Ухвала
від 04.12.2018 по справі 514/1849/18
ТАРУТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тарутинський районний суд Одеської області

Справа № 514/1849/18

Провадження по справі № 1-кс/514/581/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2018 року смт Тарутине

Слідчий суддя Тарутинського районного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 12018160430000257 від 08 серпня 2018 року заступником начальника СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором Білгород Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 клопотання про здійснення тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В :

20.06.2018 року, невстановлена особа, шляхом обману заволоділа грошовими коштами в сумі 189 000 грн., які належать ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

За даним фактом 08.08.2018 року внесені відомості до ЄРДР за № 12018160430000257, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування, допитано в якості представника потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який пояснив, що його батько ОСОБА_6 являється директором ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Так 20 червня 2018 року, на мобільний телефон ОСОБА_6 надійшов телефонний дзвінок від особи, яка представилась менеджером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та запропонувала співпрацю в продажі добрив, з однією умовою передоплати 20% від загальної суми замовлення. Зацікавившись пропозицією менеджера, 27.06.2018 ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , п/р НОМЕР_2 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », МФО НОМЕР_3 ІПН НОМЕР_4 , номер свідоцтва платника ПДВ, адреса: АДРЕСА_1 ) перевів грошові кошти в розмірі 189 000 грн., тобто 20% від загальної суми замовлених добрив.

Після чого між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був укладений договір купівлі-продажу № ТА-007846 від 25.06.2018. Згідно якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (продавець) зобов`язується передати, а ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (покупець) прийняти і оплатити хімічну продукцію за номенклатурою (Нітроамофоска NPK 16:16:16) у кількості 100 тон, ціною 9 450 тис. грн., у строки та на умовах поставки узгоджених сторонами в специфікації.

28.06.2018 року після отримання передоплати, ОСОБА_6 на мобільний телефон зателефонувала особа, яка представилась менеджером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та повідомила, що ринкова вартість добрив значно зросла, в зв`язку з чим вони повернуть йому завдаток в розмірі 189 000 грн., тобто 20% від загальної суми замовлених добрив.

29.06.2018 року грошові кошти в повному розмірі повернуті на рахунок ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ІПН НОМЕР_6 , п/р НОМЕР_7 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » МФО НОМЕР_8 , адреса: 68532, Одеська область, Тарутинський район, с. Олександрівка).

02.07.2018 року директору ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 знов надійшов телефонний дзвінок від особи, яка представилась менеджером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та запропонувала поновити їх співпрацю в продажі добрив на попередніх умовах, на що ОСОБА_6 погодився.

Так, 03.07.2018 року, за дорученням директора ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , п/р НОМЕР_2 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », МФО НОМЕР_3 ІПН НОМЕР_4 , номер свідоцтва платника ПДВ, адреса: АДРЕСА_1 ) переведено грошові кошти в розмірі 189 000 грн., тобто 20% від загальної суми замовлених добрив.

Після того як ОСОБА_6 перерахував грошові кошти, менеджер ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » повідомив про необхідність написати письмо на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на повернення грошових коштів, а потім і взагалі перестав відповідати на телефонні дзвінки.

Заступник начальника СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у головному офісі ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , інформацію, на особу (підприємство), якій належить банківський рахунок № НОМЕР_2 на який 04.07.2018 року було здійснено зарахування грошових коштів з банківського рахунку № НОМЕР_7 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що надання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, яка знаходиться у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » необхідне з метою встановлення особи, яка незаконного заволоділа грошовими коштами.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про підтримання клопотання та розгляд справи за його відсутності.

Згідно ч. 3 ст.244 КПК України особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Відповідно ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

За приписами ст. 159 КПК Україна тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК Україна слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Приймаючи до уваги, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування даного факту, отримання інформації, яка має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, з метою встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення необхідно отримати у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , про банківський рахунок № НОМЕР_2 на який 04.07.2018 року було здійснено зарахування грошових коштів з банківського рахунку № НОМЕР_7 , слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 1 ст. 107, ст. ст. 131-132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю - задовольнити частково.

Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , надати заступнику начальника слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та/або заступнику начальника ВП - начальнику слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_7 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_10 та/або старшому слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 та/або за дорученням слідчого оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 та\або оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 та\або оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області капітану поліції ОСОБА_15 та/або оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 та/або оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_17 , тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю з можливість вилучити у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- документів наданих товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , для відкриття рахунку № НОМЕР_2 , чи зміни осіб, які мають право підпису документів необхідних для розпорядження грошовими коштами;

- про рух грошових коштів на розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 за період з 25 червня 2018 року по 25 серпня 2018 року;

- фото або відео фіксацію особи, що знімає кошти з розрахункового рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 ;

- документи на підставі яких з 25 червня 2018 року по 25 серпня 2018 року здійснювалось розпорядження щодо руху грошових коштів на розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 , у тому числі дані про номери телефонів та ІР адреси з яких здійснювалось керування рухом грошових коштів через систему «Інтернет банкінг».

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, а саме до 03 січня 2019 року.

Оригінал ухвали виготовлено у двох примірниках.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудТарутинський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78299301
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —514/1849/18

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні