Ухвала
від 28.11.2018 по справі 826/3903/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

28 листопада 2018 року м. Київ № 826/3903/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г. при секретарі судового засідання Багрій М.В., за участі: представника позивача - ОСОБА_1, представника відповідача - Суховій О.В., представника третьої особи - Салівон В.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомОСОБА_4 доМіністерства економічного розвитку та торгівлі України третя особаПублічне акціонерне товариство "Родовід Банк" в особі Уповноваженої особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченка Андрія Миколайовича про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась ОСОБА_4 з позовом до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа: Публічне акціонерне товариство "РОДОВІД БАНК" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченко Андрій Миколайович, про:

- визнання протиправною бездіяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яка полягає у нездійсненні ефективних заходів контролю за додержанням Публічним акціонерним товариством "Родовід Банком" як суб'єктом зовнішньоекономічної діяльності норм Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" під час отримання послуг від компанії Akin Gump Strauss Hauer&Fes LLP (США);

- зобов'язати Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, за порушення норм частини 43 статті 16 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" шляхом здійснення зовнішньоекономічної операції з компанією Akin Gump Strauss Hauer&Fes LLP без індивідуальної (разової) ліцензії, застосувати до Публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" (04136, м. Київ, вул. Північно-Сирецька, буд. 1-3, код ЄДРПОУ 14349442) спеціальну санкцію у вигляді штрафу у сумі 10 відсотків вартості проведеної операції, перерахованої у валюту України за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України на день здійснення такої операції.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.03.2018 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 28.11.2018 вирішено звернутись із судовим дорученням про надання правової допомоги в отриманні інформації про наявність та зміст відносин між Akin Gump Strauss Hauer Ц Feld LLP та Публічним акціонерним товариством Родовід Банк щодо надання останньому правової допомоги стосовно справи № 1052/2015, яка розглядається Окружним судом Нікосії, Кіпр, а також належним чином засвідченої копії довіреності, доданої до електронного листа співробітника Akin Gump Strauss Hauer Ц Feld LLP ОСОБА_7 від 11 лютого 2015 року на адресу співробітника Bombardier Inc ОСОБА_6 на підтвердження повноважень представляти інтереси Публічного акціонерного товариства Родовід Банк до компетентного державного органу Сполучених Штатів Америки.

Враховуючи відповідні обставини, з метою всебічного та повного з'ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку про зупинення провадження в адміністративній справі № 826/3903/18 до отримання відповіді від компетентного державного органу Сполучених Штатів Америки на судове доручення.

Пунктом 7 частини другої статті 236 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд має право зупинити провадження у справі в разі звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави - до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

Керуючись статтями 236, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Зупинити провадження у справі № 826/3903/18 за позовом ОСОБА_4 до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, третя особа Публічне акціонерне товариство "Родовід Банк" в особі Уповноваженої особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченка Андрія Миколайовича про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії до отримання відповіді від компетентного державного органу Сполучених Штатів Америки на судове доручення.

2. Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 03 грудня 2018 року.

Суддя Н.Г. Вєкуа

Дата ухвалення рішення28.11.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78319968
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/3903/18

Рішення від 12.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Постанова від 04.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Постанова від 04.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні