Ухвала
від 06.12.2018 по справі 522/17638/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/17638/18

Провадження № 2/522/8385/18

У Х В А Л А

06 грудня 2018 року суддя Приморського районного суду м. Одеси Чернявська Л.М., дослідивши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про встановлення факту проживання як чоловік та дружина, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договору дарування недійсним, визнання свідоцтв про право на спадщину за законом недійсними, визнання права власності на частину спадкового майна, витребування майна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 03 жовтня 2018 року звернулась до Приморського районного суду м. Одеси з позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про встановлення факту проживання як чоловік та дружина, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договору дарування недійсним, визнання свідоцтв про право на спадщину за законом недійсними, визнання права власності на частину спадкового майна, витребування майна. Ціна позову зазначена в розмірі 585285,50 грн.

Ухвлою судді від 04 жовтня 2018 року позов залишений без руху, оскільки до учасників справи не залучено ТОВ Спостереження-охорона (ЄДРПОУ 39327114), на частину статутного внеску до статутного капіталу якого претендує позивач та до позовної заяви не додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

05 грудня 2018 року до суду надійшло клопотання представника позивачки на виконання ухвали. На часткове виконання ухвали суду просить залучити до участі у справі в якості співвідповідача ТОВ Спостережання - охорона , а також надає для вручення співвідповідачу копію позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ТОВ Спостереження -охорона про встановлення факту проживання як чоловік та дружина, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договору дарування недійсним, визнання свідоцтв про право на спадщину за законом недійсними, визнання права власності на частину спадкового майна, витребування майна. (додатки з позовом для ТОВ Спостереження-охорона додані)

При цьому, позовна заява в цій редакції суду та іншим учасникам процесу не надано.

Щодо сплати судового збору повідомлено, що наразі її стан не дозволяє сплатити судовий збір у зв'язку із тим, що на теперішній час вона не працевлаштована та отримує мінімальний розмір пенсії, тому просить відстрочити сплату содового збору до вирішення спору по суті.

Як вбачається із матеріалів справи, відсутні підстави, встановлені ст. 136 ЦПК України, для відстрочки сплати судового збору, тому у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про відстрочку сплати судового збору необхідно відмовити.

При цьому, статтями 174-177 ЦПК України встановлені вимоги до заяв по суті справи, які подаються учасниками справи до суду.

Однак, дана позовна заява не відповідає вимогам ч.6 ст. 175, ч.4 ст. 177 ЦПК України, а саме:

-позовна заява в редакції з залученням сіввідповідачем ТОВ Спостереження -охорона надана лише в одному екземплярі ,

-не наданий документ, який підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до пп.1,2 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,80 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 8810 грн.; за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 704,80 грн.

У разі подачі позову, який містить вимоги одночасно і майнового і немайнового характеру, що має місце в позові ОСОБА_1, відповідно до ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір , судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Тобто сума судового збору за вимоги майнового характеру має складати 5852,85 грн., а сума судового збору за 7 вимог немайнового характеру має складати 4933,60 грн. Загалом - 10786,45 грн. На підтвердження чого суду потрібно надати оригінали квитанцій про сплату судового збору на реквізити для перерахування судового збору в гривнях:

Отримувач коштів УК у м.Одесі/Приморський р-н/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38016923

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача 31219206015008

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Приморський районний суд м. Одеси (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до вимог ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, суддя робить висновок, що дану позовну заяву належить залишити без руху та надати строк для усунення недоліків, шляхом надання документів на підтвердження оплати судового збору у встановлених розмірах та залучення до справи всіх відповідних осіб.

Керуючись ст. ст. 175, 176, 185ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити ОСОБА_1 у надані відстрочки сплати судового збору у справі за позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про встановлення факту проживання як чоловік та дружина, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договору дарування недійсним, визнання свідоцтв про право на спадщину за законом недійсними, визнання права власності на частину спадкового майна, витребування майна.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про встановлення факту проживання як чоловік та дружина, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договору дарування недійсним, визнання свідоцтв про право на спадщину за законом недійсними, визнання права власності на частину спадкового майна, витребування майна - залишити без руху.

Надати позивачціі строк на усунення недоліків в позовній заяві, який не перевищує десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду подається до апеляційного суду Одеської області через Приморський районний суд міста Одеси протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Суддя Л. М. Чернявська

"06" грудня 2018 р.

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення06.12.2018
Оприлюднено10.12.2018
Номер документу78363696
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/17638/18

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

Ухвала від 04.10.2018

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Чернявська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні