Ухвала
від 12.11.2018 по справі 202/7071/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7071/18

Провадження № 1-кс/202/7846/2018

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

12 листопада 2018 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018040000001240 від 03.10.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

08 листопада 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку).

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 08 листопада 2018 року.

Згідно з матеріалами клопотання, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 під час проведення публічних закупівель товарів медичного призначення та лікарських засобів, діючи за попередньою змовою з керівниками підконтрольних їм комунальних закладів, а саме центрів первинної медико-санітарної допомоги в м. Дніпро та підприємств різних форм власності, здійснюють закупівлю товарів медичного призначення та лікарських засобів за завищеною ціною від ринкової на 30-40%, чим порушують норми Постанови КМУ №955 від 17.10.2018, чим спричиняють збитки державному бюджету України. Перемогу у всіх тендерах отримує вичерпний перелік підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців, які є підконтрольними ІНФОРМАЦІЯ_1 та комунальним закладам.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначив, що для повноти та об`єктивності розслідування кримінального провадження, а також з метою використання при проведенні судової почеркознавчої експертизи та інших судових експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити оригінали тендерної документації щодо поставки товарів підприємствами: ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП « ОСОБА_4 » (ІПН НОМЕР_2 ), ФОП« ОСОБА_5 » (ІПН НОМЕР_3 ), ФОП « ОСОБА_6 » (ІПН НОМЕР_4 ), ФОП « ОСОБА_7 » (ІПН НОМЕР_5 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ) ТОВКомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) до КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » № НОМЕР_18 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою запобігання можливій зміні або знищенню документів до яких планується отримати тимчасовий доступ просить розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Прокурор у судове засідання не з`явився, подав клопотання в якому просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до документів, які перебувають у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » № НОМЕР_18 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , може бути отримана необхідна інформація, яка самі по собі або в сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні в межах якого подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а вилучення оригіналів документів необхідне для проведення експертиз у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_16 » № НОМЕР_18 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , надати (забезпечити) прокурорам, які входять до складу групи прокурорів або працівникам оперативних підрозділів ІНФОРМАЦІЯ_17 , за дорученням прокурора в порядку ст. 36 КПК України, тимчасовий доступ (ознайомлення та вилучення оригіналів) до:

- договорів та додаткових угод до них, специфікації товару, прайс-листів до договору, товаро-транспортних накладних, актів прийому передачі товару, сертифікатів походження товару, графіків поставки товару, графіків фінансування, також реєстрів отриманих та виданих податкових, видаткових накладних у документальному (книги продажу та придбання товарів) або електронному вигляді, де відображено зазначені податкові накладні за відповідний період 2017-18 рр., довіреностей, згідно з якими отримано товар, перевізників товару на всіх етапах його руху, дозвільну документацію на реалізацію товару за договором (договори з виробникам тощо), договорів відповідального зберігання товаро-матеріальних цінностей, довідки про наявність офісних та складських приміщень у підприємствах ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФОП « ОСОБА_4 » (ІПН НОМЕР_2 ), ФОП« ОСОБА_5 » (ІПН НОМЕР_3 ), ФОП « ОСОБА_6 » (ІПН НОМЕР_4 ), ФОП « ОСОБА_7 » (ІПН НОМЕР_5 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВКомпанія « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), що використовувались ними під час здійснення фінансово-господарської діяльності, інших документів, які не ввійшли до переліку, але пов`язані зі здійсненням вказаних фінансово-господарських операцій;

- копій посадових інструкцій та наказів про призначення членів та голови тендерної комісії;

- копій протоколів щодо вилучення зазначених документів;

- всієї тендерної документації.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк виконання ухвали до 10 грудня 2018 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.11.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —202/7071/18

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 12.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні