Ухвала
від 06.12.2018 по справі 569/23040/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/23040/18

УХВАЛА

06 грудня 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,, з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Рівненського ВП ГУНП в Рівненськйі області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено прокурором Рівненської місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 про наданнядозволу напроведення обшуку внежитловій будівлі,цеху механічноїобробки деталейзагальною площею1295,5кв.м.,реєстраційний номероб`єкта нерухомогомайна:509566456246,що заадресою: АДРЕСА_1 ,що належитьна правіприватної власностіТОВ «Інноваційнакомпанія «Техенерго-СВ».

В обґрунтуванняклопотання вказує,що в провадженні СВ Рівненського ВП ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження за №12017180010006140 від 11.10.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.199 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що 11.10.2018 працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Рівненській області спільно із співробітниками УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ НП України виявлено та в подальшому слідчим вилучено із кіоску №93 на території центрального ринку м. Рівне, тютюнові вироби марки «PULL DELUXE» в кількості 73 пачки із марками акцизного податку, які у відповідності до проведеної судово-технічної експертизи не відповідають аналогічним маркам акцизного податку тютюнових виробів вітчизняного виробника, що перебувають в офіційному обігу на території України.

У порядку п. 3 ч. 2 ст. 40 КПК України до УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України було скероване доручення на проведення слідчих (розшукових) дій, під час виконання якого працівниками УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України було встановлено, що до вказаної протиправної діяльності причетний гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в АДРЕСА_2 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований в АДРЕСА_3 , проживає в АДРЕСА_4 , керує транспортним засобом «Toyota Highlander», д.н.з НОМЕР_1 , який на праві власності належить ОСОБА_7 .

Вказані особи є засновниками ТОВ «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ» (ЄДРПОУ 39436120), місцезнаходження юридичної особи: Рівненська область, Рівненський район, вул. Б.Штейнгеля, 4-А.

Слідчий у своєму клопотанні також вказує на те, що у складських приміщеннях, де здійснює свою господарську діяльність «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ» (ЄДРПОУ 39436120), знаходяться підроблена тютюнова продукція, в т.ч. «PULL DELUXE», підроблені марки акцизного податку, пристрої для їх виготовлення, комп`ютерна техніка, носії інформації, мобільні телефони, документи (чорнова бухгалтерія) та грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Вилучені під час обшуку вищеперераховані речі, предмети та документи, мають значення для досудового розслідування і можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

Допитані в якості свідків старший оперуповноважений УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ НП України ОСОБА_8 та ОСОБА_9 підтвердив вказані обставини.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нежитлова будівля, цех механічної обробки деталей загальною площею 1295,5 кв. м., що за адресою: Рівненський район, с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4А належить на праві приватної власності ТОВ «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ» (ЄДРПОУ 39436120).

Враховуючи викладене слідчий, просить надати дозвіл на проведення обшуку.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задоволити з підстав викладених у ньому. Крім того зазначає, що досудовим слідством здобуто достатні підстави вважати, що за вказаною адресою можуть зберігатись вищезазначені речі, які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Судом встановлено, що у провадженні СВ Рівненського ВП ГУ Національної поліції в Рівненській області перебуває кримінальне провадження за №12017180010006140 від 11.10.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.199 КК України.

Відповідно до ч.1 ст.223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Згідно п.6 статті 234 КПК України клопотання про дозвіл на проведення обшуку повинно містити відомості про особу, у фактичному володінні якої знаходиться приміщення. Вказані відомості можна встановити, не інакше, як наданням відповідного письмового запиту власнику приміщення. Однак вказані дії можуть призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

В своємуклопотання слідчийвказує,що в нежитловій будівлі, цеху механічної обробки деталей загальною площею 1295,5 кв. м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 509566456246, що за адресою: Рівненський район, с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4А, що належить на праві приватної власності ТОВ «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ», може зберігатись підроблена тютюнова продукція, в т.ч. «PULL DELUXE», підроблені марки акцизного податку, носії інформації, мобільні телефони, документи (чорнова бухгалтерія) та грошові кошти здобуті злочинним шляхом а також інші речі та документи, що мають значення по даному кримінальному провадженню, а тому їх необхідно відшукати і вилучити.

Оцінюючи доводи слідчого, дослідивши надані матеріали, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199 КК України, відшукання майна, здобутого в результаті вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для встановлення істини у справі і можуть бути доказами під час судового розгляду, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку в нежитловій будівлі, цеху механічної обробки деталей загальною площею 1295,5 кв. м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 509566456246, що за адресою: Рівненський район, с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4А, що належить на праві приватної власності ТОВ «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ».

Вказані дії можна провести, не інакше, як проведенням обшуку, оскільки надання письмового запиту власнику приміщення щодо надання вищевказаного майна неможливе, оскільки можуть призвести до витоку інформації щодо проведення працівниками поліції заходів по документуванню протиправної діяльності.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.223, 234 - 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловій будівлі, цеху механічної обробки деталей загальною площею 1295,5 кв. м., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 509566456246, що за адресою: Рівненський район, с. Городок, вул. Б.Штейнгеля, 4А, що належить на праві приватної власності ТОВ «Інноваційна компанія «Техенерго-СВ» (ЄДРПОУ 39436120), з метою відшуканнян та виявлення підробленої тютюнової продукції, в т.ч. «PULL DELUXE», підроблених марок акцизного податку, пристроїв для їх виготовлення, комп`ютерної техніки, носіїв інформації, мобільних телефонів, документів (чорнової бухгалтерії) та грошових коштів здобутих злочинним шляхом, що мають значення по даному кримінальному провадженню.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78369612
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/23040/18

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні