Ухвала
від 10.12.2018 по справі 200/11111/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 грудня 2018 р.                                         Справа №200/11111/18-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кочанова П.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріупольське автотранспортне підприємство-11402” про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Маріупольське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріупольське автотранспортне підприємство-11402”, в якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріупольське автотранспортне підприємство-11402” на користь Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до пунктів “б”-“з” ст. 13 Закону України від 05.11.2011 року №1788 “Про пенсійне забезпечення” (за списком № 1) за період серпень 2018 року у сумі 2600,29 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 26 жовтня 2018 року позовну заяву Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріупольське автотранспортне підприємство-11402” про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду залишено без руху, встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду належних доказів на підтвердження сплати судового збору у розмірі 1762,00 грн.

Відповідно до пункту 1 частини 4статті 169 КАС Українипозовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Як вбачається з відмітки Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" на рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення, ухвала про залишення позовної заяви без руху була отримана уповноваженим представником Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області за довіреністю 01 листопада 2018 року.

Станом на 10 грудня 2018 року, тобто з урахуванням строку поштового обігу, витребуваних судом документів на усунення недоліків позовної заяви, у тому числі клопотань про продовження строку для усунення недоліків адміністративного позову від позивача на адресу суду не надходило.

В контексті викладеного, враховуючи те, що позивачем не виконані вимоги ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 26 жовтня 2018 року про залишення позовної заяви без руху щодо надання до суду доказів сплати судового збору, суд дійшов висновку про необхідність повернення позовної заяви позивачу разом з усіма доданими до неї матеріалами.

Суд зазначає, що відповідно до частини 8статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.169,241-243, 248,256,294,295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Маріупольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріупольське автотранспортне підприємство-11402” про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду - повернути позивачу.

Роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя                                                             Кочанова П.В.

Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено12.12.2018
Номер документу78416450
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості до Пенсійного фонду

Судовий реєстр по справі —200/11111/18-а

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 26.10.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні