Ухвала
від 04.12.2018 по справі 607/25194/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.12.2018 Справа №607/25194/18

Провадження 1-кс/607/13040/2018

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду, в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №12016210010000181 від 18 січня 2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.2 ст. 209 КК України, звернувся слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням начальника відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий, клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання може бути розглянуто без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України та приходить до наступного висновку.

Як зазначеноу клопотанні, У провадженні СУ ГУНП в Тернопільській області перебуває кримінальне провадження №12016210010000181 від 18 січня 2016 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 та ч. 2 ст. 209 КК України, про те що у вересні 2014 року громадянин ОСОБА_5 створив організовану групу в яку увійшов сам та залучив до неї своїх знайомих ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюють свою діяльність на території Тернопільської області та інших областей України по залученню грошових коштів від фізичних осіб, обіцяючи останнім отримання надприбутків, оскільки грошові кошти в подальшому начебто інвестуються в групу іноземних інвестиційних компаній, хоча насправді вказане товариство не набуло статусу фінансової установи, що не дозволяє здійснювати інвестиційну діяльність на території України, і таким чином отримані шляхом обману кошти у великих розмірах від фізичних осіб незаконно ними привласнювались.

Також, встановлено, що кошти потерпілих, які отримувались під приводом здійснення внесків до компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та якими заволоділи злочинним шляхом можуть бути залучені та легалізовані наступними суб`єктами господарювання: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ГО « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ЄДРПОУ НОМЕР_10 , обслуговуючий кооператив « ІНФОРМАЦІЯ_13 » ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » ЄДРПОУ НОМЕР_14 , благодійна організація « ІНФОРМАЦІЯ_17 » НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » ЄДРПОУ НОМЕР_16 .

На даний час, в ході здійснення досудового розслідування, виникла необхідність у тимчасовому доступі до матеріалів реєстраційних справ наступних товариств:ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса якого АДРЕСА_1 ;ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса якого АДРЕСА_2 , які зберігаються у юридичному департаменті ІНФОРМАЦІЯ_19 за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Частиною 2 ст. 9 КПК України встановлено, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що оригінали документів реєстраційних справТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » таТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »,які зберігаються у юридичному департаменті ІНФОРМАЦІЯ_19 за адресою: АДРЕСА_3 , мають значення для кримінального провадження для встановлення обставин, передбачених ст. 91 КПК України, необхідні для проведення слідчих (процесуальних) дій, та іншими способами одержати докази на даний час виявилось неможливим, слідчий суддя приходить до переконання про підставність і обґрунтованість клопотання, а відтак про його часткове задоволення за виключенням надання дозволу на тимчасовий доступ співробітникам УСБУ вказаним у клопотанні слідчого, оскільки останні, у вказаному кримінальному провадженні не є стороною кримінального провадження, а отже не уповноважені на здійснення заходів забезпечення кримінального провадження, згідно вимог ч.1 ст. 159 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_9 , слідчому СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_10 на тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних справТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса якого АДРЕСА_1 );ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса якого АДРЕСА_2 ),які зберігаються у юридичному ІНФОРМАЦІЯ_19 за адресою: АДРЕСА_3 ,з можливістю вилучити оригінали вказаних документів.

У задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження , якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78335969
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —607/25194/18

Ухвала від 04.12.2018

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Делікатна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні