Ухвала
від 04.12.2018 по справі 918/727/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

04 грудня 2018 року м. Рівне Справа № 918/727/18

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марача В.В. при секретарі судового засідання Ярощук О.П., розглянувши в спрощеному позовному провадженні, матеріали справи

за позовом Рівненської міської ради

до відповідача ОСОБА_1 житлово-будівельного кооперативу "Котедж Плюс"

про визнання укладеним додаткового договору про внесення змін до договору оренди землі

За участю представників сторін:

від позивача: представник не з'явився;

від відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 13.11.2018 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та призначено справу до слухання на "04" грудня 2018 року.

Представник Позивача в судове засідання 04.12.2018 року не з'явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення № 33013 0971694 0, яке наявне в матеріалах справи.

Разом з тим, до суду від представника Позивача надійшло клопотання, в якому останній просить провести розгляд справи за відсутності представника Рівненської міської ради.

Представник Відповідача в судове засідання 04.12.2018 року не з'явився, явку повноважного представника в судове засідання не забезпечив. До господарського суду повернулася ухвала суду від 13.11.2018 р., яка направлялася на адресу Відповідача, вказану в позовній заяві - 33014, м. Рівне, вул. Степана Васильченка, 26, з відміткою поштового відділення "за закінченням терміну зберігання".

Крім того, 04.12.2018 року до суду представником Позивача подано клопотання, відповідно до якого останній просить розглядати справу у порядку загального позовного провадження.

Згідно ст. 169 ГПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Відповідно до п. 4 ст. 250 ГПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обгрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до ч. 6 ст. 250 ГПК України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відтак, суд ухвалює здійснювати судочинство у даній справі у порядку загального позовного провадження та заміну розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до п. 1 ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно до ч. 1, ч. 2 ст. 183 ГПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою. Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст. ст. 181-183, 232, 234, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

2 . Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

3. Підготовче засідання призначити на "15" січня 2019 р. о 11:15 год.. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 13.

4. Відповідачу надати суду: відповідно до ст. 165 ГПК України, протягом п'ятнадцяти днів з моменту отримання даної ухвали, відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

5. Позивачу надати суду: відповідно до ст. 166 ГПК України відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня його отримання.

6. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст. 80 ГПК України .

7. Попередити сторони, що за невиконання вимог господарського суду передбачена відповідальність у відповідності з ст. 135 Господарського процесуального кодексу України.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78329738
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/727/18

Судовий наказ від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Постанова від 14.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 17.04.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Рішення від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 13.11.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні