 03.12.2018 по справі 812/3712/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відновлення втраченого судового провадження

03 грудня 2018 року СєвєродонецькСправа № 812/3712/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О. розглянувши у порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/3712/13-а за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/3712/13-а за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн.

Заявник - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження у справі повідомлений належним чином (арк.спр.21). Заяву просив розглянути без участі представника (зворотній бік арк.спр.3).

Представника відповідача про час та місце розгляду справи повідомити немає можливості, з урахуванням п.20 Перехідних положень та на виконання ст.11 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) на офіційному веб-сайті розміщено оголошення про виклик боржника до суду (арк.спр.22).

Відповідно до частини дев'ятої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином і відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути заяву про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі в порядку письмового провадження на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши заяву про відновлення втраченого судового провадження у справі №812/3712/13-а, суд виходить з наступного.

Відповідно до статті 384 КАС України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Статтею 385 КАС України визначено, що втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно з положеннями частини першої статті 389 КАС України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) адміністративним судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Частиною першою статті 390 КАС України передбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Відповідно до частини другої статті 390 КАС України в ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Відомості, наявні в програмному забезпеченні "Діловодство спеціалізованого суду" та Єдиному державному реєстрі судових рішень України, свідчать, що в провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №812/3712/13-а за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 18 квітня 2013 року року відкрито провадження в адміністративній справі №812/3712/13-а та призначено справу до розгляду (арк.спр.23).

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 14 травня 2013 року позовні вимоги Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн. - задоволено.

Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект (ідентифікаційний код 33432801) заборгованість у сумі 1249,55 грн. (одна тисяча двісті сорок дев'ять гривень 55 копійок) на користь виконавчої дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та перерахувати на р/р 37172500100001 в ГУ ДКСУ в Луганській області, МФО 804013, код ЄДРПОУ 21785643 (арк.спр.24-26).

У зв'язку з проведенням антитерористичної операції в деяких районах Луганської та Донецької областей головою Луганського окружного адміністративного суду видано наказ від 15 липня 2014 року № 26/С-од про призупинення роботи суду, дію якого в подальшому пролонговано до 15 листопада 2014 року.

На момент призупинення роботи суду всі адміністративні справи перебували за місцем розташування суду за адресою: вул. Поштова, 1, м. Луганськ.

Орієнтовно у період з 17 липня 2014 року по 30 липня 2014 року невідомими озброєними людьми відбулося захоплення адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду, внаслідок чого з володіння суду вибули всі адміністративні справи, у тому числі й справа за №812/3712/13-а.

Відповідно, на даний час справа №812/3712/13-а є втраченою.

Метою відновлення втраченого судового провадження є заміна сторони виконавчого провадження та отримання дублікату виконавчого листа у справі для примусового виконання рішення суду.

Судом для відновлення втраченого провадження з комп'ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" Луганського окружного адміністративного суду роздруковано вказані вище копії процесуальних документів.

Заявником надано копію постанови від 14.05.2013 по справі №812/3712/13-а, роздрукованої з Єдиного державного реєстру судових рішень України (арк.спр.4-5).

Відповідач до суду не надав жодного документу.

Будь-які інші матеріали, що були предметом дослідження Луганського окружного адміністративного суду під час розгляду і вирішення по суті справи №812/3712/13-а суду не надані.

Дослідивши матеріали, суд дійшов висновку про можливість установлення змісту відновлення втраченого судового рішення.

Враховуючи вищенаведене та мету відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі, суд у відповідності із приписами статей 384-390 КАС України дійшов висновку про наявність підстав для часткового відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/3712/13-а в частині вищевказаних процесуальних документів.

Керуючись статтями 241, 248, 384-390, пунктом 15.5 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №812/3712/13-а за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн. - задовольнити частково.

Відновити втрачене судове провадження у справі №812/3712/13-а за позовом Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Виконавчої дирекції до товариства з обмеженою відповідальністю Група компаній Респект про стягнення заборгованості у сумі 1294,55 грн. в частині:

- процесуальних документів, постановлених Луганським окружним адміністративним судом під час розгляду та вирішення справи по суті, а саме: ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі від 18 квітня 2013 року, постанови від 14 травня 2013 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

СуддяЄ.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення03.12.2018
Оприлюднено05.12.2018

Судовий реєстр по справі —812/3712/13-а

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Постанова від 14.05.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.04.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні