Ухвала
від 30.11.2018 по справі 758/15337/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/15337/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 листопада 2018 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітана податкової міліції ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 3201800000000124 від 19.09.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання обґрунтованотим,що службові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в період з вересня 2015 р. по грудень 2016 р. відображали взаємовідносини з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код НОМЕР_1 ), ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_6 " (код НОМЕР_3 ), ПП " ОСОБА_7 " (код НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код НОМЕР_7 ), ПП " ОСОБА_8 " (код НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код НОМЕР_9 ), ПП " ОСОБА_9 " (код НОМЕР_10 ), ПП " ОСОБА_10 " (код НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код НОМЕР_12 ) з приводу створення рекламних відеороликів, які не відповідали фактичним обставинам господарської діяльності, а також у періоди з 2015 р. по 2017 р. не укладали авторські договори з замовниками з визначення авторської винагороди, в наслідок чого занижено податок на прибуток в розмірі 951 691 грн., та занижено податкові зобов`язання з ПДВ в розмірі 367 359 грн. (всього в розмірі 1 319 050 грн).

Так, з метою отримання копій документів в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинам з контрагентами зазначеними в акті перевірки, до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » направлено вимогу в порядку ст. 93 КПК України на яку службові особи підприємства відмовились надавати документи спираючись на положення глави 15 КПК України.

Враховуючи вищевикладене,з метоюповного,всебічного танеупередженого розслідуваннякримінального провадження,для встановленняфактичних обставинпроведення фінансово-господарськихоперацій,встановлення колаосіб,причетних довчинення кримінальногоправопорушення,виникла необхідністьу тимчасовомудоступі доречей тадокументів,що містятьбанківську таємницю,а самепо рахункамТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »відкритих вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »(МФО НОМЕР_13 )№ НОМЕР_14 (українськагривня),№ НОМЕР_15 (євро),№ НОМЕР_16 (доларСША),№ НОМЕР_17 (українськагривня),№ НОМЕР_18 (українськагривня), у зв`язку з чим, слідчий звернулася з вищезазначеним клопотанням до суду.

У судовому засіданні слідчий внесене до суду клопотання підтримала, також просила клопотання задовольнити з підстав викладених у ньому. Додала, що іншим способом довести обставини вчинення кримінального правопорушення інакше як дослідити ряд певних документів та прийняти за наявності підстав рішення про використання відомостей, що в них містяться як доказ у кримінальному провадженні, не представляється за можливе.

З урахуванням положень ч. 4 ст. 163 КПК України, суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи у володінні якої знаходяться речі і документи.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку про його задоволення у зв`язку з наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду, відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ( НОМЕР_19 ) за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, суд приходить до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв`язку з чим, воно підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 159 - 166 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС сьомого слідчого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітана податкової міліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 3201800000000124, про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити;

Надати старшому слідчому з ОВС 7-го СВРКП СУФР ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ та вилучення копій документів та речей (матеріальних носіїв), що містять банківську таємницю, а саме, комп`ютерної роздруківки руху коштів з повною похвилинною розшифровкою платежів (із зазначенням призначення платежу, повних даних платника та отримувача із зазначенням коду ЄДРПОУ, номеру рахунку та МФО банківської установи, конкретного часу та дати платежу, номеру платіжного документу) по рахункам в паперовому та електронному вигляді, всіх платіжних документів (платіжних доручень, заявок на видачу готівки, грошових чеків, квитанцій, меморіальних ордерів та інших) по рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_20 ) відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ( НОМЕР_19 ) за адресою: АДРЕСА_1 : а саме № НОМЕР_14 (українська гривня), № НОМЕР_15 (євро), № НОМЕР_16 (долар США), № НОМЕР_17 (українська гривня), № НОМЕР_18 (українська гривня) за період з 01.01.2015 р. по 30.09.2018 р;

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення;

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України;

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді;

Виготовлено два примірника ухвали, один з них зберігається в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу78373651
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/15337/18

Ухвала від 30.11.2018

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні