Постанова
від 21.01.2010 по справі 2а-17067/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                               

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2010 року                                                                                  справа № 2а-17067/09/0470

                                                                                                   м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                                                 Барабаш М.В.,  

при секретарі                                                          Шенкунісі А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в Амур – Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д» про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інспекція в Амур – Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська звернулася до адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д», в якій просить припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д».

В обґрунтування позову ДПІ в Амур – Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська зазначила, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д» перебуває на обліку в Державній податковій інспекції в Амур – Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язковий платежів, проте документи податкової звітності не подає більше року, заборгованості по платежам до бюджету не має.

Представник позивача в судове засідання не з’явився, надав до суду клопотання, в якому просить розглянути справу без його участі та зазначає, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач до суду не з'явився, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши письмові докази по справі, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д» зареєстроване виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради 05.09.2007 року та перебуває на податковому обліку у Державній податковій інспекції в Амур – Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська з 05.09.2007 року.

Відповідно до п.2 ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно з довідкою Державної податкової інспекції в Амур – Нижньодніпровському районі м.Дніпропетровська від 26.10.2009 року № 91018/10/28-2 відповідачем остання податкова звітність надавалась 15.05.2008 року.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України № 80 від 19.02.1998, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231, передбачено,  якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

Керівником органу податкової служби винесено розпорядження від 09.11.2009 року №327-р про підготовку позовної заяви та направлення матеріалів до суду про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д», яке не звітує понад одного року.

Згідно довідки від 08.10.2009 року №89681/10/24-023 станом на 07.10.2009 року відповідач податкового боргу не має.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про задоволення позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

            Адміністративний позов – задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фракталь-Д» (ідентифікаційний код 35394915).

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцезнаходженням особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня отримання копії постанови і поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги на постанову суду або в порядку, встановленому частиною 5 статті 186 КАС України без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова в повному обсязі виготовлена 26 січня 2010 року.

Суддя                                                                                   М.В. Барабаш

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.01.2010
Оприлюднено29.06.2010
Номер документу7836222
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17067/09/0470

Постанова від 21.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні