Ухвала
від 07.12.2018 по справі 215/5686/18
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/5686/18

1-кс/215/1714/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2018 року Тернівський районний суд м. Кривого Рогу у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 2 - ОСОБА_3

слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4

розглянувши в залі № 4 Тернівського районного суду м. Кривого Рогу, клопотання слідчого про дозвіл на проведення обшуку за кримінальним провадженням № 12018040760002120, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку території земельної ділянки з кадастровим номером 1211000000:07:116:0203, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70Г, зазначивши, що 06.12.2018 р. до Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області, по лінії «102», надійшло повідомлення про те, що за адресою вул. І.Сірка 70-Г, в м. Кривому Розі, знаходиться суб`єкт господарської діяльності, який функціонує з порушеннями безпеки експлуатації систем газопостачання.

06.12.2018 року вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018040760002120, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 272 КК України, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого.

З метою захисту особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, на місце події було направлено слідчо-оперативну групу Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області. Прибувши за вказаною адресою, СОГ встановлено, що на ділянці місцевості яка огороджена металевим парканом та має адресу вул. І.Сірка 70-Г, знаходиться автомобільна заправна станція ТОВ «Роял Газ», режим роботи станції цілодобовий.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин можливого вчинення злочинних дій передбачених ч. 1 ст. 272 КК України, у зв`язку з тим, що затримка в проведенні огляду може призвести до втрати слідів кримінального правопорушення на території автомобільної заправної станції ТОВ «Роял ГАЗ» за адресою м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70Г, було проведено огляд, під час якого встановлено, що на даній земельній ділянці розташована автомобільна газова заправна станція з торгівельною назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на території станції розташоване газозаправне обладнання, сосуди високого тиску та адміністративне приміщення заправного пункту.

Даний огляд проводився до постановлення ухвали слідчого судді, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, оскільки затримка в проведенні огляду могла призвести до втрати слідів даного кримінального правопорушення, знищення майна (речових доказів), які могли зберегти на собі сліди злочину.

Таким чином, беручи до уваги викладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх даних вважати, що відомості які встановлені під час огляду місця події від 06.12.2018 року, мають значення для здійснення досудового розслідування даного кримінального правопорушення, доцільно провести обшук на території земельної ділянки з кадастровим номером 1211000000:07:116:0203 що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить територіальній громаді м. Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, знаходиться у оренді ПАТ «Криворіжгаз» та якою користується ТОВ «Роял ГАЗ».

Заслухавши прокурора, слідчого, дослідивши клопотання та долучені до нього документи, з огляду на викладене, та те, що проникнення до вказаної земельної ділянкибуло зумовлене необхідністю виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукані речі могли мати значення для його розслідування, а відомості, які містяться в них можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання про проведення обшуку є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню виходячи зі вказаних фактичних та слідуючих правових підстав.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, земельна ділянка з кадастровим номером 1211000000:07:116:0203 за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70Г, належить територіальній громаді м. Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, орендар ПАТ «Криворіжгаз» та якою користується ТОВ «Роял ГАЗ».

Відповідно до КПК України збирання доказів, в тому числі і речових, відбувається через інститут слідчих дій, зокрема, вилучення в ході огляду, проведення обшуку. Також слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання, збирання доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 КПК України, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Суд вважає, що дійсно були наявні підстави для проникнення до земельної ділянки, що знаходиться в оренді ПАТ «Криворіжгаз», та якою користується ТОВ «Роял ГАЗ».

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233-237 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 задовольнити, та надати дозвіл на проведення обшуку території земельної ділянки з кадастровим номером 1211000000:07:116:0203, що розташована за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70Г, яка належить територіальній громаді м. Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, знаходиться у оренді ПАТ «Криворіжгаз» та якою користується ТОВ «Роял ГАЗ», з метою встановлення відомостей, які мають значення для розслідування кримінального провадження № 12018040760002120 від 06.12.2018 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 ч. 1 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудТернівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення07.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78381374
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —215/5686/18

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні