Ухвала
від 03.12.2018 по справі 815/3667/17
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

03 грудня 2018 р.м.ОдесаСправа № 815/3667/17

Категорія: 12.3 Головуючий в 1 інстанції: Балан Я. В.

П'ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді - Шеметенко Л.П.

судді - Стас Л.В.

судді - Турецької І.О.

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційними скаргами Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа - ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді, -

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду 08 серпня 2018 року адміністративний позов ОСОБА_1 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа - ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді задоволено частково.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Головне управління ДФС в Одеській області, Державна фіскальна служба України, Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області подали апеляційну скаргу.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 10 вересня 2018 року апеляційні скарги Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року залишено без руху.

28.09.2018 року та 01.10.2018 року від скаржників надійшли клопотання про продовження строку для усунення недоліків, у зв'язку із відсутністю коштів для сплати судового збору.

Відповідно до Указів Президента України від 29 грудня 2017 року № 455/2017 "Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах" та від 28 вересня 2018 року № 296/2018 "Про переведення суддів", частини 6 статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" проведено заходи з передачі справ та матеріалів, що перебували в провадженні Одеського апеляційного адміністративного суду до П'ятого апеляційного адміністративного суду.

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями адміністративну справу № 815/3667/17 за позовом ОСОБА_1 до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області, третя особа - ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на посаді передано судді П'ятого апеляційного адміністративного суду Шеметенко Л.П.

Ухвалою П'ятого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2018 року прийнято апеляційні скарги Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року до свого провадження. Клопотання Головного управління ДФС в Одеській області, Державної фіскальної служби України, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про продовження строку для усунення недоліків задоволено. Продовжено Головному управлінню ДФС в Одеській області, Державній фіскальній службі України, Державній податковій інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області строк для усунення недоліків апеляційної скарги, встановлений в ухвалі Одеського апеляційного адміністративного суду від 10 вересня 2018 року, на тридцять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Відповідно до рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, 30.10.2018 року Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області та 31.10.2018 року Головне управління ДФС в Одеській області отримали копію зазначеної ухвали.

29.11.2018 року Головне управління ДФС в Одеській області та Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області повторно подали клопотання про продовження строку для усунення недоліків поданої апеляційної скарги.

В обґрунтування вказаних клопотань зазначено про відсутність коштів для сплати судового збору, у зв'язку з чим скаржники просять продовжити строк для виконання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Дослідивши доводи, наведені в обґрунтування вказаних клопотань, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 КАС України, процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії.

Статтею 121 КАС України передбачено, що встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку чи за ініціативою суду.

Враховуючи вищезазначене, при вивченні клопотань про продовження строку для усунення недоліків колегією суддів не виявлено достатніх та обґрунтованих доказів, які б свідчили про те, що протягом певного строку у скаржників з'явиться можливість сплатити судовий збір у встановлених законом розмірах.

Окрім цього, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне зазначити, що з моменту отримання, а саме з 30.10.2018 року та 31.10.2018 року судом надано відповідачам достатньо часу для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

З огляду на зазначене, колегія суддів вважає, що подані Головним управлінням ДФС в Одеській області та Державною податковою інспекцією у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області клопотання про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги є необґрунтованими та не підлягають задоволенню.

Таким чином, колегія суддів приходить до висновку, що станом на теперішній час недоліки, зазначені в ухвалі П'ятого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2018 року, скаржниками не усунуті.

Відповідно до ч. 4 ст. 169 та ч. 2 ст. 298 КАС України апеляційна скарга повертається особі, що її подала, якщо цією особою не усунуто недоліки, залишеної без руху апеляційної скарги, у встановлений судом строк.

Головне управління ДФС у Миколаївській області та Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області не виконали вимоги ухвали П'ятого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2018 року, а отже наявні підстави для повернення апеляційної скарги.

Керуючись ст.ст. 169, 296, 298, 325, 329 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотань Головного управління ДФС в Одеській області та Державної податкової інспекція у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про продовження строку для усунення недоліків поданої апеляційної скарги - відмовити.

Апеляційні скарги Головного управління ДФС в Одеській області, Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08 серпня 2018 року - повернути апелянтам.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку статті 328 КАС України до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий суддя: Л.П. Шеметенко

Суддя: Л.В. Стас

Суддя: І.О. Турецька

Дата ухвалення рішення03.12.2018
Оприлюднено05.12.2018

Судовий реєстр по справі —815/3667/17

Постанова від 20.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Постанова від 20.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 19.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Ухвала від 12.07.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Постанова від 28.03.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні